PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Zeytin
Zeytincilik ve diğer alternatifler Hakkında Yardım ricası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="noble" data-source="post: 952111" data-attributes="member: 55082"><p><strong>Ynt: Zeytincilik ve diğer alternatifler Hakkında Yardım ricası</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Ben bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Kendini 10-15 yılda ödeyip ödeyemeyeceği planlamaya bağlı. Zeytin bildiğiniz gibi yüksek verim alınabilirse her türlü tarımdan daha karlı bi iştir(cevizi dahil etmiyorum). Aynı zamanda öyle çokta bi uğraşı yoktur.</p><p></p><p>Kafama takılan kısım nerde oturuyorsunuz ve 50 dönüm araziyi 300.000TLye satın alabiliyorsunuz ? Bu demek oluyor ki m2 başına 6TL veriyosunuz cidden çok düşük fiyatlar. Zeytin ekildikten sonra ilk güzel hasadını 5. yaşında vermeye başlar o denilen konuşulan 25-35kg arası zeytin verimleri 10 yaşını doldurmuş ağaçlarda oluyor. Hatta 11 yaşından itibaren falan başlıyor. Genelde dönüme 20 tane ağaç dikilir. Ama bu kullandığınız sisteme göre değişir yani 7x7-10x10 gibi. </p><p></p><p>Minumum araziyi siz bütçenize göre belirlersiniz. Fakat en az bi 1000 ağaç olursa iyi olur. Şu devirde 1000 ağaç altı yapılmamalı bence. Kişinin imkanı varsa ileriye dönük(8-10yıl sonrasına) bi yatırım yapıp 150 dönümlük yer almalı.</p><p></p><p>Cinsi yörenize göre onu oturur konuşursunuz. Tabi burda tüccarın ne istediğide önemli.</p><p></p><p>Gelelim hesap kısmına. 50 dönüm 1250 ağaçlık bi bahçe diye varsayarsak ki ben bunları 25kg verim versinler diye hesaplıyacağım. Marmarabirlik zeytin ortalaması geçen sene 4-5 arasıydı biz zeytin 5tl/kg olarak alalım.</p><p>1250x25= 31250KG Zeytin / 31250x5= 156,250TL Yıllık Ciro. En kötü ihtimal yarısı masraf olsa 78,125TL kalır buda aylık 6510TL falan yapar. Ki bence o kadar olmaz zeytinde yanılmıyorsam %25-%35 arası gider oluyor.</p><p></p><p>Şunu unutmamak lazım zeytin ne olucağı belli olmayan bi meyvedir. Bi sene zengin eder bi sene rezil eder.</p><p></p><p>Olgunlaşmış bi zeytin bahçesi çok daha fazla verim bile verebilir. Zeytinin hiç olmadığı bi sezonda zeytin fiyatları çok yükselir sizede Allah yürü ya kulum derse ağaçtan 30kg zeytin yapıp kgsini 7TL ye yakın satıp parayı vurursunuz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="noble, post: 952111, member: 55082"] [b]Ynt: Zeytincilik ve diğer alternatifler Hakkında Yardım ricası[/b] Ben bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Kendini 10-15 yılda ödeyip ödeyemeyeceği planlamaya bağlı. Zeytin bildiğiniz gibi yüksek verim alınabilirse her türlü tarımdan daha karlı bi iştir(cevizi dahil etmiyorum). Aynı zamanda öyle çokta bi uğraşı yoktur. Kafama takılan kısım nerde oturuyorsunuz ve 50 dönüm araziyi 300.000TLye satın alabiliyorsunuz ? Bu demek oluyor ki m2 başına 6TL veriyosunuz cidden çok düşük fiyatlar. Zeytin ekildikten sonra ilk güzel hasadını 5. yaşında vermeye başlar o denilen konuşulan 25-35kg arası zeytin verimleri 10 yaşını doldurmuş ağaçlarda oluyor. Hatta 11 yaşından itibaren falan başlıyor. Genelde dönüme 20 tane ağaç dikilir. Ama bu kullandığınız sisteme göre değişir yani 7x7-10x10 gibi. Minumum araziyi siz bütçenize göre belirlersiniz. Fakat en az bi 1000 ağaç olursa iyi olur. Şu devirde 1000 ağaç altı yapılmamalı bence. Kişinin imkanı varsa ileriye dönük(8-10yıl sonrasına) bi yatırım yapıp 150 dönümlük yer almalı. Cinsi yörenize göre onu oturur konuşursunuz. Tabi burda tüccarın ne istediğide önemli. Gelelim hesap kısmına. 50 dönüm 1250 ağaçlık bi bahçe diye varsayarsak ki ben bunları 25kg verim versinler diye hesaplıyacağım. Marmarabirlik zeytin ortalaması geçen sene 4-5 arasıydı biz zeytin 5tl/kg olarak alalım. 1250x25= 31250KG Zeytin / 31250x5= 156,250TL Yıllık Ciro. En kötü ihtimal yarısı masraf olsa 78,125TL kalır buda aylık 6510TL falan yapar. Ki bence o kadar olmaz zeytinde yanılmıyorsam %25-%35 arası gider oluyor. Şunu unutmamak lazım zeytin ne olucağı belli olmayan bi meyvedir. Bi sene zengin eder bi sene rezil eder. Olgunlaşmış bi zeytin bahçesi çok daha fazla verim bile verebilir. Zeytinin hiç olmadığı bi sezonda zeytin fiyatları çok yükselir sizede Allah yürü ya kulum derse ağaçtan 30kg zeytin yapıp kgsini 7TL ye yakın satıp parayı vurursunuz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Zeytin
Zeytincilik ve diğer alternatifler Hakkında Yardım ricası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt