etteki fiyat artışının ana sebeplerinden biri kasapların kar marjlarını arttırmaları
yıllara göre karkas et fiyatları
http://www.etfiyat.com/fiyat-arsivi
yıllara göre kasap kıyma kuşbaşı fiyatları
http://www.etfiyat.com/kasap
28.03.2011 kesim 15,4 kıyma 22
25.10.2011 kesim 17,5 kıyma 25
06.11.2012 kesim 16 kıyma 24
03.04.2013 kesim 14,5 kıyma 23
28.08.2014 kesim 19,75 kıyma 30
13.08.2015 kesim 26,5 kıyma 40
istanbul fiyatları kesimde kasapta
istediğiniz tarihe bakabilirsiniz yıllar geçtikçe kıyma - kesim fiyatı farkı 6-7 tl den 13,5 -15 tl lere gelmiş
şimdi kasaplar karşı çıkıyor adamlar sonuna kadar haklı bizdeki gibi net bir fiyat yok bende bir dönemde 1 tl lik fark 20-25 bin tl yapıyor
kar ve zarar durumun tamamen kesim fiyatına bağlı ama kasaplarda öyle bir durum yok kesim isterse 10 tl olsun onlar gene aynı kar marjını tüketiciye yansıtacak
böyle bir durumda niye kabul etsinler ki tavan fiyatı kasaplar tavan fiyata uymayacaklar ve sonunda ithal et gelecek sonuç kasapların 1 tl bile zararı olmazken
bizler batmak durumuyla bile karşı karşıya kalacağız
inanın bizler ne sanayicinin nede kasapların nede bakanlığın zerre kadar umrunda değiliz onlar hiçbir zaman kaybeden tarafında değiller üreten biz riskli tarafta olan gene biz
geçen facede bir yazı paylaştım arkadaşım hemen yazdı ne yani ithal et gelmesin mi biz ucuz et yemeyelim mi televizyonlar propagandayı iyi yaptı burdan anlaşılan bu
baya uzun bir yazı yazdım en sonuna da ucuza et yemek istiyorsanız 15-20 kişi birleşin gidin bir besiciye size karkas fiyatına malı zaten verir kayseri için 22 yağlı kesim %17 kemik çıksa et size 26,5 tl ye gelir
bakanlığın açıkladığı fiyattan bile aşşağı afiyet olsun daha ben nediyim
çözüm heryerde aracıları kaldırmak gücün yettiği kadar celepten alma kendin al zahmetini çek yorul arkadaşım
besledin zahmetini çektin gene hep risk altındamısın 2-3 besici bir kasap aç riski de kaldır ordan da para kazan
şaka bir yana bir yıl içinde kasap açarım herhalde