PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Zetor
Teknik Bilgiler-Yorumlar
ZETOR history...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="zekhes" data-source="post: 741909" data-attributes="member: 34391"><p><strong>Ynt: ZETOR history...</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>abi ben bişey çıkarmadım..yanlız dediklerine katılmıyor değilim..bunların arasındaki bağı ancak firmadan öğreniriz onlarda sanki askeri sır kaçkere mail attım hep aynı cevap geliyor..iki firma zaten hep beraberdi her hangibir tarihte birleşmediler diyorlar..emin olduğum tek bişey var 1939 da zetor bührer tarafından isviçrede kuruluyor...ford otomobillerin avrupa uyarlamalarını yapıyor..daha sonra bührer çekoslavakyada tatra c.z. ye ait bi fabrikayı satın alıyor ve 1945 zetor adında traktör üretmeye başlıyor..kesin olan tek tarihi bulabildiğim bilgi bu..berlin duvarı malum ekonomik ambargolar doğu almaya ve isviçredeki bir çok firmayı batırıyor..aynı firma olmasına rağmen bürer 1986 da iflas edip tamamı zaman içinde daha güçlenen zetor a devroluyor..bührerin son modeli olan 6135-6105-6085-6070-modelleri ve zetor 8111-8145-9145-14145-16145-16245 modelleri aynı özelliklerde ve aynı platformda çekoslavakyada 1993e kadar üretiliyor..1993 de son bührer banttan iniyor ve hitlerin efsanesi bitiyor..o teknoloji artık yok..ama torunu zetor durmak yok yola devam..(muzaffer bu lafa çok kızaca) zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s tank gibi dedinya bührere ben 2008de avusturyaya actrosun fabrikasına gittim ..bikaç servis müdürüyle beraber..firma gezisiydi..orda yakın iki çiflikte bührer olduğıunu öğrend,im..yanına gittim..gerçekten yanında adam çöp kalıyor..öyle bizim alıştığımız gibi yüksek dev yavrusu 135bg değil(6135 vardı) yerden bitme ufak tefek ama önüne durulduğu zaman insanın korkutan bi cüssesi var.genişmi geniş devasa bi eni var..inanılmaz geniş..şimdilerde anlıyorum o yılların fendt leri sıradan gövdelere sahip..ama o yıllardan sonra(6000 serisi bührer lerden sonra) üretilen fendt lere bakıyorum onlarda aynı yerden bitme ama kamyon gibi geniş...zaten alıcı gözle bakarsan o günün bührerleri ve bu günün fendt leri aynı stratjide..yere yakın ve geniş..tosun gibi bi yapısı var..ben bührere hasatlığı orda kaptım..bidahada bi bührer bulana kadar herallde atlatamam..en çok hoşuma giden yönü ise bührer tam bir sosyalist..yani eşitlikçi..bir modelinde bi özellik varsa bunu bütün modellerinde uyguluyor..ayrım gözetmiyor..belkide bu firmayıda kalite batırdı hanomag gibi kim bilir..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zekhes, post: 741909, member: 34391"] [b]Ynt: ZETOR history...[/b] abi ben bişey çıkarmadım..yanlız dediklerine katılmıyor değilim..bunların arasındaki bağı ancak firmadan öğreniriz onlarda sanki askeri sır kaçkere mail attım hep aynı cevap geliyor..iki firma zaten hep beraberdi her hangibir tarihte birleşmediler diyorlar..emin olduğum tek bişey var 1939 da zetor bührer tarafından isviçrede kuruluyor...ford otomobillerin avrupa uyarlamalarını yapıyor..daha sonra bührer çekoslavakyada tatra c.z. ye ait bi fabrikayı satın alıyor ve 1945 zetor adında traktör üretmeye başlıyor..kesin olan tek tarihi bulabildiğim bilgi bu..berlin duvarı malum ekonomik ambargolar doğu almaya ve isviçredeki bir çok firmayı batırıyor..aynı firma olmasına rağmen bürer 1986 da iflas edip tamamı zaman içinde daha güçlenen zetor a devroluyor..bührerin son modeli olan 6135-6105-6085-6070-modelleri ve zetor 8111-8145-9145-14145-16145-16245 modelleri aynı özelliklerde ve aynı platformda çekoslavakyada 1993e kadar üretiliyor..1993 de son bührer banttan iniyor ve hitlerin efsanesi bitiyor..o teknoloji artık yok..ama torunu zetor durmak yok yola devam..(muzaffer bu lafa çok kızaca) zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s tank gibi dedinya bührere ben 2008de avusturyaya actrosun fabrikasına gittim ..bikaç servis müdürüyle beraber..firma gezisiydi..orda yakın iki çiflikte bührer olduğıunu öğrend,im..yanına gittim..gerçekten yanında adam çöp kalıyor..öyle bizim alıştığımız gibi yüksek dev yavrusu 135bg değil(6135 vardı) yerden bitme ufak tefek ama önüne durulduğu zaman insanın korkutan bi cüssesi var.genişmi geniş devasa bi eni var..inanılmaz geniş..şimdilerde anlıyorum o yılların fendt leri sıradan gövdelere sahip..ama o yıllardan sonra(6000 serisi bührer lerden sonra) üretilen fendt lere bakıyorum onlarda aynı yerden bitme ama kamyon gibi geniş...zaten alıcı gözle bakarsan o günün bührerleri ve bu günün fendt leri aynı stratjide..yere yakın ve geniş..tosun gibi bi yapısı var..ben bührere hasatlığı orda kaptım..bidahada bi bührer bulana kadar herallde atlatamam..en çok hoşuma giden yönü ise bührer tam bir sosyalist..yani eşitlikçi..bir modelinde bi özellik varsa bunu bütün modellerinde uyguluyor..ayrım gözetmiyor..belkide bu firmayıda kalite batırdı hanomag gibi kim bilir.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Zetor
Teknik Bilgiler-Yorumlar
ZETOR history...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt