Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri


SIMENTALCI HOCAM Sanddorn nasil boga

SANDDORN: İki binden fazla kızı incelenmiş. Artık üretimde olmayan bir boğa. Süt verimi iyi. Et verimi orta. Sağlamlık, dayanıklılık vasat. Onun için Fit puanı çok düşük, 88. Çok olmasada biraz iri doğum. Ayaklar zayıf. Boy orta. Meme yapısı iyi.

ImageUploadedByTapatalk1454008401.350099.jpg
 
İyi boğa kullanmak çok önemli. Boğa demek gelecek demek. Bu işi uzun yıllar yapacaksak iyi tohum seçmek hayati önem taşıyor. Veterinerler bu konuda çok duyarsız. Bir çoğu için senin geleceğinin parlak olması hiç önemli değil. Kar etmeye bakıyorlar. Böyle olmayanları tenzih ederim.
Sırf bu yüzden ben bu konuda kendimi geliştirme yoluna gittim. Yoksa başkalarına kalsa yandık. Genetik çok önemli. Armut ağacının dibine elma düşmez.
Burada da işimin gücümün arasında bu konuda farkındalık yaratmaya, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.
Sen düvelerine iyi bak. Hepsi kötü olacak diye birşey yok. Bu benim söylediğim katalog verileri olasılık sonuçta. Aralarında iyi olanlar da çıkacaktır. Onlar doğurunca iyi tohumlar kullan derim.
Düveler boynuzsuz mu oldu?

ben küçükken boynuzlarını çekiyorum o yüzden boynuz yapısını inceleme şansımız olmadı ama tam kabak doğmadılar onu belirtiyim.
 
  • Beğen
Tepkiler: simentalci
Atafen firmasından francis isimli boga hakkında bilgi verebilirsiniz . Teşekkür ederim

FRANCİS: Çek Cumhuriyeti menşeli bir boğa. Aralık 2015 değerlendirmesine göre Süt orta, et biraz düşük. Dayanıklılık orta. Doğum normal. Ayaklar ve meme yapısı normal. Boy biraz kısa.
Bulabildiğim veriler Çekçe olduğu için kelimelerin kökünden katalog aşinalığımla çıkarabildiğim kadarıyla böyle. Orta halli bir boğa yani.

ImageUploadedByTapatalk1454099979.281500.jpg
 
Türkiyede bulunabilen simental boğalar içinde süt yağı artışı sağlayabilen hangisidir. Bogalarin sut yagi değerlerinde sütun yağını anlayabilmek için yüzde değerinemi yoksa kg. değerinemi bakmak gerekir bunu biraz ayrıntılı olarak anlatabilirmisiniz. .Teşekkür ederim.
 
Türkiyede bulunabilen simental boğalar içinde süt yağı artışı sağlayabilen hangisidir. Bogalarin sut yagi değerlerinde sütun yağını anlayabilmek için yüzde değerinemi yoksa kg. değerinemi bakmak gerekir bunu biraz ayrıntılı olarak anlatabilirmisiniz. .Teşekkür ederim.

Açıkçası bu noktada çok fazla bilgim yok. ZAR'da listeyi süzerken (yani en sütlü, en etli, en kolay doğumlu, en uzun boylu boğalar şeklinde) süt yağı konusunda sadece yüzde değerine göre süzmek ve ona göre bir en iyi listesi almak mümkün.
Bundan dolayı da ben çok derinlemesine olmasa da ufak bir inceleme yaptım.
Tabi şunu unutmayalım: en yağlı sütü en az süt veren inekler verir. Zaten ben süt yağı yüzdesine göre bir dünya listesi çıkardığımda üst sıralarda genellikle en düşük genel ve süt puanına sahip boğalar var. Ama listeyi tararken arada Türkiye'de de satışta olup yüksek genel ve süt puanına sahip boğalar da araya girmiş. Bunları firmalarıyla beraber aşağıda sıraladım, umarım işine yarar.

İmposium (vetar)
Weinold (selfarma)
Willem (tmr)
Ricki (demsa)
Mertin (tmr)
 
Lalahan in yeni simental boğalar ini inceledinizmi ithal bogalarin spermasi ve Avusturya simental annelerin yavruları. Güzel boğalar gibi geldi bana siz ne düşünüyorsunuz. Teşekkür ederim

Boğalar yakışıklı. Babaları kaliteli boğalar. Genel olarak Vanstein, Wiggal, Ratgeber, Wille ve Reichsherr isimli boğaların oğulları.
Benim çiftliğimde Ratgeber hariç diğerlerinden inekler mevcut. Hepsinden de memnunum.
Ama tabi elimizde veri yok. Bu boğaların kaç kızı olmuş, bu kızların süt verimleri ne, ayakları nasıl, memeleri nasıl, doğumları kolay mı, boy, vs, vs... Bunları bilmiyoruz.
 
Cevap: Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Arkadaşlar bu boğa ile ilgili bilgi alabilir miyim?Barış abi bilgilerinden faydalanmak isteriz.http://cgi.zar.at/cgi-bin/zw_detail.pl?ISO_NUMMER=276000942741459&table=DATEN_FV

MATOGROSSO: Süt verimi yüksek bir boğa. Özellikle 3. laktasyonda süt verimi süper. Et verimi orta. Doğum kolaylığı normal. Boy iyi. Ayaklar sağlam.
Memeler çok problemli. Hem yapısı iyi değil hem de mastitis görülme oranı çok yüksek. Yani meme problemi var boğanın genetiğinde.

ImageUploadedByTapatalk1454702928.086999.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: abdulkerim67
Varistor diye bir boğa önerdi veteriner babası vanstein bana biraz vasat geldi ne dersiniz değerli abilerim.
Aynı isimde iki boğa var: Seninki hangisi acaba!!!
VARİSTOR 09 41182891: Vanstein'ın oğlu. Süt verimi düşük. Et verimi çok çok iyi. Sağlamlık iyi. Doğum normal.
Boy kısa, memeler sağlam ve meme yapısı da iyi. Ayaklar çok zayıf. Ayak bacak puanı 78 ki benim şimdiye kadar gördüğüm en düşük ayak puanı.
Özetle sütü az, ayaklar sıkıntılı. Diğer herşeyi iyi.

VARİSTOR 09 48585953: Gs Rumgo'nun torunu. Genç bir boğa. Henüz ispatlı yani NK değil. Henüz kızları kataloğa girmemiş ama veriler şöyle:
Süt verimi iyi, et verimi orta. Sağlamlık çok iyi. Çok kolay doğum. Boy iyi. Memeler iyi. Ayaklar çok iyi. %9,4 Kırmızı Holstein kanı taşıyor.
Veriler iyi ama dediğim gibi bunlar sülalesine bakılıp da yazılanlar. Kızları devreye girince ne çıkar meydana bilmiyoruz.
Bir de dikkatimi çeken şu oldu, bu boğanın spermasını satan iki firma var: Eurogenetik ve Neustadt. Bu iki firmanın stoklarında da kalmamış. Ya çok tutulduğundan yok satıyor, ya da boğaya bişey oldu üretim sona erdi. [emoji3]

ImageUploadedByTapatalk1454704165.280262.jpg
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: YEŞİLÖRENLİ

Benzer Konular