PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Zekat veriyormusunuz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cemilAltan" data-source="post: 1455346" data-attributes="member: 60074"><p>Abbasi halifesi Mansur olması lazım,ya imam demiş senin görüşlerini yazıp Kabenin duvarına asalım. Ebu Hanife kabul etmemiş, makami kabul etmedigi gibi.Fetva makamının amirin etki alanına girmesini ve ondan beslenmesini uygun görmemiş. Derler ki kabul etmemesinin bir nedeni de zaman ve mekan değiştikçe hükmün de değişeceği düşüncesiymiş.Imami Azamdan bu yana 1250 yil geçmis değişen o kadar çok şey var ki fetva da değişebilmeli. Son yüzyıla kadar tarım 1000 yil önceki gibiydi. Sonra traktör denilen araç ve ekipmanlar çıktı,çıkıyor. Sonra kimyasal gübreler ve laboratuvarı ilaveleri ,son olarak bin çeşit ilaç muhteviyatı. Sulama sistemlerini de ekleyelim.</p><p>Kendi bilgim ve fikhim kendime olmak kaydıyla ben sulanan ve sulanmayan ayırımını masraf yapılan ve yapılmayan olarak ayırt ediyorum. Daha yukardaki hayrettin karaman yaklaşımı da makul buluyorum. Bence masraflar çıkartılır,kalandan zekat verilmesi gerekir.</p><p>Aksi görüşte bir ilahiyatciyi da dinledim ,galiba tgrt deydi.Masraflar dusulmeden onda bir verilir diyor.Dedim kendi kendime adam 10 dönüm buğday ekmediginden hesap.bilmiyor.</p><p>Eskiler birine bir söz demeden 40 gün nefsini kontrol edermis...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cemilAltan, post: 1455346, member: 60074"] Abbasi halifesi Mansur olması lazım,ya imam demiş senin görüşlerini yazıp Kabenin duvarına asalım. Ebu Hanife kabul etmemiş, makami kabul etmedigi gibi.Fetva makamının amirin etki alanına girmesini ve ondan beslenmesini uygun görmemiş. Derler ki kabul etmemesinin bir nedeni de zaman ve mekan değiştikçe hükmün de değişeceği düşüncesiymiş.Imami Azamdan bu yana 1250 yil geçmis değişen o kadar çok şey var ki fetva da değişebilmeli. Son yüzyıla kadar tarım 1000 yil önceki gibiydi. Sonra traktör denilen araç ve ekipmanlar çıktı,çıkıyor. Sonra kimyasal gübreler ve laboratuvarı ilaveleri ,son olarak bin çeşit ilaç muhteviyatı. Sulama sistemlerini de ekleyelim. Kendi bilgim ve fikhim kendime olmak kaydıyla ben sulanan ve sulanmayan ayırımını masraf yapılan ve yapılmayan olarak ayırt ediyorum. Daha yukardaki hayrettin karaman yaklaşımı da makul buluyorum. Bence masraflar çıkartılır,kalandan zekat verilmesi gerekir. Aksi görüşte bir ilahiyatciyi da dinledim ,galiba tgrt deydi.Masraflar dusulmeden onda bir verilir diyor.Dedim kendi kendime adam 10 dönüm buğday ekmediginden hesap.bilmiyor. Eskiler birine bir söz demeden 40 gün nefsini kontrol edermis... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Zekat veriyormusunuz?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt