PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 527746" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?</strong></p><p></p><p>Kusura bakma Doğancan kesinlikle hevesini şevkini kırmak istemem ama senin hesap çok pembe olmuş o yüzden işin iç. yüzünü yazayım dedim şimdi şöyle düşün misal 200 ton sılaj hasat ettin bunun maaliyeti misal 5 lira satsan 20 lira sen bunu kendi hayvanıma yediriyorum maaliyet hesaplamalıyım dersen aldanırsın çünkü aynı ürünü zahmet çekmeden extra hayvan bakımı için uğraşmadan satsan zaten net 20 lira kazanç elde edersin yoksa dediğin gibi maaliyet koyanlar hep kendilerini aldatırlar bu işlere harcadığın çöpün maaliyetini bile koymalısın hatta kendi çalışmanıda koymalısın misal başka yerde kendi işin gibi çalışsan (örnek veriyorum hayvan bakımı yapsan) en az aylık 1500 tl ye çalışırsın oda yıllık 18 milyar yapar yani ince hesap yap.</p><p> Bu işe nasıl böyle hesap yapmadan girilir adam zengin olur tirilyonlarla oynar 3-5 tirilyon extra yatırım yapar yoksa kıredi icar vs. falan filan zor olur</p><p></p><p> Ana maaliyet hesaplasan 30 inek 5 e alsan 150 milyar yapar işletme vs. normal yapıyım dersen sağım odası soğutma tankı vs. 80 milyara anca çıkar 30 baş içinde başlangıç aşamasında en az 100 dk yerin olması lazım ve sulu tarım yapılması lazım yoksa sılaj ve yonca verimi düşer 100 dekardan alacağın kaba yemi 150-200 dk anca alırsın yani bölgesel faktörlerde çok önemli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 527746, member: 17222"] [b]Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?[/b] Kusura bakma Doğancan kesinlikle hevesini şevkini kırmak istemem ama senin hesap çok pembe olmuş o yüzden işin iç. yüzünü yazayım dedim şimdi şöyle düşün misal 200 ton sılaj hasat ettin bunun maaliyeti misal 5 lira satsan 20 lira sen bunu kendi hayvanıma yediriyorum maaliyet hesaplamalıyım dersen aldanırsın çünkü aynı ürünü zahmet çekmeden extra hayvan bakımı için uğraşmadan satsan zaten net 20 lira kazanç elde edersin yoksa dediğin gibi maaliyet koyanlar hep kendilerini aldatırlar bu işlere harcadığın çöpün maaliyetini bile koymalısın hatta kendi çalışmanıda koymalısın misal başka yerde kendi işin gibi çalışsan (örnek veriyorum hayvan bakımı yapsan) en az aylık 1500 tl ye çalışırsın oda yıllık 18 milyar yapar yani ince hesap yap. Bu işe nasıl böyle hesap yapmadan girilir adam zengin olur tirilyonlarla oynar 3-5 tirilyon extra yatırım yapar yoksa kıredi icar vs. falan filan zor olur Ana maaliyet hesaplasan 30 inek 5 e alsan 150 milyar yapar işletme vs. normal yapıyım dersen sağım odası soğutma tankı vs. 80 milyara anca çıkar 30 baş içinde başlangıç aşamasında en az 100 dk yerin olması lazım ve sulu tarım yapılması lazım yoksa sılaj ve yonca verimi düşer 100 dekardan alacağın kaba yemi 150-200 dk anca alırsın yani bölgesel faktörlerde çok önemli. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt