PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="atila" data-source="post: 536843" data-attributes="member: 1807"><p><strong>Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?</strong></p><p></p><p>Sayın Kocabaş,</p><p>Tarla kirası örneğinde hangi kısmın yanlış olduğunu (cehaletimi bağışlayın) anlayamadım.</p><p>Ekonomiden çok anlamam, ama bir ticari işletmede (tarımsal üretimde bir ticari işletmedir) çiftçilerimizin maliyet hesaplarında gördüğüm eksiklikler; iş gücünü, sermaye faizini, amortismanı ve alternatif maliyetleri hesaplarına katmamalarıdır.</p><p>1. Tarımsal üretim yaptığım sürece, ' ' dışarıda ' ' çalışamam, dolayısıyla oradan alabileceğim yıllık maaşımı gider olarak maliyet hesabıma katmak mecburiyetindeyim. Bu işletmemde çalışan bütün ' ' dışarıda çalışabilecek vasıftaki aile fertleri ' ' içinde geçerlidir.</p><p>2. Varsayalım tarımsal üretime yeni başladım ve bu işe 100.000 TL ayırdım ve harcadım. Bu parayı başka yatırımlar ile değerlendirseydim, şu anki koşullarda yıllık 10.000 TL gelir elde ederdim. Dolayısıyla bu ' ' elde edemediğim ' ' meblağıda maliyetlerime eklemek mecburiyetindeyim.</p><p>3. Her ekipmanın belli bir ekonomik ömrü var. Dolayısıyla her yıl ' ' yenileme ' ' için belirli bir meblağ ayırmak ve bunu maliyetlerime katmak mecburiyetindeyim.</p><p>4. Alternatif maliyet olayını daha önce açıklamıştım.</p><p>Yoksa para kazanamam ve bu da mantıklı olmaz, çünkü ben basiretli bir tüccar olarak kar etmeliyim. Amiyane tabirle ' ' evde çocuklar çorba bekler ' ' </p><p>Tarımsal üretimi bilinçli yaparsanız ve öz sermayeniz yeterli ise para kazanabilirsiniz, ama zengin olamazsınız (zaten bunun gerekliliğide tartışılır).</p><p>Saygılarımla</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="atila, post: 536843, member: 1807"] [b]Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?[/b] Sayın Kocabaş, Tarla kirası örneğinde hangi kısmın yanlış olduğunu (cehaletimi bağışlayın) anlayamadım. Ekonomiden çok anlamam, ama bir ticari işletmede (tarımsal üretimde bir ticari işletmedir) çiftçilerimizin maliyet hesaplarında gördüğüm eksiklikler; iş gücünü, sermaye faizini, amortismanı ve alternatif maliyetleri hesaplarına katmamalarıdır. 1. Tarımsal üretim yaptığım sürece, ' ' dışarıda ' ' çalışamam, dolayısıyla oradan alabileceğim yıllık maaşımı gider olarak maliyet hesabıma katmak mecburiyetindeyim. Bu işletmemde çalışan bütün ' ' dışarıda çalışabilecek vasıftaki aile fertleri ' ' içinde geçerlidir. 2. Varsayalım tarımsal üretime yeni başladım ve bu işe 100.000 TL ayırdım ve harcadım. Bu parayı başka yatırımlar ile değerlendirseydim, şu anki koşullarda yıllık 10.000 TL gelir elde ederdim. Dolayısıyla bu ' ' elde edemediğim ' ' meblağıda maliyetlerime eklemek mecburiyetindeyim. 3. Her ekipmanın belli bir ekonomik ömrü var. Dolayısıyla her yıl ' ' yenileme ' ' için belirli bir meblağ ayırmak ve bunu maliyetlerime katmak mecburiyetindeyim. 4. Alternatif maliyet olayını daha önce açıklamıştım. Yoksa para kazanamam ve bu da mantıklı olmaz, çünkü ben basiretli bir tüccar olarak kar etmeliyim. Amiyane tabirle ' ' evde çocuklar çorba bekler ' ' Tarımsal üretimi bilinçli yaparsanız ve öz sermayeniz yeterli ise para kazanabilirsiniz, ama zengin olamazsınız (zaten bunun gerekliliğide tartışılır). Saygılarımla [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt