PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
YONCA SULAMA
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 767877" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: YONCA SULAMA</strong></p><p></p><p></p><p> Hayvan gübresinin çok faydasını görürsün bence hocam attığın yerler bıçak kesiği gibi farklı olur,diğer yapacağım uygulamalarında çok faydası olur ama bahsettiğin miktarlar yüksek bence su konusuna gelince sen 4 sağlam biçim diyorsun yani en az %70-80 çiçekte biçim yapacan o yüzden biçim arasındaki zaman uzun olacak 2 su yeterli olsada 6 saat basmak yetersiz olur ya 5 er saatten 3 sulamalısın yada 2 sularsan daha çok su vermelisin,ben 6-7 saat arasında su veriyorum ama %10 çiçekte biçiyorum o yüzden bu iklimde 6 biçm yapıyorum,daha önce hiç yoncaya taban gübresini yüzden uygulamadım ama bu yıl dekara 20 kgr taban gübresi uygulamayı düşünüyorum,birde hibelerle alabilirsem ot silaj makinesi alacağım alırsam bazı biçimleri silaj yapmayı düşünüyorum o zaman kuruması için beklemeyeceğinden daha çok biçim yapılabilir.</p><p></p><p> Kuyu zemininde sıkıntı var birazda yüksek yerde o yüzden kazdırmama gerekiyor.</p><p> Maaliyet hesabını bende yapayım 6 biçim yaptım 1. ve 6. biçime 1 er su verdim toplamda 10 su verdim ortalama 6,5 er saat hatlara bastım her suda 40 dekar yoncayı 6 seferde suluyorum 6x6,5=39 saat ediyor toplam 10 suda 10x39=390 saat su vermişim 1 saatte 1,5 kW atıyor 390x1,5=585 sezonda kW elektirik yakmışım tarifeli suluyorum gece gündüz karışık basıyorum kW 4,60 tl ye geliyor 585x4,60=2691 tl ödemişim yani 40 dekar yoncaya sezonda 2691 tl su parası ödemişim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 767877, member: 17222"] [b]Ynt: YONCA SULAMA[/b] Hayvan gübresinin çok faydasını görürsün bence hocam attığın yerler bıçak kesiği gibi farklı olur,diğer yapacağım uygulamalarında çok faydası olur ama bahsettiğin miktarlar yüksek bence su konusuna gelince sen 4 sağlam biçim diyorsun yani en az %70-80 çiçekte biçim yapacan o yüzden biçim arasındaki zaman uzun olacak 2 su yeterli olsada 6 saat basmak yetersiz olur ya 5 er saatten 3 sulamalısın yada 2 sularsan daha çok su vermelisin,ben 6-7 saat arasında su veriyorum ama %10 çiçekte biçiyorum o yüzden bu iklimde 6 biçm yapıyorum,daha önce hiç yoncaya taban gübresini yüzden uygulamadım ama bu yıl dekara 20 kgr taban gübresi uygulamayı düşünüyorum,birde hibelerle alabilirsem ot silaj makinesi alacağım alırsam bazı biçimleri silaj yapmayı düşünüyorum o zaman kuruması için beklemeyeceğinden daha çok biçim yapılabilir. Kuyu zemininde sıkıntı var birazda yüksek yerde o yüzden kazdırmama gerekiyor. Maaliyet hesabını bende yapayım 6 biçim yaptım 1. ve 6. biçime 1 er su verdim toplamda 10 su verdim ortalama 6,5 er saat hatlara bastım her suda 40 dekar yoncayı 6 seferde suluyorum 6x6,5=39 saat ediyor toplam 10 suda 10x39=390 saat su vermişim 1 saatte 1,5 kW atıyor 390x1,5=585 sezonda kW elektirik yakmışım tarifeli suluyorum gece gündüz karışık basıyorum kW 4,60 tl ye geliyor 585x4,60=2691 tl ödemişim yani 40 dekar yoncaya sezonda 2691 tl su parası ödemişim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
YONCA SULAMA
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt