PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Biçim-Hasat Ekipmanları
zıpkalı mı tamburlu mu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="actiionman58" data-source="post: 1218796" data-attributes="member: 27178"><p>Selam,</p><p>2012 ve 2013 yıllarında 600 dönün ve 1000 dönüm yerim vardı.</p><p>Önce ucuz diye tamburlu aldım. Disklerin ikisi de içe doğru döndüğü için araya büyük taş alırsa büyük zarar görüyor. Bizim köyümüz de ilçeye biraz uzaktır. İşin başında 3-4 günüm yolda ve tamirciler sıra bekliyorduk geçti.</p><p>Daha sonra yine tamirciye ilçeye gittiğim sırada ikinci el bir gaspardo fbr denk geldi. Onu satın aldım. Geri kalanını bu makina tek başına biçti.</p><p>Bu tip makinalarla ilgili geçmiş 2 yılda acizane biraz tecrübe sahibiyiz özellikle dikkat etmeniz gerekenler:</p><p>1- Zıpka ve bıçak hareketli olacak.</p><p>2- Bıçakların ve zıpkanın yer aldığı demir nizami olacak. Bu demirde hafif bir yamuk olursa aletin kasılarak çalışır ve mutlaka bir sorun çıkarır. Benimkini bıçak değiştirirken yamulttular randımanı bitti. Mecbur 0 zıpla ve bıçak takımı aldım yeniden iş randımanı bindi.</p><p>3-Belirli aralıklarla 10 dönümde 1 aleti çalıştırırken bir kova suyu zıpla ve bıçakların üzerine dökeceksin. Bitkinin öz suyu bıçakların ve zıpkanın arasında birikere kesim yapmasını engelliyor.</p><p>4-yanında mutlaka zıpka bıçak perçin vs yedek parçan bulunsun.</p><p>5-Bıçak değişimi yapma işlemi için perçinleri sökerken; lamayı traktör ön ağırlığı üzerine koyup sökecegin perçini boşluğa getirip lamayı esnetip bükmeden sökmelisin. Yoksa randıman alamazsın.</p><p></p><p>Bu makina küçük taşların üzerinden atlar, kimisinin altından geçer, kayaya takılırsa emniyeti açılır. Yani kolay kolay kıramazsın.</p><p>Ben taştan kayadan ziyade zıpka ve bıçak arasına tırmık dişi ve kültüvatör ayağı aldırarak kırmıştır.</p><p>Saygılar, iyi çalışmalar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="actiionman58, post: 1218796, member: 27178"] Selam, 2012 ve 2013 yıllarında 600 dönün ve 1000 dönüm yerim vardı. Önce ucuz diye tamburlu aldım. Disklerin ikisi de içe doğru döndüğü için araya büyük taş alırsa büyük zarar görüyor. Bizim köyümüz de ilçeye biraz uzaktır. İşin başında 3-4 günüm yolda ve tamirciler sıra bekliyorduk geçti. Daha sonra yine tamirciye ilçeye gittiğim sırada ikinci el bir gaspardo fbr denk geldi. Onu satın aldım. Geri kalanını bu makina tek başına biçti. Bu tip makinalarla ilgili geçmiş 2 yılda acizane biraz tecrübe sahibiyiz özellikle dikkat etmeniz gerekenler: 1- Zıpka ve bıçak hareketli olacak. 2- Bıçakların ve zıpkanın yer aldığı demir nizami olacak. Bu demirde hafif bir yamuk olursa aletin kasılarak çalışır ve mutlaka bir sorun çıkarır. Benimkini bıçak değiştirirken yamulttular randımanı bitti. Mecbur 0 zıpla ve bıçak takımı aldım yeniden iş randımanı bindi. 3-Belirli aralıklarla 10 dönümde 1 aleti çalıştırırken bir kova suyu zıpla ve bıçakların üzerine dökeceksin. Bitkinin öz suyu bıçakların ve zıpkanın arasında birikere kesim yapmasını engelliyor. 4-yanında mutlaka zıpka bıçak perçin vs yedek parçan bulunsun. 5-Bıçak değişimi yapma işlemi için perçinleri sökerken; lamayı traktör ön ağırlığı üzerine koyup sökecegin perçini boşluğa getirip lamayı esnetip bükmeden sökmelisin. Yoksa randıman alamazsın. Bu makina küçük taşların üzerinden atlar, kimisinin altından geçer, kayaya takılırsa emniyeti açılır. Yani kolay kolay kıramazsın. Ben taştan kayadan ziyade zıpka ve bıçak arasına tırmık dişi ve kültüvatör ayağı aldırarak kırmıştır. Saygılar, iyi çalışmalar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Biçim-Hasat Ekipmanları
zıpkalı mı tamburlu mu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt