PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
Yonca yetiştiriciliği hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="The_Hoca" data-source="post: 1262100" data-attributes="member: 76199"><p>Harman sonu, buğday anızına 4 ton/dekar yanmış tavuk gübresi atıyoruz ve 30-35 cm derinliğinde sürüm yapıyoruz.Kasım ayında S bacak kaz ayağı ile karıştırılır, hava müsait olursa Şubat 20 açık havalarında tekrar karıştırılır,Nisan başında tırmık çekilerek halı gibi taranır, diferansiyelli buğday ekim mibzeri ile 2 kg/dk olacak şekilde ekim yapılır ve merdane çekilerek sıkıştırılır.Hayvan gübresi kullanılmadıysa 50 kg taban gübresi tırmık çekmeden önce serpilir.</p><p> Mısır ve buğday ekimlerinde yeterli ot mücadelesi yapılmışsa yer ot getirmez, yonca kaba ottan çekinir, ilacı var, kullanılır.Ispatan otu altındaki yoncayı gölgesinden dolayı ilk bitişte kurutur.</p><p> Mevsimin aşırı kurak gittiği yılda yüzünde kalmıştı ve hiç büyüyememişti, son bahar yağışlarıyla toparladı, 2. yıl sağlamlaştı.Sonbahar ekimini genelde tercih etmiyoruz, don riski oluyor, kök yapamadan kayboluyor.</p><p> İlk biçimler genelde %50-70 otlu olur, koyuncular çok arar, buzağılar için gereklidir, 2. ve sonrası biçimler sade yonca olur.</p><p> Yoncanın içinde kışın su durmamalıdır, kökünü çürütür.Asma, su durmayan, taban arazide 10 yıla kadar biçilebiliyor.</p><p> Sonbaharda sezon sonu tarlaya tırmık çekilir, çatal yapmasını sağlar.</p><p> Seyrekleşmişse fiğ, kılçıksız buğday, yulaf v.s. içine serpilir ve ilkbaharda güzel balye döker.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="The_Hoca, post: 1262100, member: 76199"] Harman sonu, buğday anızına 4 ton/dekar yanmış tavuk gübresi atıyoruz ve 30-35 cm derinliğinde sürüm yapıyoruz.Kasım ayında S bacak kaz ayağı ile karıştırılır, hava müsait olursa Şubat 20 açık havalarında tekrar karıştırılır,Nisan başında tırmık çekilerek halı gibi taranır, diferansiyelli buğday ekim mibzeri ile 2 kg/dk olacak şekilde ekim yapılır ve merdane çekilerek sıkıştırılır.Hayvan gübresi kullanılmadıysa 50 kg taban gübresi tırmık çekmeden önce serpilir. Mısır ve buğday ekimlerinde yeterli ot mücadelesi yapılmışsa yer ot getirmez, yonca kaba ottan çekinir, ilacı var, kullanılır.Ispatan otu altındaki yoncayı gölgesinden dolayı ilk bitişte kurutur. Mevsimin aşırı kurak gittiği yılda yüzünde kalmıştı ve hiç büyüyememişti, son bahar yağışlarıyla toparladı, 2. yıl sağlamlaştı.Sonbahar ekimini genelde tercih etmiyoruz, don riski oluyor, kök yapamadan kayboluyor. İlk biçimler genelde %50-70 otlu olur, koyuncular çok arar, buzağılar için gereklidir, 2. ve sonrası biçimler sade yonca olur. Yoncanın içinde kışın su durmamalıdır, kökünü çürütür.Asma, su durmayan, taban arazide 10 yıla kadar biçilebiliyor. Sonbaharda sezon sonu tarlaya tırmık çekilir, çatal yapmasını sağlar. Seyrekleşmişse fiğ, kılçıksız buğday, yulaf v.s. içine serpilir ve ilkbaharda güzel balye döker. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
Yonca yetiştiriciliği hakkında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt