PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
John Deere
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Ziraat bankasının traktor kredisini kullanmak mantiklimi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 1027321" data-attributes="member: 33118"><p>arkadaşın yerine ben cevap vereyim</p><p>öncelikle şunda anlaşalım kardeşim faizin hertürlüsü haramdır bundan şüphe etmeye bile gerek yok tartışmak falan anlamsız</p><p>tabi herkesin sevabıda günahıda kendisine</p><p></p><p>ziraat bankasının traktör kredisi faiz oranlarının avantajına gelirsek </p><p>çok basit</p><p>birincisi faiz oranı düşük ve bununda yarısını devlet karşılıyor ortalama aylık faiz %0,5 civarına denk geliyor üç aşagı beş yukarı</p><p>bu krediyi özel bankadan çeksen astarı yüzünü geçiyor</p><p>ziraatide denedim özelleride denedim ondan böyle diyorum</p><p></p><p>ayrıca diger avantajlı noktaya gelecek olursak</p><p>misal paran yoksa bikaç yıl bekle para biriktir vs ondan sonra traktör al denilebilir belki ama bu tezi ziraatin traktör kredisi çürütüyor</p><p>çünkü </p><p>traktör bayilerinin sattıkları traktörlere yaptıkları zam oranı özellikle ithal denilen traktörlerin yıllık fiyat artışları ziraatin traktör kredisini 3e hatta 4 e katlar</p><p></p><p>bunuda bir örnekle açıklamak gerekirse</p><p> 2010 yılında peşin paraya 49bine aldıgım nh td65d 4*4 traktörün şuanki liste fiyatı 95binlere yaklaşmış indirim vs derken tık para 80binden aşagı almak mümkünmü </p><p>bence degil</p><p>ziraatten 2010da traktör kredisi çekilmiş olsaydı 5 yıllık ve 50bin lira</p><p>sigorta kasko dosya masrafı yasal faiz vs vs 60-65bin arası toplam ödeme olurdu</p><p></p><p>bir örnek daha vereyim</p><p>2013de nh td65 tekçeker kabinli traktörü 58500e anlaştık 18500ü peşin verdim</p><p>kalan 40 bini ziraatten kredi çektim traktör kredisi 3 yıllık</p><p>sigorta dosya masrafı kasko yasal faiz vs vs toplam ödeyecegim rakam 46binküsür liraydı yani 50 bin bile degil</p><p>18500+46bin= 64500</p><p>biz buna 65000 diyelim</p><p>ve ödemeside busene 10. ayda bitecek</p><p>busene 10. ayda bu traktörü ben kaça alırdım peşin paraya bence 75-80binden aşagı alamazdım</p><p></p><p>uzun lafın kısası kredi almamak iyidir hem dinen hemde mantıken</p><p>fakat illaki alınacaksa ziraat bulunmaz velinimettir</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 1027321, member: 33118"] arkadaşın yerine ben cevap vereyim öncelikle şunda anlaşalım kardeşim faizin hertürlüsü haramdır bundan şüphe etmeye bile gerek yok tartışmak falan anlamsız tabi herkesin sevabıda günahıda kendisine ziraat bankasının traktör kredisi faiz oranlarının avantajına gelirsek çok basit birincisi faiz oranı düşük ve bununda yarısını devlet karşılıyor ortalama aylık faiz %0,5 civarına denk geliyor üç aşagı beş yukarı bu krediyi özel bankadan çeksen astarı yüzünü geçiyor ziraatide denedim özelleride denedim ondan böyle diyorum ayrıca diger avantajlı noktaya gelecek olursak misal paran yoksa bikaç yıl bekle para biriktir vs ondan sonra traktör al denilebilir belki ama bu tezi ziraatin traktör kredisi çürütüyor çünkü traktör bayilerinin sattıkları traktörlere yaptıkları zam oranı özellikle ithal denilen traktörlerin yıllık fiyat artışları ziraatin traktör kredisini 3e hatta 4 e katlar bunuda bir örnekle açıklamak gerekirse 2010 yılında peşin paraya 49bine aldıgım nh td65d 4*4 traktörün şuanki liste fiyatı 95binlere yaklaşmış indirim vs derken tık para 80binden aşagı almak mümkünmü bence degil ziraatten 2010da traktör kredisi çekilmiş olsaydı 5 yıllık ve 50bin lira sigorta kasko dosya masrafı yasal faiz vs vs 60-65bin arası toplam ödeme olurdu bir örnek daha vereyim 2013de nh td65 tekçeker kabinli traktörü 58500e anlaştık 18500ü peşin verdim kalan 40 bini ziraatten kredi çektim traktör kredisi 3 yıllık sigorta dosya masrafı kasko yasal faiz vs vs toplam ödeyecegim rakam 46binküsür liraydı yani 50 bin bile degil 18500+46bin= 64500 biz buna 65000 diyelim ve ödemeside busene 10. ayda bitecek busene 10. ayda bu traktörü ben kaça alırdım peşin paraya bence 75-80binden aşagı alamazdım uzun lafın kısası kredi almamak iyidir hem dinen hemde mantıken fakat illaki alınacaksa ziraat bulunmaz velinimettir [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
John Deere
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Ziraat bankasının traktor kredisini kullanmak mantiklimi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt