PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Zekat veriyormusunuz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="pyrzmc" data-source="post: 1455383" data-attributes="member: 77792"><p>Uzun zamandır giremiyorum işten güçten yoğunluktan konu ilgimi çekti merakım üzerine yazma gereği duydum aşur - öşur Osmanlı Devleti'nin vergi sistemidir devlet çiftçilik yapan kişilerden vergi olarak tahsil eder ancak zekat bambaşka bir sistem olarak biliyorum . Azıcık araştırdım Arabistan da da eskiden bir ölçü olarak alınan vergi yada fakirlere yardım gibi düşünülebilir Peygamber döneminde diyebiliriz. Peki size sorum şu 10 dekar tarlam var buğday ektim 5 ton buğday aldım ve bunun 10 da biri yada 20 de biri sulu susuz verdim diyelim adına da zekat diyelim . Peki benim yerim organize sanayi dibinde ve değeri 100.000.000 TL olduğunu var sayalım bir de evde 5 kilo altın ziynetim var doğru bir öşür vermişken doğru zekat vermiş oluyor muyum? Benim bildiğim zekat malın 40 da birinin hayır olarak ihtiyaç sahiplerine verilmesidir hatta borçlu olanın borcu malı yada varlığı borcun altında ise zekat vermek o kişiye sayılmaz vermesine ihtiyaç yoktur. Biz ayçiçek buğday ekeriz buğday da % 27 ayçiçek de % 13 gibi geçen yıla göre fiyatlarda artış var ama enflasyon % 65 biliyoruz bunu biz çiftçi olarak yeterince öşür ödemiş olmuyor muyuz devlete . Hatta temmuz da mazot 24 TL şimdi kaç para oldu biz eve ekmeği götürürken zorlanır durumda iken çıkıp bu tartışma biraz bana farklı geldi yazma gereği duydum bunu unutmayınız ki İslam da bir elin verdiğini diğer elin görmemesi bilmemesi kuralı vardır . Yaptığınız hayırları yaradan yüce hak görür ve bilir bu yüzden hocaymış hacıymış bırakın ne dediğini biz Müslümanların Allah ile görüşüp yaşaması konuşması için bize hoca moca lazım değil elinizi açın semaya bakın Allah sizi görür duyar ve hakkınızı mutlaka verir iyi akşamlar iyi forumlar .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pyrzmc, post: 1455383, member: 77792"] Uzun zamandır giremiyorum işten güçten yoğunluktan konu ilgimi çekti merakım üzerine yazma gereği duydum aşur - öşur Osmanlı Devleti'nin vergi sistemidir devlet çiftçilik yapan kişilerden vergi olarak tahsil eder ancak zekat bambaşka bir sistem olarak biliyorum . Azıcık araştırdım Arabistan da da eskiden bir ölçü olarak alınan vergi yada fakirlere yardım gibi düşünülebilir Peygamber döneminde diyebiliriz. Peki size sorum şu 10 dekar tarlam var buğday ektim 5 ton buğday aldım ve bunun 10 da biri yada 20 de biri sulu susuz verdim diyelim adına da zekat diyelim . Peki benim yerim organize sanayi dibinde ve değeri 100.000.000 TL olduğunu var sayalım bir de evde 5 kilo altın ziynetim var doğru bir öşür vermişken doğru zekat vermiş oluyor muyum? Benim bildiğim zekat malın 40 da birinin hayır olarak ihtiyaç sahiplerine verilmesidir hatta borçlu olanın borcu malı yada varlığı borcun altında ise zekat vermek o kişiye sayılmaz vermesine ihtiyaç yoktur. Biz ayçiçek buğday ekeriz buğday da % 27 ayçiçek de % 13 gibi geçen yıla göre fiyatlarda artış var ama enflasyon % 65 biliyoruz bunu biz çiftçi olarak yeterince öşür ödemiş olmuyor muyuz devlete . Hatta temmuz da mazot 24 TL şimdi kaç para oldu biz eve ekmeği götürürken zorlanır durumda iken çıkıp bu tartışma biraz bana farklı geldi yazma gereği duydum bunu unutmayınız ki İslam da bir elin verdiğini diğer elin görmemesi bilmemesi kuralı vardır . Yaptığınız hayırları yaradan yüce hak görür ve bilir bu yüzden hocaymış hacıymış bırakın ne dediğini biz Müslümanların Allah ile görüşüp yaşaması konuşması için bize hoca moca lazım değil elinizi açın semaya bakın Allah sizi görür duyar ve hakkınızı mutlaka verir iyi akşamlar iyi forumlar . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Zekat veriyormusunuz?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt