Çiftçiye kaçak elektrik borcu! Tarlalarını satsalar bile borcu karşılamıyor!

21.12.2020
1,458
2,218

Çiftçiye kaçak elektrik borcu! Tarlalarını satsalar bile borcu karşılamıyor!​

Hatay'ın Kırıkhan Kazkeli Mahallesi'nde çiftçiler elektrik borçlarının tarım arazilerinin değerinden daha fazla olduğunu belirterek, "Çiftçiler bıksın, usansın da arazileri bıraksın mı istiyorlar" diyerek tepki gösterdi.
  • Tarım
  • 04 Mayıs 2022 Çarşamba 23:47
  • 531
Çiftçiye kaçak elektrik borcu! Tarlalarını satsalar bile borcu karşılamıyor!

banner282



Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Kazkeli Mahallesi'nde 100’ü aşkın çiftçinin destekleme primleri ‘kaçak elektrik’ kullanımı gerekçesiyle kesildi. Çiftçiler bugün saat 14.30 gibi avukatları Servet Mullaoğlu'nun katılımıyla mahallede basın açıklaması yaptı.
1 MİLYON TL’LİK FATURA
İlk söz alan Avukat Servet Mullaoğlu, çiftçilere kesilen elektrik borcunun tarım arazisinin değerinden daha fazla olduğunu söyledi. İcra takibine düşen 1 milyon 483 bin TL’lik faturayı gösteren Mullaoğlu, bu fatura gibi onlarca fatura olduğunu, çiftçilerin bu borçları ödeyemediğini belirtti. Çiftçilerin bazısı fatura borcu için bankadan kredi çekerken, bir kısmı ise tefeciden para almak zorunda kaldı. Mullaoğlu, çiftçilerin ürünlerini kurtarabilmek için tefeci eline düştüğünü vurguladı. Çiftçi para bulup, ödeme yaptığında ise 17 bin TL açma-kapama parası alındığını belirten Servet Mullaoğlu, "Dünyanın hiçbir yerinde olacak iş değil bu durum ve kabul edilemez. Biz kimseyi suçlamak için bir araya gelmedik, sorunu çözmek için hükümetimizin dikkatini çekmek istedik. Tarım Bakanlığı’nın bu durumdan haberi var mı bilmiyoruz. Bu açıklamamızla da duyurusunu yapmış olalım" diye konuştu.
ciftci_12.jpg


Çiftçiler Enerjisa tarafından devlet destek primlerinin kesilmesine dair açıklama yaptı.

ÇİFTÇİ PARLAK: KAFAMIZDA SORU İŞARETİ VAR
Çiftçilerden Abdullah Parlak, çoğu arkadaşlarının mallarının hacizde olduğunu söyledi. Çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı olmayanlara dahi fatura gönderildiğini vurgulayan Parlak, "Çiftçiler bıksın, usansın arazileri bıraksın mı istiyorlar, şirketleştirmeye mi gidiyorlar. Hiçbir şey bilmiyoruz. Kafamızda büyük bir soru işareti var. Acaba bir şirket gelip arazileri mi alacak biz de maraba olarak onların yanında mı çalışacağız, bilmiyorum" diye tepki gösterdi.

ÇİFTÇİLİK YAPMAYAN EMEKLİ POLİSE 111 BİN TL FATURA GELDİ

Emekli polis memuru Recep Güler’e hiç çiftçilik yapmaması, ÇKS kaydı da olmamasına rağmen 111 bin TL fatura geldi. Güler, yine polis memuru olan ve çiftçilik yapmayan kardeşine de 1 milyon 400 bin TL fatura geldiğini belirtti. Üzerine kayıtlı bir abone olmadığını ileri süren Güler 34 yıl polislik yaptığını 85 bin TL ikramiye aldığını iddia ederek "İkramiyemden fazla 111 bin TL icra kâğıdı gönderildi. Kırıkhan Toroslar İlçe Müdürlüğü’ne itiraz etmeye gittim. Bana cevap veremediler. Gerekli yerlere müracaatımızı yaptık. Bu yanlışlık düzeltilsin istiyoruz" dedi.

TARIMDANHABER

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2022, 00:25

 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Benim, gördüklerim ,duyduklarım sonucunda şahsi görüşüm ;
Birey açısindan ve devlet açısindan ayrı ayrı sorumluluk var

Birey; haram bilinciyle uzak durmalı

Devlet ise ;ya kaçağı serbest bıraksın yada kimseye göz açtırmasın, vatandaşa göz yumuluyor vs, alıştırılıyor, sonra bir gün sen kacak kullaniyorsun diye ceza kesiliyor.yada vatandaş diş gösteriyor diye geri adım atılip görmezden geliniyor , devlet bu mudur?
 
yıllar önce tedaşla yaşadığımız bir olay,
köydeki evimizin elektrik aboneliği babamın adına,o dönemlerde dışarıda sayaç yok sayaçlar evlerin içinde.10 yıl önce köye gelen faturayı babam bir arkadaşına yatırması için vermiş adam yatırmamış,bizde o dönem bazı hastalıklarla uğraşıyoruz kafalar dolu, kontrol etmemişiz hatamız bu.e bizde ayda bir köye gidiyoruz evde elektrik var kesildiğine dair bir evrak yok.hani şehirde olsa anlarım köyde herkes birbirini bilir öyle bir bildirim bırakılsa ki evimiz köy kahvesine yakın bildirimleri ekipler kahveye bırakıyor kesinlikle haberimiz olur. çeşitli dönemlerde şehir merkezinde kiracı olduğumuzdan yine babamın adına elektrik abonelikleri açtırıp kapattırdık,bu 10 yıl boyunca ayda 1 bazen 3 ayda bir köye gittik bi elektrik tüketimi olmadığından bizde arkasına düşmedik.fatura olsa kahveye bırakırlar nasılsa diye,
şimdi esas olaya gelelim,

günlerden 1 gün şehirdeki evimize icra davası celbi geldi,biz şok olduk,
davacı tedaş davalı babam :)

dooooğğru tedaşa bu neyin nesi diye,10 yıl önce 80 liralık fatura ödenmemiş elektriğimiz kesilmiş (ama kesilmemiş :)10 yıldırda okadar abonelik açtırmışız kapattırmışız Allahın kulu dememişki sizin başka abonelikten borcunuz var ödeyin sonuşta TC kimlik numarası üzerinden işlem yapılıyor :)günün sonunda ödeyeceğimiz tutar 1735 tl :( o gün için o parayı bulduk buluşturduk icra davasını kapattırdık ama bu bize ne mi öğretti,?resmi kurumlar ile işiniz o veya bu şekilde bittimi?1 ay sonra git resmi yoldan abonelik vs kimin adına ise ''borcu yoktur''yazılı kaşeli onaylı evrağını al hiçbişeyi saklama 10 yıl bu evrağı sakla.
resmi kurumlar bu işleri bilinçlimi yapıyor, memurları mı düzgün çalışmıyor bilmem ama bu işlerden başı ağrıyan çok gibi,
 

Benzer Konular