PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
ZEYTİN FİYATLARI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FatihEFE" data-source="post: 978288" data-attributes="member: 55057"><p><strong>Ynt: ZEYTİN FİYATLARI</strong></p><p></p><p>Selamun aleykum zeytinciler</p><p>sofralik zeytinde tarakli makina kullanilmaz agaclar gencse bu kancalilarda kabuga zarar veriyor dogrudur</p><p>biraz daha kalin yerlerden tutup kastirarak kullanmak lazimmis ama ben beceremiyorum</p><p>en temizi elle toplamak hala</p><p>izmir fuarinda kokten sallayan kendinden brandali makinalari incellemistim ama sahada cakismasini gormedim</p><p>birinden duyduguma gore agaclarin govdesine zarar veriyomus bu yuzden govdeye cuval sarip kullananlar varmis lakin koklere zarar verdigini soyleyenlerde var </p><p>her neyse gelelim konun ozu olan zeytin fiyatlarina burada da zeytin dalinda 2.5 iscilik alana ait diye duyuyoruz lakin akhisar kirkagac ve somada rekolte cok dusuk</p><p>sezonda 8 liradan baslayan yag fiyati sezon icinde 11 lirayi su siralar 15 lirayi gormus durumda ama sofralik zeytinde fiyatlar cakildi hatta tuccar ince mal pesinde idi yaz boyunca</p><p>bende 270 290 arasi 10 ton mal var ama istedigim fiyati veren yok</p><p>bu yil turkiye ortalamasi yine yuzde 40 larda falan kalir yuksek doviz fiyatlari yuzunden disaridan mal getirmekte pek uygun olmayacagi icin fiyatlarin artacagi kanaatindeyim</p><p>ozellikle yag 20 lira olur yazin tuketiciye allah kolaylik versin</p><p>Trilyelerde durum edremit tipine gore daha iyi sanirim </p><p>edremit tipi yaglik zeytinde 2 yildir tutum yok bu tarafta gecen yil trilye iyiydi bu sene oda bos gececek</p><p>Zararin sebebi cicek zani siddetli giden ilk bahar yagislari ve gece gunduz sicaklik farkinin cok yuksek olmasi agaclari strese soktu</p><p>bir sekilde aralanmadigi icin veya gubre gibi etmenlerle cicegi gec duzen agaclar kurtardi nispeten ama dedigim gibi akhisar kirkagac ve soma bolgesinde bu yil %40 ancak</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatihEFE, post: 978288, member: 55057"] [b]Ynt: ZEYTİN FİYATLARI[/b] Selamun aleykum zeytinciler sofralik zeytinde tarakli makina kullanilmaz agaclar gencse bu kancalilarda kabuga zarar veriyor dogrudur biraz daha kalin yerlerden tutup kastirarak kullanmak lazimmis ama ben beceremiyorum en temizi elle toplamak hala izmir fuarinda kokten sallayan kendinden brandali makinalari incellemistim ama sahada cakismasini gormedim birinden duyduguma gore agaclarin govdesine zarar veriyomus bu yuzden govdeye cuval sarip kullananlar varmis lakin koklere zarar verdigini soyleyenlerde var her neyse gelelim konun ozu olan zeytin fiyatlarina burada da zeytin dalinda 2.5 iscilik alana ait diye duyuyoruz lakin akhisar kirkagac ve somada rekolte cok dusuk sezonda 8 liradan baslayan yag fiyati sezon icinde 11 lirayi su siralar 15 lirayi gormus durumda ama sofralik zeytinde fiyatlar cakildi hatta tuccar ince mal pesinde idi yaz boyunca bende 270 290 arasi 10 ton mal var ama istedigim fiyati veren yok bu yil turkiye ortalamasi yine yuzde 40 larda falan kalir yuksek doviz fiyatlari yuzunden disaridan mal getirmekte pek uygun olmayacagi icin fiyatlarin artacagi kanaatindeyim ozellikle yag 20 lira olur yazin tuketiciye allah kolaylik versin Trilyelerde durum edremit tipine gore daha iyi sanirim edremit tipi yaglik zeytinde 2 yildir tutum yok bu tarafta gecen yil trilye iyiydi bu sene oda bos gececek Zararin sebebi cicek zani siddetli giden ilk bahar yagislari ve gece gunduz sicaklik farkinin cok yuksek olmasi agaclari strese soktu bir sekilde aralanmadigi icin veya gubre gibi etmenlerle cicegi gec duzen agaclar kurtardi nispeten ama dedigim gibi akhisar kirkagac ve soma bolgesinde bu yil %40 ancak [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
ZEYTİN FİYATLARI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt