PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 539110" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?</strong></p><p></p><p></p><p> Daha önceki gönderimi aynen nazara inandığım için (çok defa başımıza geldi özellikle hayvanlarımda) ve sadece genel verimlerim hakkında bilgi verme amaçlı olduğu için kaldırdım,övünmek olarak algılamasın kesinlikle arkadaşlar,bakım beleme koşullarına gelince biraz bahsedeyim barınak koşulları dediğiniz gibi çok iyi değil açık sistem -26 derecede açıktaydı hayvanlar bakım beslenmeleri iyi özellikle kaba yemim yonca ve sılaj ağırlıklı,damızlık düve,dana bakımına gelince hayvanların geleceğini etkileyen en önemli faktör buzağılık döneminde iyi bakmak ve ishal,septisemi yada başka ağır haytalıklara yakalatmamak günlük sütünü kilosuna göre eksiksiz en az 90 gün verirsen bu süre zarfında buzağılar yem tüketimide yaparsave yeme düzgün bir geçiş yaparlarsa kaliteli dana ve düveler yetiştiirliyor,bu konuya çok dikkat ediyorum,ineklerime 21 pr,2700 en süt yemi veriyorum kaliteli sılajımız olduğu için dengeliyor rasyonu ama yinede 21 çok sağlıklı değil yüksek süt veren hayvanlarda çokta versen kondisyon sağlamıyor enerji girmek gerekiyor,Döl verimine gelince damızlık kaliteli boğa bulunduruyorum bazı hayvanlar gizli kızgınlık gösteriyor boğa bunları hemen tespit ediyor birde iyi gözlemliyorum bazı hayvanlarım sürekli çok belirtisiz kızgınlık gösteriyor zorla boğaya çekiyorum yada veterinere tohumlatıyorum ve tutuyor,döl tutma sorunlarını birçoğunu kendim tedavi edebildiğim için tedavi maliyeti düşüyor yoğun tedaviyle bu sorunu halledebiliyorum vs.vs. vs. </p><p> Kesif yem üretimine gelince haklısınız kendimiz üretsek illaki önemli derecede maaliyeti düşürmüş oluruz vedaha kaliteli yemde üretebiliriz ama kendim için bahsediyorum genel olarak tarlalarımız kaliteli ektiğimiz ürünün getiriside verimler yüksek olduğu için çok iyi misal ayçiçeğinden kazandığımla normalde çıkacak arpanın 2 katı alabilirim aynı şekilde pancar içinde aynı</p><p> Buradaki ayrıntı ben kendi işletmem olarak orta düzey bölgeme göre iyi sayılacak derecede hayvancılık yapıyorum,ailemden ayrıyım ortağım falanda yok işletme tamamen kendime ait ama bu işi tarımın yanında ekstra iş kolu olarak devam ettiriyorum hayvancılıktan kazandığım geliri günlük giderler ve tarım giderlerine (elektirik tarımsal sulama,mazot,gübre vs.)harcıyorum yani asıl işim tarım, hayırlısıyla Mevlam sıkıntı vermesse sağmal işletmemi ekstra maaliyet harcamadan kendi bünyesinde büyütmeye ve geliştirmeye çalışıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 539110, member: 17222"] [b]Ynt: Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?[/b] Daha önceki gönderimi aynen nazara inandığım için (çok defa başımıza geldi özellikle hayvanlarımda) ve sadece genel verimlerim hakkında bilgi verme amaçlı olduğu için kaldırdım,övünmek olarak algılamasın kesinlikle arkadaşlar,bakım beleme koşullarına gelince biraz bahsedeyim barınak koşulları dediğiniz gibi çok iyi değil açık sistem -26 derecede açıktaydı hayvanlar bakım beslenmeleri iyi özellikle kaba yemim yonca ve sılaj ağırlıklı,damızlık düve,dana bakımına gelince hayvanların geleceğini etkileyen en önemli faktör buzağılık döneminde iyi bakmak ve ishal,septisemi yada başka ağır haytalıklara yakalatmamak günlük sütünü kilosuna göre eksiksiz en az 90 gün verirsen bu süre zarfında buzağılar yem tüketimide yaparsave yeme düzgün bir geçiş yaparlarsa kaliteli dana ve düveler yetiştiirliyor,bu konuya çok dikkat ediyorum,ineklerime 21 pr,2700 en süt yemi veriyorum kaliteli sılajımız olduğu için dengeliyor rasyonu ama yinede 21 çok sağlıklı değil yüksek süt veren hayvanlarda çokta versen kondisyon sağlamıyor enerji girmek gerekiyor,Döl verimine gelince damızlık kaliteli boğa bulunduruyorum bazı hayvanlar gizli kızgınlık gösteriyor boğa bunları hemen tespit ediyor birde iyi gözlemliyorum bazı hayvanlarım sürekli çok belirtisiz kızgınlık gösteriyor zorla boğaya çekiyorum yada veterinere tohumlatıyorum ve tutuyor,döl tutma sorunlarını birçoğunu kendim tedavi edebildiğim için tedavi maliyeti düşüyor yoğun tedaviyle bu sorunu halledebiliyorum vs.vs. vs. Kesif yem üretimine gelince haklısınız kendimiz üretsek illaki önemli derecede maaliyeti düşürmüş oluruz vedaha kaliteli yemde üretebiliriz ama kendim için bahsediyorum genel olarak tarlalarımız kaliteli ektiğimiz ürünün getiriside verimler yüksek olduğu için çok iyi misal ayçiçeğinden kazandığımla normalde çıkacak arpanın 2 katı alabilirim aynı şekilde pancar içinde aynı Buradaki ayrıntı ben kendi işletmem olarak orta düzey bölgeme göre iyi sayılacak derecede hayvancılık yapıyorum,ailemden ayrıyım ortağım falanda yok işletme tamamen kendime ait ama bu işi tarımın yanında ekstra iş kolu olarak devam ettiriyorum hayvancılıktan kazandığım geliri günlük giderler ve tarım giderlerine (elektirik tarımsal sulama,mazot,gübre vs.)harcıyorum yani asıl işim tarım, hayırlısıyla Mevlam sıkıntı vermesse sağmal işletmemi ekstra maaliyet harcamadan kendi bünyesinde büyütmeye ve geliştirmeye çalışıyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Yonca ve Slajlık mısır maliyetleri?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt