PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Kocabaş" data-source="post: 538141" data-attributes="member: 41332"><p><strong>Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?</strong></p><p></p><p>Değerli arkadaşlar tekrar merhaba;</p><p></p><p>Her yazan arkadaşımızın cevabına öncelikle saygı duyduğumu belirtmeliyim. Biz dediğimiz doğrudur diyerek kestirip atmak yerine bilenler doğru bildiğini yaptıklarını yazsınlar da feyz alalım dedik. Neden mesajları net okumak yerine hala karşı fikri çürütmeye çalışıyoruz anlamak güç. He, bilgiyi paylaşmayız bizde kalsın denirse onu da yazın bilelim. Diğer yandan hayvancılık muazzam karlıdır, önüne gelen girsin de demiyoruz. Zaten dememize gerek yok, parası olan ve de profesyonel ellere işi bırakan girer, giriyor. (Örnek; KOÇ Grubu, DOĞAN Grubu, Necati Kumtel, Aziz Yıldırım, Remzi Gür, Ebru Gündeş v.s v.s) Şimdi demeyin bunlar çok büyük yatırım yapıyorlar tabi para kazanırlar, girerler. İş öyle değil. Örnek; KOÇ Grubu bir iş koluna girecekse fizibilitesi en az 5 yıl sürer. Her türlü planlama yapılır ve yatırımı ona göre yaparlar. Grup; enerjiden, dayanıklı tüketime kadar bir çok alanda faaliyet gösteriyor. Karlılık düzeyi tatminkar olmayan hiçbir sektöre değil yatırım yapmak adımını atmaz. Tam da burda bu adamlar fırsat maliyetini kurgularlar. Yani; bir otomobil fabrikası yerine bir süt işletmesi kurarsak hangisinde ne kadar kardan vazgeçeriz diye. Seçim yapıldıktan sonra gerisi dikkate alınmaz. Daha önce de yazdım tekrar yazıyorum şimdi burada bu süt işletmesinin maliyetine; ' ' Yahu biz burda otomobil fabrikası kursaydık 1 milyon dolar net kar elde edecektik, şimdi karımız 800 bin dolar. He, o zaman napıyoruz 200 bin dolar süt işletmesinin gider kısmına yazalım ' ' demezler, diyemezler. Fırsatı farklı bir alanda daha karlı olarak algıladıklarında ise direkt plan değişikliğine geçerler. Harranova işletmesinde ATA-SANCAKLI grubunu saf dışı bıraktıkları gibi. Migros ' u satıp enerji alanına yüklenmeleri gibi Besiden de sütten de çıkacaklardı hani. Tekrar ediyorum büyük yatırımdır v.s. polemiğine girmeyelim.. Migros satıldığında Türkiye ' nin en karlı marketler zinciriydi, hala da öyle. Daha da ben ne diyeyim. Siz hesaplayabilirsiniz efendim şunu yapsaydım bunu kazanırdım, bak o kaçtı kaçan kısmı yaz gider diye. Diğer maliyet kalemlerinden olan; bezdir, dezenfektandır, ilaçtır, süpürgedir, kırtasiyedir, mazottur v.s. v.s. iğneden ipliğe giderdir. Hatta sizin bankanızda döviziniz vardır, kur farkından kaybı vardır bu da giderdir. Bunlara itirazımız olduğu da nerden çıktı. Mesleğimiz sorulmuş; işletme yönetim. Şu ana kadar sanayi, perakende ve dış ticaret alanlarında bir çok iş deneyimim oldu. Herkes gibi en fazla gelir elde edeceğim iş koluna geçiş yaparım (yönetim/yatırım anlamında). Ara ara yakın çevremizle büyükbaş hayvan işiyle ilgileniyoruz ticari anlamda (al-sat). Hayvana da hayvancılığa da uzak/bihaber değiliz. Ne dedik, yazın bilelim. İnek besleme hususunda laktasyon ve kuru kavramlarını ortaya atışımın nedeni ilk mesajlardaki hesaplarda tüm yıl aynı besleme yönteminin baz alınmasıdır. Detaylı rasyon yazın biz de maliyet çıkaralım. Hayvan kayıp sayısından tutunda diğer gider ve gelir kalemlerine kadar bilimsel ve/veya uygulamalı paylaşımlarınız bizi memnun edecektir. Kimin nasıl yöntemlerle hayvan beslediğini bir görelim. Bir arkadaşım ne demiş bak sadece yoncayla geçirdiler kışı. 25 kg sütü çok görenlere diyeceğimiz yoktur. 30 -40 kg ' ı bu ülkede yakalayanlar varsa bir yerde farkları vardır demek. Ahırların durumunu da yazın değerlendirmeyi bir de ona göre yapalım. Planlaması v.s. Bana kızmayın, amaç ortaya sağlıklı sonuç konmasını sağlamak. Ama n ' olur hala karşı cevap yerine bildiklerinizi yazın; ahır planlama, besleme, pazarlama, sağlık sorunları v.s. v.s. biz de görelim bakalım bu iş nasıl yapılırmış. Selam ve saygılarımla...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kocabaş, post: 538141, member: 41332"] [b]Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?[/b] Değerli arkadaşlar tekrar merhaba; Her yazan arkadaşımızın cevabına öncelikle saygı duyduğumu belirtmeliyim. Biz dediğimiz doğrudur diyerek kestirip atmak yerine bilenler doğru bildiğini yaptıklarını yazsınlar da feyz alalım dedik. Neden mesajları net okumak yerine hala karşı fikri çürütmeye çalışıyoruz anlamak güç. He, bilgiyi paylaşmayız bizde kalsın denirse onu da yazın bilelim. Diğer yandan hayvancılık muazzam karlıdır, önüne gelen girsin de demiyoruz. Zaten dememize gerek yok, parası olan ve de profesyonel ellere işi bırakan girer, giriyor. (Örnek; KOÇ Grubu, DOĞAN Grubu, Necati Kumtel, Aziz Yıldırım, Remzi Gür, Ebru Gündeş v.s v.s) Şimdi demeyin bunlar çok büyük yatırım yapıyorlar tabi para kazanırlar, girerler. İş öyle değil. Örnek; KOÇ Grubu bir iş koluna girecekse fizibilitesi en az 5 yıl sürer. Her türlü planlama yapılır ve yatırımı ona göre yaparlar. Grup; enerjiden, dayanıklı tüketime kadar bir çok alanda faaliyet gösteriyor. Karlılık düzeyi tatminkar olmayan hiçbir sektöre değil yatırım yapmak adımını atmaz. Tam da burda bu adamlar fırsat maliyetini kurgularlar. Yani; bir otomobil fabrikası yerine bir süt işletmesi kurarsak hangisinde ne kadar kardan vazgeçeriz diye. Seçim yapıldıktan sonra gerisi dikkate alınmaz. Daha önce de yazdım tekrar yazıyorum şimdi burada bu süt işletmesinin maliyetine; ' ' Yahu biz burda otomobil fabrikası kursaydık 1 milyon dolar net kar elde edecektik, şimdi karımız 800 bin dolar. He, o zaman napıyoruz 200 bin dolar süt işletmesinin gider kısmına yazalım ' ' demezler, diyemezler. Fırsatı farklı bir alanda daha karlı olarak algıladıklarında ise direkt plan değişikliğine geçerler. Harranova işletmesinde ATA-SANCAKLI grubunu saf dışı bıraktıkları gibi. Migros ' u satıp enerji alanına yüklenmeleri gibi Besiden de sütten de çıkacaklardı hani. Tekrar ediyorum büyük yatırımdır v.s. polemiğine girmeyelim.. Migros satıldığında Türkiye ' nin en karlı marketler zinciriydi, hala da öyle. Daha da ben ne diyeyim. Siz hesaplayabilirsiniz efendim şunu yapsaydım bunu kazanırdım, bak o kaçtı kaçan kısmı yaz gider diye. Diğer maliyet kalemlerinden olan; bezdir, dezenfektandır, ilaçtır, süpürgedir, kırtasiyedir, mazottur v.s. v.s. iğneden ipliğe giderdir. Hatta sizin bankanızda döviziniz vardır, kur farkından kaybı vardır bu da giderdir. Bunlara itirazımız olduğu da nerden çıktı. Mesleğimiz sorulmuş; işletme yönetim. Şu ana kadar sanayi, perakende ve dış ticaret alanlarında bir çok iş deneyimim oldu. Herkes gibi en fazla gelir elde edeceğim iş koluna geçiş yaparım (yönetim/yatırım anlamında). Ara ara yakın çevremizle büyükbaş hayvan işiyle ilgileniyoruz ticari anlamda (al-sat). Hayvana da hayvancılığa da uzak/bihaber değiliz. Ne dedik, yazın bilelim. İnek besleme hususunda laktasyon ve kuru kavramlarını ortaya atışımın nedeni ilk mesajlardaki hesaplarda tüm yıl aynı besleme yönteminin baz alınmasıdır. Detaylı rasyon yazın biz de maliyet çıkaralım. Hayvan kayıp sayısından tutunda diğer gider ve gelir kalemlerine kadar bilimsel ve/veya uygulamalı paylaşımlarınız bizi memnun edecektir. Kimin nasıl yöntemlerle hayvan beslediğini bir görelim. Bir arkadaşım ne demiş bak sadece yoncayla geçirdiler kışı. 25 kg sütü çok görenlere diyeceğimiz yoktur. 30 -40 kg ' ı bu ülkede yakalayanlar varsa bir yerde farkları vardır demek. Ahırların durumunu da yazın değerlendirmeyi bir de ona göre yapalım. Planlaması v.s. Bana kızmayın, amaç ortaya sağlıklı sonuç konmasını sağlamak. Ama n ' olur hala karşı cevap yerine bildiklerinizi yazın; ahır planlama, besleme, pazarlama, sağlık sorunları v.s. v.s. biz de görelim bakalım bu iş nasıl yapılırmış. Selam ve saygılarımla... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt