PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Tümosan
Fotoğraflar (Alıntılar)
YÜZ DE TÜZ TÜRK MALİ TÜMOSANA BAKIN :) [made in india tümosan 70-60 4wd cer]
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci83" data-source="post: 935994" data-attributes="member: 57302"><p><strong>[PLAIN]Ynt: YÜZ DE TÜZ TÜRK MALİ TÜMOSANA BAKIN :) [made in india tümosan 70-60 4wd cer][/PLAIN]</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Güzel kardeşim ben zihniyet bozuk derken; kesinlikle belli bir kitleyi, yada belli bir şahsı hedef almadım. Genel olarak milletçe çok düzgün bir yapımız yok. Normalde anlatmak istemediğim şeylerdir ama biraz açayım bu kanıya nereden vardığımı. Ben uzunca bir süre gemide çalıştım, yaklaşık 40 kadar ülke gezip farklı insanlarla tanıştım ve çalıştım. Elin Avrupalısını veya İsraili övmek istemem ama adamlar iş ahlakı olarak bizden daha iyi durumdalar. İş ahlakı düzgün olan insan daha iyi iş çıkartıyorlar, daha iyi ürünler üretiyorlar. Biz yapamaz mıyız dersen bizde yaparız, hatta onların yaptıgını kopyalarak daha iyisini yaparız, üstüne birşeyler katıp bölgemiz için en ideal şartlarda traktörde üretiriz ama bizim insanımız marka imajını paranın gerisinde tutuyor(genel olarak söylüyorum, istisnalar tabiki var) Daha ucuz olsun ama biraz dandik olsa da olur mantığı var, yada ben böyle görüyorum. </p><p></p><p> Ayrıca sen ne güzel kullanmışsın, sorun yaşamamışsın, senin adına seviniyorum. Keşke herkesin traktörü taş gibi olsa da yıllarca bakımını yapıp devam etse, ağır arızalarla uğraşmasa. Birde ben Tümosan ' ı bilmem, yıllarca 480 kullandık, şimdi Landini kullanıyoruz. Belki gün gelir Erkunt kullanırız, keşke güvenerek alabilsek, aklımızdan acaba sorun yaşarmıyız gibi şeyler geçmese... </p><p></p><p>Son zamanlar sitede bölünmüş birkaç Tümosan fotografı gördük, sende muhtemelen denk gelmişsindir. Şimdi de içinden hint malı rulman çıkınca insan üzülüyor. Neden Hint? Bunun benim açımdan tatmin edici bir açıklaması yok çünkü sen bu traktörü yaparken en büyük alıcı klitlen Türk çiftçisi bunu biliyorsun. Bunun parası bizden çıkacak, neden gidip Hint malı kullanıyorsun? Bunun nedeni var; çünkü daha ucuz! Demek oluyor ki bu adamların milliyetçi bir bakış açısı yok, tamamen ucuz üretim peşindeler buda beni üzüyor. Tek temennim inşallah mallarının arkasında durular, çiftçimize sahip çıkarlar. Sende biliyorsun bizim Trakya ' da büyük çiftçi az, 50-60 dönüm tarla ile 3-5 inek ile geçinmeye çalışan birsürü hane var köylerimizde, birde böyle traktör büyük masraf açtımı insanların iki yakası bir olmaz. Umarım yazdıklarımı sakince okuyup niyetimin kimseyi kötülemek olmadığını anlarsın.</p><p>Ayrıca misafirlik konusuna gelince, bende Çerkezmüsellim ' denim zamanın olursa herzaman köfte yemeye, misafirliğe beklerim kardeşim. Genelde hergün forumu kontrol ederim. Bana buradan kolaylıkla ulaşabilirsin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci83, post: 935994, member: 57302"] [b][PLAIN]Ynt: YÜZ DE TÜZ TÜRK MALİ TÜMOSANA BAKIN :) [made in india tümosan 70-60 4wd cer][/PLAIN][/b] Güzel kardeşim ben zihniyet bozuk derken; kesinlikle belli bir kitleyi, yada belli bir şahsı hedef almadım. Genel olarak milletçe çok düzgün bir yapımız yok. Normalde anlatmak istemediğim şeylerdir ama biraz açayım bu kanıya nereden vardığımı. Ben uzunca bir süre gemide çalıştım, yaklaşık 40 kadar ülke gezip farklı insanlarla tanıştım ve çalıştım. Elin Avrupalısını veya İsraili övmek istemem ama adamlar iş ahlakı olarak bizden daha iyi durumdalar. İş ahlakı düzgün olan insan daha iyi iş çıkartıyorlar, daha iyi ürünler üretiyorlar. Biz yapamaz mıyız dersen bizde yaparız, hatta onların yaptıgını kopyalarak daha iyisini yaparız, üstüne birşeyler katıp bölgemiz için en ideal şartlarda traktörde üretiriz ama bizim insanımız marka imajını paranın gerisinde tutuyor(genel olarak söylüyorum, istisnalar tabiki var) Daha ucuz olsun ama biraz dandik olsa da olur mantığı var, yada ben böyle görüyorum. Ayrıca sen ne güzel kullanmışsın, sorun yaşamamışsın, senin adına seviniyorum. Keşke herkesin traktörü taş gibi olsa da yıllarca bakımını yapıp devam etse, ağır arızalarla uğraşmasa. Birde ben Tümosan ' ı bilmem, yıllarca 480 kullandık, şimdi Landini kullanıyoruz. Belki gün gelir Erkunt kullanırız, keşke güvenerek alabilsek, aklımızdan acaba sorun yaşarmıyız gibi şeyler geçmese... Son zamanlar sitede bölünmüş birkaç Tümosan fotografı gördük, sende muhtemelen denk gelmişsindir. Şimdi de içinden hint malı rulman çıkınca insan üzülüyor. Neden Hint? Bunun benim açımdan tatmin edici bir açıklaması yok çünkü sen bu traktörü yaparken en büyük alıcı klitlen Türk çiftçisi bunu biliyorsun. Bunun parası bizden çıkacak, neden gidip Hint malı kullanıyorsun? Bunun nedeni var; çünkü daha ucuz! Demek oluyor ki bu adamların milliyetçi bir bakış açısı yok, tamamen ucuz üretim peşindeler buda beni üzüyor. Tek temennim inşallah mallarının arkasında durular, çiftçimize sahip çıkarlar. Sende biliyorsun bizim Trakya ' da büyük çiftçi az, 50-60 dönüm tarla ile 3-5 inek ile geçinmeye çalışan birsürü hane var köylerimizde, birde böyle traktör büyük masraf açtımı insanların iki yakası bir olmaz. Umarım yazdıklarımı sakince okuyup niyetimin kimseyi kötülemek olmadığını anlarsın. Ayrıca misafirlik konusuna gelince, bende Çerkezmüsellim ' denim zamanın olursa herzaman köfte yemeye, misafirliğe beklerim kardeşim. Genelde hergün forumu kontrol ederim. Bana buradan kolaylıkla ulaşabilirsin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Tümosan
Fotoğraflar (Alıntılar)
YÜZ DE TÜZ TÜRK MALİ TÜMOSANA BAKIN :) [made in india tümosan 70-60 4wd cer]
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt