PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
Ziraat bankası çiftciyi desteklemek yerine futbol kluplerinin borcunu odeyecekmis
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Bünyanli" data-source="post: 1257136" data-attributes="member: 74389"><p>Ankarali Gardasim benim iyisin hossun guzel konusuyorsun herseye eyvallah ama sen calisip kazanan ciftci var diyorsun evet var devlet veriyor ciftci yatiyor batiyorda diyorsun evet oda var gunumuz konusu bizim gibi tartisip ortayolu bulacak ve yukardakilere silsile ile sesimizi duyuracak kesimde biz degilmiyiz ?</p><p></p><p>Kayserinin Bünyan İlcesindenim ben insallah yolun duser misafir ederim gel durumu gor evet toplumumuzda oldugu gibi ciftciliktede hakki ile yapan ve yapmayanlar var. </p><p></p><p>Alternatif urun diyorsun bolgede olmamasina ragmen yillardir bolgede nohut 150-250 donum arasi eken ciftcilerden biriyim ne oldu ? Pat ciktilar nohut su para alim yapacaz vs vs dendi piyasa mahvoldu 3 liraya alan yok, diyeceksin ekim alani cook elimde diyafon memleket memleket dolanip cok ekmeyin ha bak piyasa cokuyor mu diyeyim ? Sen tarim bakanligisin tarim bakanligi kepegin tarladan uretildigi sananlarin bakanlik yaptigi kurumsun cikarirsin bolgende ki muhendisleri su bolgede olur su bolgede olmaz havza belirlersin standart uretim fiyati olussun urunlerde ticaret bakanligi var ama araci kaymagi yiyor.</p><p>Bolgede sulu kuru fasulye eken ilk ciftciyim vr bu sene super para kazandim ama seneye 70-80 dekar alan ile sinirla kalacam niye tmo acikladi artik bakliyat urunu alimi yapacaklarini aciklarlar yazin fiyatimiz su pat zarar </p><p></p><p>Cok sukur herseyim var bu sene risk aldik 54 milyara otomatik kabak hasat makinasi ve siralama aparati a aldik super is yapti bolgemizde ve inan parasi coktan cikardi kapimda 3 tane traktor var 120 hp Same 90 beygir Deutz 65 Beygir Deutz allahtan belami istemem lazim degil mi ? </p><p></p><p>Mesele senin sunun vqr benim bunun var demek degil ki mesele hava sartlarina gore rabbimin nimetlerine bakiyoruz elhamdurullah rabbim herkezin o sene ki rizkini veriyor sonra diyoruz ki ee sira devlette alim garantisi bekliyorsun, ortalama oranlarda zam ortalama oranlarda gider pusulasina yazdigimiz urunler versin diyosun yok yok yok </p><p></p><p>2017 yaz harmanindan anektod anlatayim sana 280 donum konya firmasindan micalengelo diye bir bugday var alip ekmisim millet ekip birakmis yalandan ust gubre atmis birakmis 320 kg gormus </p><p>Ben ekmisim merdane cekmisim 2 defa gubre 2 defa sivi gubre son olrak kellede kumar oynayip ure atip protein yukseltme riskine girmisim 460'in altina verimin dusmemis 16.4 protein yakalamisim bicip ofisw goturmusum exper ne dese begenirsin bu bugdayi alamam fiyat tutturamam almiyom lanin kibarcasi o bugdayi 980 liraya 45 gun vadeli vermisim tuccara alana kadarda gog gobegim catlamis eee hani mucadele edilince oluyordu ? </p><p></p><p>Yil 2019 ben rahatim elimde cayim sigaram sana cevap veriyorum motorlar garajda birazdanda emmioglu gelir hadi 101 oybamaya gidelim demeye baslar ama bolge ki cogu ciftciye uyku tunek yok benden azmi calisiyorlar bizlerden azmi calisiyorlar hayir imkan dahilinde calisiyor herkes tamam musrufluk yapanda var ama kardesim millet devlet eli ile orta sinif ciftcilik yaptirilmamaya zorlaniyor cok sukur gram borcum yok ama takibe dusmus 3 kisiye kefilim olmadi bolgemizde bu sene sicaktan ekinler yandi tamam erteleme cikardilar neymis efendim su kadar para yatirman lazim e guzel kardesim ee yatacak olsa zaten hepsi yatiririm durumu muhendislerini. Biliyor merkeze yazdilar bolgede durum icler acisi daha ne zorluyor ki devlet sicili bozacak sonrada aaaa sen zor durumdasin gel yardim edeyim duserken tutacaksin kardesim dustukten sonra el uzatmiyacaksin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bünyanli, post: 1257136, member: 74389"] Ankarali Gardasim benim iyisin hossun guzel konusuyorsun herseye eyvallah ama sen calisip kazanan ciftci var diyorsun evet var devlet veriyor ciftci yatiyor batiyorda diyorsun evet oda var gunumuz konusu bizim gibi tartisip ortayolu bulacak ve yukardakilere silsile ile sesimizi duyuracak kesimde biz degilmiyiz ? Kayserinin Bünyan İlcesindenim ben insallah yolun duser misafir ederim gel durumu gor evet toplumumuzda oldugu gibi ciftciliktede hakki ile yapan ve yapmayanlar var. Alternatif urun diyorsun bolgede olmamasina ragmen yillardir bolgede nohut 150-250 donum arasi eken ciftcilerden biriyim ne oldu ? Pat ciktilar nohut su para alim yapacaz vs vs dendi piyasa mahvoldu 3 liraya alan yok, diyeceksin ekim alani cook elimde diyafon memleket memleket dolanip cok ekmeyin ha bak piyasa cokuyor mu diyeyim ? Sen tarim bakanligisin tarim bakanligi kepegin tarladan uretildigi sananlarin bakanlik yaptigi kurumsun cikarirsin bolgende ki muhendisleri su bolgede olur su bolgede olmaz havza belirlersin standart uretim fiyati olussun urunlerde ticaret bakanligi var ama araci kaymagi yiyor. Bolgede sulu kuru fasulye eken ilk ciftciyim vr bu sene super para kazandim ama seneye 70-80 dekar alan ile sinirla kalacam niye tmo acikladi artik bakliyat urunu alimi yapacaklarini aciklarlar yazin fiyatimiz su pat zarar Cok sukur herseyim var bu sene risk aldik 54 milyara otomatik kabak hasat makinasi ve siralama aparati a aldik super is yapti bolgemizde ve inan parasi coktan cikardi kapimda 3 tane traktor var 120 hp Same 90 beygir Deutz 65 Beygir Deutz allahtan belami istemem lazim degil mi ? Mesele senin sunun vqr benim bunun var demek degil ki mesele hava sartlarina gore rabbimin nimetlerine bakiyoruz elhamdurullah rabbim herkezin o sene ki rizkini veriyor sonra diyoruz ki ee sira devlette alim garantisi bekliyorsun, ortalama oranlarda zam ortalama oranlarda gider pusulasina yazdigimiz urunler versin diyosun yok yok yok 2017 yaz harmanindan anektod anlatayim sana 280 donum konya firmasindan micalengelo diye bir bugday var alip ekmisim millet ekip birakmis yalandan ust gubre atmis birakmis 320 kg gormus Ben ekmisim merdane cekmisim 2 defa gubre 2 defa sivi gubre son olrak kellede kumar oynayip ure atip protein yukseltme riskine girmisim 460'in altina verimin dusmemis 16.4 protein yakalamisim bicip ofisw goturmusum exper ne dese begenirsin bu bugdayi alamam fiyat tutturamam almiyom lanin kibarcasi o bugdayi 980 liraya 45 gun vadeli vermisim tuccara alana kadarda gog gobegim catlamis eee hani mucadele edilince oluyordu ? Yil 2019 ben rahatim elimde cayim sigaram sana cevap veriyorum motorlar garajda birazdanda emmioglu gelir hadi 101 oybamaya gidelim demeye baslar ama bolge ki cogu ciftciye uyku tunek yok benden azmi calisiyorlar bizlerden azmi calisiyorlar hayir imkan dahilinde calisiyor herkes tamam musrufluk yapanda var ama kardesim millet devlet eli ile orta sinif ciftcilik yaptirilmamaya zorlaniyor cok sukur gram borcum yok ama takibe dusmus 3 kisiye kefilim olmadi bolgemizde bu sene sicaktan ekinler yandi tamam erteleme cikardilar neymis efendim su kadar para yatirman lazim e guzel kardesim ee yatacak olsa zaten hepsi yatiririm durumu muhendislerini. Biliyor merkeze yazdilar bolgede durum icler acisi daha ne zorluyor ki devlet sicili bozacak sonrada aaaa sen zor durumdasin gel yardim edeyim duserken tutacaksin kardesim dustukten sonra el uzatmiyacaksin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
Ziraat bankası çiftciyi desteklemek yerine futbol kluplerinin borcunu odeyecekmis
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt