PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
YONCALARA FOSFOR-HÜMİK ASİT VE BÖCEK İLACI UYGULUYORUM (%25 LİK VERİM ARTIŞI)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="atila" data-source="post: 1155017" data-attributes="member: 1807"><p>Baklagiller (yonca, fiğ, fasülye, nohut ......) köklerinde oluşan ''bakteriler'' havada bulunan azotu bağlarlar. Bir kısmını konukçu oldukları bitkilere ''sunarlar''. Dolayısıyla baklagillere -ekim ile verilen az bir miktar hariç- azotlu gübre uygulanmaz. Azotlu gübre (Aksaray tabiri ile) yoncayı çabuk kocatır.</p><p></p><p>Yeni ekilen yonca biçildikçe kuvvetlenir. Dolayısıyla yaklaşık 2 karış olunca biçin. Hava şartları büyümesine müsade ederse, sonbahar sonlarına doğru bir daha biçin. Bu sayede seneye yoncanız otsuz ve kuvvetli olacaktır.</p><p></p><p>Burası herkese açık bir forum. Mutlaka bütün üyeler doğru bilgiler vermeye çalışsalar da, (benim yazdıklarım dahil) her yazılanın doğrumu olduğu tartışmaya çok açık.</p><p></p><p>Örneğin bir üye yonca hazırlığı için tarlanın mutlaka pulluk ile sürülmesini tavsiye eder, bir diğeri goble-diskaronun yeterli olacağını savunur, bir başkası ise direkt anıza ekimi savunur. Şimdi hangi bilgi doğru?</p><p></p><p>Tarımda şartlara göre hareket etmek, söylenen/yazılan bilgileri akıl filtremizden geçirmek çok önemlidir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="atila, post: 1155017, member: 1807"] Baklagiller (yonca, fiğ, fasülye, nohut ......) köklerinde oluşan ''bakteriler'' havada bulunan azotu bağlarlar. Bir kısmını konukçu oldukları bitkilere ''sunarlar''. Dolayısıyla baklagillere -ekim ile verilen az bir miktar hariç- azotlu gübre uygulanmaz. Azotlu gübre (Aksaray tabiri ile) yoncayı çabuk kocatır. Yeni ekilen yonca biçildikçe kuvvetlenir. Dolayısıyla yaklaşık 2 karış olunca biçin. Hava şartları büyümesine müsade ederse, sonbahar sonlarına doğru bir daha biçin. Bu sayede seneye yoncanız otsuz ve kuvvetli olacaktır. Burası herkese açık bir forum. Mutlaka bütün üyeler doğru bilgiler vermeye çalışsalar da, (benim yazdıklarım dahil) her yazılanın doğrumu olduğu tartışmaya çok açık. Örneğin bir üye yonca hazırlığı için tarlanın mutlaka pulluk ile sürülmesini tavsiye eder, bir diğeri goble-diskaronun yeterli olacağını savunur, bir başkası ise direkt anıza ekimi savunur. Şimdi hangi bilgi doğru? Tarımda şartlara göre hareket etmek, söylenen/yazılan bilgileri akıl filtremizden geçirmek çok önemlidir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
YONCALARA FOSFOR-HÜMİK ASİT VE BÖCEK İLACI UYGULUYORUM (%25 LİK VERİM ARTIŞI)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt