PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Ziraat Odası Başkanı: "Üreticiye bir değil dört elle sarılmalıyız"
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="TrakKulüp Gündem" data-source="post: 1406365" data-attributes="member: 4"><p>Antalya Ticaret Borsası (ATB), Kurban Bayramı öncesinde <strong>“Hayvancılık ve Et Ticareti”</strong> başlıklı çevrimiçi toplantı düzenledi. </p><p></p><p></p><p></p><p>Antalya Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp:</p><p></p><p>“<strong>Yemin çuvalı 160 TL, samanın tonu 1200 TL olmuş.</strong> Bu girdilerle besici hayvanını nasıl besleyecek. <strong>Kaba yemin yüzde 65’ini kendi üretemeyen</strong> besici hayvancılık yapamaz hale geldi. Besici artan maliyetler nedeniyle sektörden çekiliyor. <strong>Üreticiye artık bir elle değil iki elle sarılmalıyız</strong>, iki gözle değil dört gözle bakmalıyız. Üretmeyi bırakırsak eti ithal etmek zorunda kalırız. Bu döviz kurlarıyla kaç gün et ithal edebiliriz, siz söyleyin. Et açığı küçükbaş hayvancılıkla kapatılacağı söyleniyor ancak küçükbaşın besleneceği mera alanları bir bir yok ediliyor. Mera alanları gelişmedikçe küçükbaşı nerede yetiştireceğiz” dedi.</p><p></p><p></p><p></p><p>ATB Meclis Üyesi Ata Sönmez:</p><p></p><p>"<strong>1 kilogram etin maliyetinin 50 TL. Hayvanlar bir bir kesime gidiyor. </strong>Etteki gidişat bizi ithalata götürüyor. Bu politikalarla sığır kesimine engel olmak mümkün değil. Ana olmadan dana olmaz. Önümüzdeki dönem etin fiyatını daha fazla konuşuruz. Ayriyeten kurbanlık satışlarının başladı, canlı kurbanlıkların kilogram fiyatı 30-34 TL arasında değişiyor." dedi.</p><p></p><p>[ATTACH=full]64037[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TrakKulüp Gündem, post: 1406365, member: 4"] Antalya Ticaret Borsası (ATB), Kurban Bayramı öncesinde [B]“Hayvancılık ve Et Ticareti”[/B] başlıklı çevrimiçi toplantı düzenledi. Antalya Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp: “[B]Yemin çuvalı 160 TL, samanın tonu 1200 TL olmuş.[/B] Bu girdilerle besici hayvanını nasıl besleyecek. [B]Kaba yemin yüzde 65’ini kendi üretemeyen[/B] besici hayvancılık yapamaz hale geldi. Besici artan maliyetler nedeniyle sektörden çekiliyor. [B]Üreticiye artık bir elle değil iki elle sarılmalıyız[/B], iki gözle değil dört gözle bakmalıyız. Üretmeyi bırakırsak eti ithal etmek zorunda kalırız. Bu döviz kurlarıyla kaç gün et ithal edebiliriz, siz söyleyin. Et açığı küçükbaş hayvancılıkla kapatılacağı söyleniyor ancak küçükbaşın besleneceği mera alanları bir bir yok ediliyor. Mera alanları gelişmedikçe küçükbaşı nerede yetiştireceğiz” dedi. ATB Meclis Üyesi Ata Sönmez: "[B]1 kilogram etin maliyetinin 50 TL. Hayvanlar bir bir kesime gidiyor. [/B]Etteki gidişat bizi ithalata götürüyor. Bu politikalarla sığır kesimine engel olmak mümkün değil. Ana olmadan dana olmaz. Önümüzdeki dönem etin fiyatını daha fazla konuşuruz. Ayriyeten kurbanlık satışlarının başladı, canlı kurbanlıkların kilogram fiyatı 30-34 TL arasında değişiyor." dedi. [ATTACH type="full"]64037[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Ziraat Odası Başkanı: "Üreticiye bir değil dört elle sarılmalıyız"
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt