PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Kocabaş" data-source="post: 536491" data-attributes="member: 41332"><p><strong>Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?</strong></p><p></p><p>Olmadı Çağrı kardeşim gene olmadı. İktisadi anlamda da olmadı, hayvancılık anlamında da olmadı. Millet olarak hep şu sıkıntımız var. Çok iyi tanıdığım bir kişi ne derse doğru, az tanıdığımız ne derse şüphe ile bakalım. Neden dedim mesajı iyi okuyalım diye. Çünkü orada şöyle yazıyor; bu işi bilenler, bu işi yapan profesyoneller, bilim adamları bunu tavsiye ediyor diye. SÜTAŞ demişiz, örnek çiftlik demişiz. Bu ve benzeri tüm uzmanlar KABA YEMİ kendiniz üretin daha karlı diyor demişiz. Ben demiyorum. Hala konuyu başka örneklerle (ki örnek yanlış) farklı alana taşımamak gerekir. Kağıt üzerinde bir iş planlanır, eğitimi de kitapla/kağıtla/internetle/makale ile olur (buna teori derler) sahada yaparak/deneyerek/yaşayarak/yanılarak v.s. de pekiştirilir (buna da pratik derler). Bir hayvan bilimcinin; ineğin yediği materyalden ne kadar faydalandığını, neyin ne kadar verilmesi gerektiğini, nelerin yararlı ya da zararlı olduğunu bilmesi için bu işi yapmasına gerek yoktur. O, işin bilim adamıdır, şunu şöyle yap der ve yaptırır. Sonuçlarını izler ve ona göre de ilmini derinleştirir ve geliştirir. Bunun için kağıt üzeri yorumlara da bilgi de gereklidir, bilgiye saygı da gereklidir, elzemdir. Kendimden örnek vereyim; M.E.B. arıcılık kursuna gidiyorum. Kağıt üzerinde, slayt ile v.s. eğitim alıyorum. Sonuna yaklaştık. Çoğu konuda 20-30 yıllık arıcılık yapan (yaptığını zanneden-işini iyi yapanları tenzih ederim-) abilerimizden iyiyim diyebilirim. Neden mi? Çünkü kursta böyle çok abimiz mevcut. Balı, arı moku sanıyorlardı kursa gelene kadar. Bu örnek yeterli sanırım. He biz ne yapacağız pratikte bunları uygulayarak eksiklerimizi gidereceğiz. Özetle; yineliyorum bu işin uzmanları derki kaba yemi kendiniz üretin. Buna cevap yazmadan önce Sütaş, DSYBM v.s. sitelerden inceleyin. Ben işe girmeden onlarca makale, yayın ve kitap okudum. Rasyon üzerine hergün çalışıyorum. Uygulayanlarla çalışıp etkilerini tartışıyorum. Elimde programklar haricinde kitaplarda mevcut. Kaç tane üretici yapıyor bunları? En basiti bir karabaş köpek alacağım, onun üzerine bir doçentin yazdığı kitabı edindim bitirdim bile. Bunları yazanlar ve okuyanlar suçlu ise ben de suçluyum. Dileyen 30 yıllık tecrübesi ile devam etsin. Selam ve saygıalrımla...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kocabaş, post: 536491, member: 41332"] [b]Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?[/b] Olmadı Çağrı kardeşim gene olmadı. İktisadi anlamda da olmadı, hayvancılık anlamında da olmadı. Millet olarak hep şu sıkıntımız var. Çok iyi tanıdığım bir kişi ne derse doğru, az tanıdığımız ne derse şüphe ile bakalım. Neden dedim mesajı iyi okuyalım diye. Çünkü orada şöyle yazıyor; bu işi bilenler, bu işi yapan profesyoneller, bilim adamları bunu tavsiye ediyor diye. SÜTAŞ demişiz, örnek çiftlik demişiz. Bu ve benzeri tüm uzmanlar KABA YEMİ kendiniz üretin daha karlı diyor demişiz. Ben demiyorum. Hala konuyu başka örneklerle (ki örnek yanlış) farklı alana taşımamak gerekir. Kağıt üzerinde bir iş planlanır, eğitimi de kitapla/kağıtla/internetle/makale ile olur (buna teori derler) sahada yaparak/deneyerek/yaşayarak/yanılarak v.s. de pekiştirilir (buna da pratik derler). Bir hayvan bilimcinin; ineğin yediği materyalden ne kadar faydalandığını, neyin ne kadar verilmesi gerektiğini, nelerin yararlı ya da zararlı olduğunu bilmesi için bu işi yapmasına gerek yoktur. O, işin bilim adamıdır, şunu şöyle yap der ve yaptırır. Sonuçlarını izler ve ona göre de ilmini derinleştirir ve geliştirir. Bunun için kağıt üzeri yorumlara da bilgi de gereklidir, bilgiye saygı da gereklidir, elzemdir. Kendimden örnek vereyim; M.E.B. arıcılık kursuna gidiyorum. Kağıt üzerinde, slayt ile v.s. eğitim alıyorum. Sonuna yaklaştık. Çoğu konuda 20-30 yıllık arıcılık yapan (yaptığını zanneden-işini iyi yapanları tenzih ederim-) abilerimizden iyiyim diyebilirim. Neden mi? Çünkü kursta böyle çok abimiz mevcut. Balı, arı moku sanıyorlardı kursa gelene kadar. Bu örnek yeterli sanırım. He biz ne yapacağız pratikte bunları uygulayarak eksiklerimizi gidereceğiz. Özetle; yineliyorum bu işin uzmanları derki kaba yemi kendiniz üretin. Buna cevap yazmadan önce Sütaş, DSYBM v.s. sitelerden inceleyin. Ben işe girmeden onlarca makale, yayın ve kitap okudum. Rasyon üzerine hergün çalışıyorum. Uygulayanlarla çalışıp etkilerini tartışıyorum. Elimde programklar haricinde kitaplarda mevcut. Kaç tane üretici yapıyor bunları? En basiti bir karabaş köpek alacağım, onun üzerine bir doçentin yazdığı kitabı edindim bitirdim bile. Bunları yazanlar ve okuyanlar suçlu ise ben de suçluyum. Dileyen 30 yıllık tecrübesi ile devam etsin. Selam ve saygıalrımla... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt