PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
Yoncayi KURUTMADAN BALYA YAPMAK
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 886346" data-attributes="member: 21067"><p>Yukardaki otun elde edilme sekli:</p><p></p><p>1-) otu biç</p><p>2-) nem ölçer ile ölcerek nemin %60-65 aralığına düşmesini bekle (2-3 gün surebilir)</p><p>3-) inokulant yahut laktik asit eklemesi yapabilen bir rulo balya ile haşbaysız paketleyip strec ile sar. (Laktik asit olgunlaşmayı hizlandirip otun rengini muhafaza etmesini saglar ama maliyeti yüksektir)</p><p></p><p>Hepsi bu. </p><p></p><p>(İsmail Abi senin sorunun cevabı 2 ve 3. maddede)</p><p></p><p>Ot silajini yığında saklamayı tavsiye etmem. Nedeni açıldıktan sonra çok hızlı bozulmaya uğraması. İyi muhafaza edilmez ve hızlı tüketilmezse tüm yığın kaybedilebilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 886346, member: 21067"] Yukardaki otun elde edilme sekli: 1-) otu biç 2-) nem ölçer ile ölcerek nemin %60-65 aralığına düşmesini bekle (2-3 gün surebilir) 3-) inokulant yahut laktik asit eklemesi yapabilen bir rulo balya ile haşbaysız paketleyip strec ile sar. (Laktik asit olgunlaşmayı hizlandirip otun rengini muhafaza etmesini saglar ama maliyeti yüksektir) Hepsi bu. (İsmail Abi senin sorunun cevabı 2 ve 3. maddede) Ot silajini yığında saklamayı tavsiye etmem. Nedeni açıldıktan sonra çok hızlı bozulmaya uğraması. İyi muhafaza edilmez ve hızlı tüketilmezse tüm yığın kaybedilebilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
Yoncayi KURUTMADAN BALYA YAPMAK
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt