PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yörsan Satıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="keltaşlı" data-source="post: 763085" data-attributes="member: 15411"><p><strong>Ynt: Yörsan Satıldı...</strong></p><p></p><p> Öncelikle ekonomi kötü ise kimse fabrika satın almaz, ayrıca yörsanın harcı borcu yoktu,işinin zirvesidelerdi. Sonra dünyadaki kalkınmış ülkelerin durumuna bakmak lazım, en basitinden ithal anguslar, ithal mısırlar nasıl oluyor bizden daha ucuz oluyor? Adamlar 3 inek, 2 buzağı beslemiyor, 3000 inek 2000 buzağı besliyor. 10 dönüm mısır ekmiyor, 1000 dönüm mısır ekiyor. Verimliliği arttırıyorlar. Ülkemizde yıllardır oy kaygısı ile yanlış çiftçilik politikaları ile günü geçiştirip, çöpleri halının altına süpürmüşler. enflasyon senelik %80 90, faizler gecelik tahviler bugünlerle mukayese edilemeyecek derecede kötü idi, bunları ben gördüm,yaşım 30. Hatta sanayiciler bile üretmekten çok devlete faizle para vermekten geçiniyordu, en sonunda dvlete yüksek faizle para vermeye bile yanaşmadılar geri alamayacakları korkusu ile. Demek istediğim 3 inek, 10 dönüm mısırla geçinebilme devri bitmek zorundaydı. Bi çok çiftçinin kızmasını ben bu sebebe bağlıyorum, insanların zor geçinmeleri beni mutlu da etmiyo ama olmak zorunda. devlet denen şeyin sonsuz bi gücü yok, keşke olsa da herkese 10.000 tl maaş, bi ev, bi araba.... vb. verse. Hayvancılık kredileri veriliyor ' devletin kredi vermeye parası var, verilebiliyor ' , yonca ekiyorsun peşin desteği veriyor vb. %50 nin ezici çoğunluğu makarna, kömür, takiyecilikten oy vermiyor, yapılmaya çalışılanların ülkeyi daha iyi hale getireceğini düşünüyor. Dünyada tek bir iktisat teorosi yok, bir sürü İktisat teorisi var,bu da bi görüş. Benim görüşüm %100 doğrudur demiyorum, belki yanılıyorumdur ama yanılmak istemiyorum, eğer yanılıyorsam Ülkemin zararına olacak. Saygılar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="keltaşlı, post: 763085, member: 15411"] [b]Ynt: Yörsan Satıldı...[/b] Öncelikle ekonomi kötü ise kimse fabrika satın almaz, ayrıca yörsanın harcı borcu yoktu,işinin zirvesidelerdi. Sonra dünyadaki kalkınmış ülkelerin durumuna bakmak lazım, en basitinden ithal anguslar, ithal mısırlar nasıl oluyor bizden daha ucuz oluyor? Adamlar 3 inek, 2 buzağı beslemiyor, 3000 inek 2000 buzağı besliyor. 10 dönüm mısır ekmiyor, 1000 dönüm mısır ekiyor. Verimliliği arttırıyorlar. Ülkemizde yıllardır oy kaygısı ile yanlış çiftçilik politikaları ile günü geçiştirip, çöpleri halının altına süpürmüşler. enflasyon senelik %80 90, faizler gecelik tahviler bugünlerle mukayese edilemeyecek derecede kötü idi, bunları ben gördüm,yaşım 30. Hatta sanayiciler bile üretmekten çok devlete faizle para vermekten geçiniyordu, en sonunda dvlete yüksek faizle para vermeye bile yanaşmadılar geri alamayacakları korkusu ile. Demek istediğim 3 inek, 10 dönüm mısırla geçinebilme devri bitmek zorundaydı. Bi çok çiftçinin kızmasını ben bu sebebe bağlıyorum, insanların zor geçinmeleri beni mutlu da etmiyo ama olmak zorunda. devlet denen şeyin sonsuz bi gücü yok, keşke olsa da herkese 10.000 tl maaş, bi ev, bi araba.... vb. verse. Hayvancılık kredileri veriliyor ' devletin kredi vermeye parası var, verilebiliyor ' , yonca ekiyorsun peşin desteği veriyor vb. %50 nin ezici çoğunluğu makarna, kömür, takiyecilikten oy vermiyor, yapılmaya çalışılanların ülkeyi daha iyi hale getireceğini düşünüyor. Dünyada tek bir iktisat teorosi yok, bir sürü İktisat teorisi var,bu da bi görüş. Benim görüşüm %100 doğrudur demiyorum, belki yanılıyorumdur ama yanılmak istemiyorum, eğer yanılıyorsam Ülkemin zararına olacak. Saygılar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yörsan Satıldı...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt