PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
yonca slaj saman vs Ful hazır beslemek ?=
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sagalassos" data-source="post: 937301" data-attributes="member: 55193"><p><strong>Ynt: yonca slaj saman vs Ful hazır beslemek ?=</strong></p><p></p><p> Orıon kardeşim ben inekçilik yapacak Bartuna hitaben dedim. Besi danası yapacaksan lafım yok. Dana besleme çok kolay , şu anda ben dana besliyorum ve para kazanıyorum. Ben 6 ay besi yapar kestiririm. Yedirdiğimde şudur. Bir dana 6 ay boyunca 1 ton arpa ezmesi yer, günlük 1 kğ. arpamix yem veririm ve bu besi sonuna kadar hiç değişmez, sadece her 100 kğ. kilo artışında arpa ezmesini artırırım. Danaların önünde ezme hiç eksik olmaz. Saman hiç yedirmem, fiğ balyası ve yonca veririm.Bunlarda 24 saat önlerinde hazır olur. Yani hayvanlar asla açlık stresi yaşamazlar. Zamanı gelince Ademin (vitamin) iğnesi yaparım, Birde tırnak problemi olmasın diye selenyum iğnesi uygularım. Danaları hiç bağlamam serbest yer içer yatarlar. Öyle dört dörtlük tesis istemez, adam da istemez, veterinerde benim ahırıma hiç girmez. Yılda iki devir yaparım, keyfime bakarım. İNEK ASLA ve ASLA . Bu benim fikrim yapanlara da saygı duyarım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sagalassos, post: 937301, member: 55193"] [b]Ynt: yonca slaj saman vs Ful hazır beslemek ?=[/b] Orıon kardeşim ben inekçilik yapacak Bartuna hitaben dedim. Besi danası yapacaksan lafım yok. Dana besleme çok kolay , şu anda ben dana besliyorum ve para kazanıyorum. Ben 6 ay besi yapar kestiririm. Yedirdiğimde şudur. Bir dana 6 ay boyunca 1 ton arpa ezmesi yer, günlük 1 kğ. arpamix yem veririm ve bu besi sonuna kadar hiç değişmez, sadece her 100 kğ. kilo artışında arpa ezmesini artırırım. Danaların önünde ezme hiç eksik olmaz. Saman hiç yedirmem, fiğ balyası ve yonca veririm.Bunlarda 24 saat önlerinde hazır olur. Yani hayvanlar asla açlık stresi yaşamazlar. Zamanı gelince Ademin (vitamin) iğnesi yaparım, Birde tırnak problemi olmasın diye selenyum iğnesi uygularım. Danaları hiç bağlamam serbest yer içer yatarlar. Öyle dört dörtlük tesis istemez, adam da istemez, veterinerde benim ahırıma hiç girmez. Yılda iki devir yaparım, keyfime bakarım. İNEK ASLA ve ASLA . Bu benim fikrim yapanlara da saygı duyarım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
yonca slaj saman vs Ful hazır beslemek ?=
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt