PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 538915" data-attributes="member: 25349"><p><strong>Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?</strong></p><p></p><p></p><p>Bende ' yoncacı aday adayı ' olarak birşeyler karalayım.Atila beye katılıyorum,Sn Kocabaş ' a katılamıyorum.</p><p>Diyelim, belli bir sayıda hayvanınız için 10 ton kuru yonca balyasına ihtiyacınız var. Aynı zamanda yonca üretimide yapıp dışarıyada satıyorsunuz.Üretim maliyetiniz 10 krş/kg. Piyasa fiyatı 40 krş. Yoncanız olmasa dışardan alıp 4000 lira ödeyeceksiniz.Veya hayvanınız olmasa bu miktarı piyasaya satıp cebinize koyacaksınız.Hayvanınıza 4000 liralık yoncayı yedirip bana maliyeti 1000 lira diyerek giderlere 1000 lira yazabilir miyiz? Fırsat maliyetidir ,tercihimi böyle yaptım diye maliyete niye eklemeyelim. </p><p>Ektiğim soğanın tohumunu kendim ürettim.Yoksa dışardan alacaktım ,ekmesem satıp parasını cebime koyacaktım.Bu durumda masrafların başına tohumun piyasa fiatına göre değerini yazarım arkadaşlar.İş için yapılan seyahat masrafları bile maliyettir. Sonuçta turistik seyahat yapmıyorsunuz.. Böyle yaparsak yaptığımız işin sonucunun ekonomik olup olmadığını, sürdürülebilir olup olmadığını anlayabiliriz.Buna göre maliyet düşürücü girişimlerde bulunabiliriz. Veya ' attığım taş,ürküttüğüm kurbağa ' deyimini hatırlarız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 538915, member: 25349"] [b]Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?[/b] Bende ' yoncacı aday adayı ' olarak birşeyler karalayım.Atila beye katılıyorum,Sn Kocabaş ' a katılamıyorum. Diyelim, belli bir sayıda hayvanınız için 10 ton kuru yonca balyasına ihtiyacınız var. Aynı zamanda yonca üretimide yapıp dışarıyada satıyorsunuz.Üretim maliyetiniz 10 krş/kg. Piyasa fiyatı 40 krş. Yoncanız olmasa dışardan alıp 4000 lira ödeyeceksiniz.Veya hayvanınız olmasa bu miktarı piyasaya satıp cebinize koyacaksınız.Hayvanınıza 4000 liralık yoncayı yedirip bana maliyeti 1000 lira diyerek giderlere 1000 lira yazabilir miyiz? Fırsat maliyetidir ,tercihimi böyle yaptım diye maliyete niye eklemeyelim. Ektiğim soğanın tohumunu kendim ürettim.Yoksa dışardan alacaktım ,ekmesem satıp parasını cebime koyacaktım.Bu durumda masrafların başına tohumun piyasa fiatına göre değerini yazarım arkadaşlar.İş için yapılan seyahat masrafları bile maliyettir. Sonuçta turistik seyahat yapmıyorsunuz.. Böyle yaparsak yaptığımız işin sonucunun ekonomik olup olmadığını, sürdürülebilir olup olmadığını anlayabiliriz.Buna göre maliyet düşürücü girişimlerde bulunabiliriz. Veya ' attığım taş,ürküttüğüm kurbağa ' deyimini hatırlarız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt