2023 BUĞDAY FİYATI AÇIKLANDı

Neden hocam ben geçen sene açıklanan fiyata piyasaya sattım açıklanan fiyatların altında vermemeye çalışın herkes için hayırlısı olsun
Arpa için
300*7=2100 TL para toplar
4 teneke icar *15 kg =60 kg 420 TL
20 taban gübresi 260TL
15 üst gübre 120 TL
150 TL biçer parası (saman bol olur para etmez)
İlk sürüm 2 kazayağı 1 tırmık ,ilaç, gübre 11 lt mazot (ortalama) 240 TL
İlaç 50 TL
Tohum 25 kg x 8 TL 200 Tl
Kaldı 660 TL
(Kırılan dökülen hariç )
Amortisman ve işçilik ne yazalım ? (Bence dönüm başı 500 TL yazılmalı)
Kaldı 160 tl
Şuan piyasada ne iş yapan olursa olsun 1 koyup 2 almadan elini oynatmıyor malesef gözümüz pencerede havada tarlada 1 yıl emek ver 160 TL Kazan bence o parada kalmaz da kaldı diyelim.
6 TL olsa - deyiz
 
Ofis alımı harman sonuna kadar kapatmasa bari, geçen sene harman bitmeden bit pire dediler almadılar.Dünya piyasasını göz önüne alırsak fiyatlar iyi, İç piyasa enflasyonuna bakarak hesaplarsak fiyatlar düşük.Bunada şükür nasip.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
TMO nun hububat alınmasına dair açıklaması
KAMUOYU AÇIKLAMASI
2023 DÖNEMİ HUBUBAT ALIM FİYAT VE POLİTİKALARI


Ülkemizde hububat hasadı Mayıs ayı ortasında lokal olarak başlamış olup bugün itibariyle yaklaşık % 5 seviyelerindedir.

Hasat başlangıcından bugüne kadar piyasalar yakından izlenmiş ve piyasaların seyrine göre TMO politikaları oluşturulmuştur.

2022 yılı üretimimizin buğdayda geçen yıla göre %3,8 artışla 20,5 milyon ton, arpada ise geçen yıla göre %1,2 artışla 8,6 milyon ton olacağı tahmin edilmektedir (TÜİK).

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından TMO alım fiyatları;

  • Ekmeklik Buğday için 8.250 TL/Ton,
  • Arpa için ise 7.000 TL/Ton,
olarak 06/06/2023 tarihinde açıklanmıştır.

Buna göre TMO alımlarına ilişkin detaylı bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

  1. TMO, Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 310 işyerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda (230 nokta) alım faaliyeti gösterecektir.
  2. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabileceklerdir.
  3. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edecektir.
  4. TMO iş yerlerinde pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacaktır.
  5. Ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatına (TMO ve ELÜS) müteakip 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.
  6. Üreticilerimiz lisanslı depolara ürün teslim etmesi halinde; %2 stopaj, %2 SGK prim kesintisi muafiyeti, 25 TL/Ton nakliye desteği (750 TL’ye kadar), araç başına 25 TL analiz desteği, depo kira ücreti desteğinin yanında T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ürün bedelinin %75’ine kadar sıfır (%0) faizli 9 ay vadeli kredi kullanma imkânları bulunmaktadır.
  7. Bakanlığımız tarafından, hububat üretiminin teşvik edilmesi amacıyla 2023 yılında;
ÇKS’ye kayıtlı buğday ve arpa üreticilerine, kayıtlı üretim miktarı kadar tüm kesimlere (TMO veya piyasa aktörlerine) yapılan satışlar için ton başına Buğdayda 1.000 TL, Arpada ise 500 TL ilave hububat üretim primi desteği verilecektir.

  1. Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ÇKS kaydı bulunan üreticilerden ürün bazında ÇKS’de kayıtlı üretim miktarı kadar alım yapılacaktır.
  2. TMO işyerlerine satılan ürünün borsa tescil ücreti TMO tarafından karşılanacaktır.
  3. Boşaltma ücreti alınmayacaktır.
  4. Geçici alım merkezlerinde Hizmet Bedeli kesintisi (%1) yapılacaktır.
  5. TMO, altyapısı uygun olan ticaret borsalarında hububat alımı yapacaktır. Ticaret borsası üzerinden alım yapan iş yerlerinde üreticiler, randevu almak suretiyle hem borsalar üzerinden hem de doğrudan iş yerlerine gelerek ürünlerini TMO’ya satabileceklerdir. Borsa üzerinden lisanslı depoya ürün teslim etmek isteyen üreticilerimiz, randevuya gerek kalmadan ürününü teslim ederek ELÜS yoluyla TMO’ya satabilecektir.


2023 DÖNEMİ TMO ALIM FİYATLARI





CİNSİALIM FİYATI (TL/TON)
MAKARNALIK BUĞDAYLARMAKARNALIK BUĞDAY (2.Grup)9.000
DÜŞÜK VASIFLI MAKARNALIK BUĞDAY8.250
EKMEKLİK BUĞDAYLAREKMEKLİK BUĞDAY (2.Grup)8.250
DÜŞÜK VASIFLI EKMEKLİK BUĞDAY7.500
ARPA (2. Grup)7.000
ÇAVDAR-YULAF-TRİTİKALE (2. Grup)6.000


  • Ekmeklik Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir. Bu şekilde 1. Grup Ekmeklik Buğday fiyatı ton başına 8.350 TL olacaktır.
  • Makarnalık Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir. Bu şekilde 1. Grup Makarnalık Buğday fiyatı ton başına 9.100 TL olacaktır.
  • Arpa fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat uygulanacaktır. Bu şekilde 1. Grup Arpa fiyatı ton başına 7.100 TL olacaktır.
 
Neden hocam ben geçen sene açıklanan fiyata piyasaya sattım açıklanan fiyatların altında vermemeye çalışın herkes için hayırlısı olsun
Geçen sene kıtlık ve enflasyonu tetikleme korkusuyla yemlik buğdayı dahi topladı tmo artı tahıl koridorundanda stok yaptı silolar dolu bu sene ince eler sık dokursa çoğu kişi tmo nun kapısından döner Rusya büyük bir rekolte rekoru bekliyor iç piyasada verimler doğal afet vuran yerler olabilir onlar hariç iyi gibi gözüküyor el altından yemciler Uncular zahireciler ve besiciler belli şartlarda ve oranlarda destekleniyor fiyatların karaborsa oluşturmaması için yoksa işin önüne geçilmez bu sene pek işler istenildiği gibi gitmeye bilir
Ne şiş yansın ne kebap misali bir fiyatlama olmuş Hayırlı olur inşallah
 
Tüccara yada un fabrikalarına buğday satanlarda 1000 lira prim alabilecek mi??
TMO nun aşağıdaki açıklamasında yazıyor.

ÇKS’ye kayıtlı buğday ve arpa üreticilerine, kayıtlı üretim miktarı kadar tüm kesimlere (TMO veya piyasa aktörlerine) yapılan satışlar için ton başına Buğdayda 1.000 TL, Arpada ise 500 TL ilave hububat üretim primi desteği verilecektir
 
Buğdayı 10 bekliyordum olmadı napalm hayırlısı verim yüksek olur biraz inşallah
olmadı napalım demekle olmuyor bu işler... olmadı napalım diye diye buralara geldik üstad... sözüm sizde değil yanlış anlamayın, 5 tl deseler ona da şükür diyen kitle var bizde. Verim düştü 200 kgma, dolu vurdu, yağış oldu...v.s birşey oldu ne olacak? siz diyorsunuz ki Allah verim verede kurtaralım bu yılı... Bizde tevekküle inanan insanlarız, ekimini bakımını her şeyini yapar Allah'a havale ederiz burada sıkıntı yok, ama bu fiyatı da Allah vermiyor... yazık bu çiftçiye
 
Siz harman yapıp parayı alana kadar zamlarla ve dövizin yukarı gidişiyle ezilecek elinize geçen para, ellerinde sihirli değnek yok diyorum durum çok vahim, sadece yönetimden anlıyormuş gibi yapıyorlar, artık kime ne yuttururlarsa bu ortamda umutları sadece bu, halk hesabını yapamaz yetişemez devalüasyon enflasyon hızında düşünemez.

Dolar artıyor haberide geldi, devam devam böyle devam, yüzyıl daha devam.
 
Son düzenleme:
3 mayısta diğer topikde bahsettiğim şekilde oluyor başka şekil düşünülemez zaten, enflasyon devalüasyon, seçimden sonrası hemen etiketlerde zamlar temmuzda maaşlara zamlar, aynen gidişat devam tam yol devam.

Bile bile toplum bunları yaşıyor ya hayret edilecek bir durum.

 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin

Benzer Konular