BAĞCILIK ÇALIŞMALARIM (BUDAMA, ÇIRPI TEMİZLİĞİ ,DİĞERLERİ)

14.10.2010
2,244
4,079
Amasya

Hayırlısıyla bu yılda nisanın ilk haftasında budamayı tamamladım.Budama öncesi ve sonrasını görüyorsunuz.
Budama sonrası çırpıları süpürdüm.Bunun için şu konudaki aletimi kullandım :
Sonra aletin ulaşamadığı sıra üzeri yerlerdeki çırpıları her iki sıra için bir yere olmak üzere tırmıkla ortaya çekip (2 saatlik güzel bir spordu) tekrar süpürdüm.Bağ tertemiz oldu.
Son resimde arkada gördüğünüz korumam beni asla yalnız bırakmaz.Gece ikide,üçte bağdan her zaman beraber döneriz.Aralara kültüvatör yaparken beni yan sıradan takip eder ben diğer sıraya dönünce o da,diğer yan sıraya geçer.
 

Resimler ve ekler

  • IMG_20210321_115658.jpg
    IMG_20210321_115658.jpg
    304.6 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_20210321_115737.jpg
    IMG_20210321_115737.jpg
    607.3 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_20210321_115858.jpg
    IMG_20210321_115858.jpg
    414.5 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20210321_115934.jpg
    IMG_20210321_115934.jpg
    174.9 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_20210417_134401.jpg
    IMG_20210417_134401.jpg
    509.3 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
Sağol Ufuk.Damlama su dışında Türkiye'nin en modern bağı seviyesindedir.Damla suyuda ben kurmadım.Yeraltı suyu ile mini karıktan suluyorum.Direklerinin beton değil ahşap olmasıyla da üst derecededir.Bu yıl bu başlık üzerinden çalışmalarımı paylaşırım artık.

Tşk.İnşallah.
Abi üzümünü ne şekilde değerlendiriyorsunuz perakende mi şarap için mi yoksa pekmez mi birde yetişme dönemleri süreç ve arıya karşı tedbirleriniz var mı
 
Abi üzümünü ne şekilde değerlendiriyorsunuz perakende mi şarap için mi yoksa pekmez mi birde yetişme dönemleri süreç ve arıya karşı tedbirleriniz var mı

Üzümlerim sofralık .Sıfırdan kuralı 6 yıl oldu.Arı kolay , 80-100 tane delikli pet şişe asıp içine 2 cm sarı gazlı içecek (fanta,fruko gibi) koyuyorum.İşlem tamam.
Asıl belimi büken iki yıldır olan sirke sineği (Drosophila suzukii) belası.Çok savaşmama rağmen çok tahribat yapıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: çiftcigardo
Üzümlerim sofralık .Sıfırdan kuralı 6 yıl oldu.Arı kolay , 80-100 tane delikli pet şişe asıp içine 2 cm sarı gazlı içecek (fanta,fruko gibi) koyuyorum.İşlem tamam.
Asıl belimi büken iki yıldır olan sirke sineği (Drosophila suzukii) belası.Çok savaşmama rağmen çok tahribat yapıyor.
Kaç dekar abi bu bağ bende çok imreniyorum Nevşehir de bağları görünce bu sene az da biz diktik hayırlısı olsun bakalım
 
  • Beğen
Tepkiler: Göktürk.
Kaç dekar abi bu bağ bende çok imreniyorum Nevşehir de bağları görünce bu sene az da biz diktik hayırlısı olsun bakalım
Dokuz dekar.Traktörü Ankara Çubuk'tan getirirken kamyonla kestirme olsun diye Kalecik üzerinden Kırıkkale'ye çıktık.Güzel bağlar gördüm.
Bağcılık güzel iştir.Tarla tarımına,bahçeciliğe benzemez.Ayrı kültürü ve gelenekleri vardır.Kahvehane kültürü yoksa her gün içinde olsan yine de işin bitmez.Hep yapacak bir işin vardır.Ben biraz büyük işe giriştim,mekanizasyonum tam olduğundan şimdilik altından kalkıyorum.
 
Dokuz dekar.Traktörü Ankara Çubuk'tan getirirken kamyonla kestirme olsun diye Kalecik üzerinden Kırıkkale'ye çıktık.Güzel bağlar gördüm.
Bağcılık güzel iştir.Tarla tarımına,bahçeciliğe benzemez.Ayrı kültürü ve gelenekleri vardır.Kahvehane kültürü yoksa her gün içinde olsan yine de işin bitmez.Hep yapacak bir işin vardır.Ben biraz büyük işe giriştim,mekanizasyonum tam olduğundan şimdilik altından kalkıyorum.
Hıı kalecik de evet bağlarıyla meşhur abi evet bağın çok farklı noktaları var aslında abi tarımın her koluna girince ve detaylara inince o kadar ince ayrıntı var ki
 
  • Beğen
Tepkiler: Göktürk.

10 dekarlik bir bağ kurmak istiyorum.Yer konya. Toprak kalınligi ortalama 50 cm.Alti beyaz kis.Dip kazanla 75 cm patlatma yapabilirim.rakım 1060metre.damlama sulama olacak.Olursa hangi cinsi önerirsiniz.Herkese şimdiden teşekkur ederim
 
10 dekarlik bir bağ kurmak istiyorum.Yer konya. Toprak kalınligi ortalama 50 cm.Alti beyaz kis.Dip kazanla 75 cm patlatma yapabilirim.rakım 1060metre.damlama sulama olacak.Olursa hangi cinsi önerirsiniz.Herkese şimdiden teşekkur ederim
Toprak kalınlığı yeterli.Damlama su güzel olur.Bol su nemi artırıp mildiyö yapıyor.
Cins olarak bölgenize uyumlu ve ticari değeri olan çeşitler öneririm.Manisa bağcılık enstitüsünden destek alabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: sel42

Benzer Konular