BUĞDAY, ATA TOHUMU

Şöyle bir yorum yapılmış. 7000 yıllık tohum zaten olamaz. Bugüne dayanması mümkün değil. Hadi oldu diyelim, bugünden daha verimli olması imkansız.

ekildiği vakit dönüm başına daha az verim verecektir. modern gıdaların çoğu yapay seçilimle yani farklı buğday türlerinin çapraz üremesi sonucu geliştirilmiş verimliliği artırılmış besinlerdir.
bu süreci insan medeniyetinin tarım yaptığı binlerce yılda sadece doğaya bıraksaydık buğday bitkisi yabani ottan hallice olacaktı. artık zamanında nasıl bir yokluk çekilmişse atalarımız ot yemek zorunda kalmış. sonra taneleri sert gelince dur şunu taşla bir ezeyim demiş. meh bu da toz gibi oldu bari su ekleyeyim hatta pişireyim derken ekmeği bulmuşlar. sonrasında bunu sağda solda toplamaktansa eksek fena olmaz derken bakmışlar ki bazı türlerin karışarak çıkardıkları tohumlar diğerinden daha iyi ürün veriyor. buğdayın iyisini çapraz dölleyip tutanları aralarından seçe seçe bugünlere getirmişler. bugün de bu işler bilimsel olarak hususi bu işlerle uğraşan şirketler tarafından yapılıyor. eskiden tesadüfen 100 yılda 1 gelecek şeyi yakalamak için her yıl daha verimli tohumu elde edebilir miyiz diye belki de binlerce onbinlerce farklı kombinasyon deneniyor.
 
Şöyle bir yorum yapılmış. 7000 yıllık tohum zaten olamaz. Bugüne dayanması mümkün değil. Hadi oldu diyelim, bugünden daha verimli olması imkansız.

ekildiği vakit dönüm başına daha az verim verecektir. modern gıdaların çoğu yapay seçilimle yani farklı buğday türlerinin çapraz üremesi sonucu geliştirilmiş verimliliği artırılmış besinlerdir.
bu süreci insan medeniyetinin tarım yaptığı binlerce yılda sadece doğaya bıraksaydık buğday bitkisi yabani ottan hallice olacaktı. artık zamanında nasıl bir yokluk çekilmişse atalarımız ot yemek zorunda kalmış. sonra taneleri sert gelince dur şunu taşla bir ezeyim demiş. meh bu da toz gibi oldu bari su ekleyeyim hatta pişireyim derken ekmeği bulmuşlar. sonrasında bunu sağda solda toplamaktansa eksek fena olmaz derken bakmışlar ki bazı türlerin karışarak çıkardıkları tohumlar diğerinden daha iyi ürün veriyor. buğdayın iyisini çapraz dölleyip tutanları aralarından seçe seçe bugünlere getirmişler. bugün de bu işler bilimsel olarak hususi bu işlerle uğraşan şirketler tarafından yapılıyor. eskiden tesadüfen 100 yılda 1 gelecek şeyi yakalamak için her yıl daha verimli tohumu elde edebilir miyiz diye belki de binlerce onbinlerce farklı kombinasyon deneniyor.
İşte bilinçli bilgili donanımlı adamın açıklamasi böyle olur tebrik ediyorum sağol Varol kardeşim
 
Yalan haber olduğunu anlatmaya gerek yok. Azıcık mantıklı düşünen biri olayı kolayca anlar. 7000 yıl boyunca dayanması mümkün değil. Olay palavradan ibaret. Alt metnini de siz düşünün.

 
  • Beğen
Tepkiler: behcet arı
Sizin ilaç ve gübre şirketlerinin adamı olmadığınıza emin değilim.
Ata tohumunun gdo suz olduğunu cümle alem biliyor.normal bugday oynana oynana 42 kromozoma kadar cikarmislar ve icinden tokluk hissini almışlar.ekmegi yiyoruz ancak ekmek doyurmuyor.denedim ektim.gubre ve ilaç kullanmadım.cok verimli.kimyasal gübresiz olduğu için de organik
Tüm buğday eken çiftçiler 2 dönümlük tohum alıp çoğalmalı.halkimiz sağlıklı ekmek tuketmeli.bir miktar tohumluk ata buğdayım var.yetistirmede zirai gübre kullanmayacak çiftçilere bir miktar gönderebilirim.05534237848 ibrahim
 
Emin değilsen iftira atma. Çiftçi zaten zor zar geçiniyor. Elindekini de verimsiz az ürün veren ata tohumu adı altında satılan tohumlara para vermesin diyorum. Sen keyfe keder kendi ürününü üret. Ancak o tohumla koca devlette millette doymaz. Siyasetçiler gibi popilist olmaya gerek yok. Hayatın gerçekleri var. Dünya ile rekabet var. Ya gelişen teknolojiye ve dünyaya ayak uyduracaksın ya da yok olacaksın.(laf sana değil içinde bulunduğumuz dünyaya)
 
Ben şunu merak ediyorum, madem halkımız sağlıklı ekmek tüketecek diyorsunuz, ürettiğiniz buğdayı ekmeklik vasıfta TMO alıyormu? veya ekmeklik un üreten bir değirmene sattınızmı? ekmeklik buğday diye sattııysanız fiyatı ne oldu? bunların hepsi önemli, çünkü fırın ürettiğiniz buğdaydan elde edilen unu ekmek yapabilmesi için hamurunu tuturması lazımki ekmek yapabilsin, hangi değirmen hangi fırın yapıyor ve bu buğdayı herkes üretince satabilecekmi? alıcısı olacakmı, bunlar üretici için önemli kıstaslar, satamayacağı ürünü neden üretsin değilmi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Stronger
Biraz araştırırırsaniz gdo su değişmemiş ürün olduğunu bulabilirsiniz.çiftci gübreye tohumdan fazla para veriyor.bunun özelliği de kimyasal gübresiz yetişebilmesi.şimdiki tükettiğimiz buğday s.demirel zamanında ülkemize girdi.sapı kırılmayan buğday diye yutturdular.sonra gübresiz verim düşük bilmem ilaç lazım.kapitalist mantık önce hasta et sonra ilaca muhtaç et kazan.eskiden ekmek yemiyormuydu atalarımız-dedelerimiz.icine şimdiki firincilar gibi envai cesit katki maddesi mi atiyordu.birazcik
Emin değilsen iftira atma. Çiftçi zaten zor zar geçiniyor. Elindekini de verimsiz az ürün veren ata tohumu adı altında satılan tohumlara para vermesin diyorum. Sen keyfe keder kendi ürününü üret. Ancak o tohumla koca devlette millette doymaz. Siyasetçiler gibi popilist olmaya gerek yok. Hayatın gerçekleri var. Dünya ile rekabet var. Ya gelişen teknolojiye ve dünyaya ayak uyduracaksın ya da yok olacaksın.(laf sana değil içinde bulunduğumuz dünyaya)
Ya da dik durup baş kaldıracaksın.
sorgulayalım lütfen.
 
  • Beğen
  • Kızgın
Tepkiler: gkhAn ve Endaz
Böyle şeylerle uğraşmayı seven doçent bir tanıdığımız Mardin’den Karakılçık tohumu gönderdi bir çuval. Bir saksıya ekip çimlenme testi yapacağım. Bu sene ekip bakacağız neymiş. Bunun yanında arkadaş da bu tohumun yayılmasından yanaysa alıcı ödemeli hayrına göndersin herkese. Böyle laf kalabalığına, karşıt görüşteki insanlara mok atmaya, iftira atmaya gerek yok. Savunduğunuz şey her ne ise kendinizi küçük düşürmeden de savunabilirsiniz. Ayrıca yeni buğdaylarda da bir sorun yok kendimize yetecek kadar un yaptırıyoruz gayet de doyuruyor. Bizim ülkede hem fiyat artıp hem gramaj düştüğünden hazır ekmek haliyle insan doyurmuyor. Un diye kullandıkları şeyin ne kadarı un o da belli değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: Stronger

Bu yıl buğday verdiğim fabrikada gördüğüm tam buğday unundan ekşi maya ile on gün önce ekmek yaptım.Tadı,kokusu,lezzeti mükemmel.
 

Resimler ve ekler

  • IMG_20230816_090151.jpg
    IMG_20230816_090151.jpg
    146.5 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20230821_094811.jpg
    IMG_20230821_094811.jpg
    167.9 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20230821_094741.jpg
    IMG_20230821_094741.jpg
    256.2 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20230821_094633.jpg
    IMG_20230821_094633.jpg
    198.1 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
yok ata tohumu yok eskı anadolu tohumu yok gdo suz tohum. hepsi sahtekarlık. dolandırıcılık. ınanmayın.
Haluk özdil,ibrahim saraçoğlu,canan karatay in ata buğdayı hakkındaki konuşmalarını izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim
Böyle şeylerle uğraşmayı seven doçent bir tanıdığımız Mardin’den Karakılçık tohumu gönderdi bir çuval. Bir saksıya ekip çimlenme testi yapacağım. Bu sene ekip bakacağız neymiş. Bunun yanında arkadaş da bu tohumun yayılmasından yanaysa alıcı ödemeli hayrına göndersin herkese. Böyle laf kalabalığına, karşıt görüşteki insanlara mok atmaya, iftira atmaya gerek yok. Savunduğunuz şey her ne ise kendinizi küçük düşürmeden de savunabilirsiniz. Ayrıca yeni buğdaylarda da bir sorun yok kendimize yetecek kadar un yaptırıyoruz gayet de doyuruyor. Bizim ülkede hem fiyat artıp hem gramaj düştüğünden hazır ekmek haliyle insan doyurmuyor. Un diye kullandıkları şeyin ne kadarı un o da belli değil.
İstiyorsan sana biraz gönderebilirim,seve seve.ancak yetiştirirken kimyasal gübre ve ilaç kullanmayacağına beni inandirmalısın.yeni ve eski buğday arasındaki fark gdo olayı.ata domates ve kısır israil domatesinden pencereni genişletebilirsin.domates üremeye en faydalı besinlerden olmasına rağmen faydası tırpanlarmış.bu lütfun destekçisi olmuyorsak en azından köstekcisi olmayalım.yetiştirdim ,gördüm.görmenizi de isterdim.zaten 4,5 seneye kalmaz tüm ülkeye yayılır.selametle kalın.
 
  • Beğen
Tepkiler: behcet arı

Benzer Konular