TÜİK bugün 2019-2020 yılları arasındaki tarımsal üretimi, ihracatı ve ithalatı göz önüne alarak tarımsal ürünlerde yeterlilik derecemizin yer aldığı tablolar paylaştı.
2019-2020 piyasa döneminde yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi %87,8 olarak gerçekleşti.
Buğdayın yeterlilik derecesi %89,5, arpanın yeterlilik derecesi %94,8, mısırın yeterlilik derecesi %75,5, soyanın yeterlilik derecesi ise %4,7 olarak gerçekleşti.
Meyveler ve içecek bitkilerinde en yüksek yeterlilik derecesi %617,9 ile incirde gerçekleşti. Çayın yeterlilik derecesi %95,5 oldu.
Sebzelerde en yüksek yeterlilik derecesi havuçta %117,7 oldu.
2019-2020 piyasa döneminde yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi %87,8 olarak gerçekleşti.
Buğdayın yeterlilik derecesi %89,5, arpanın yeterlilik derecesi %94,8, mısırın yeterlilik derecesi %75,5, soyanın yeterlilik derecesi ise %4,7 olarak gerçekleşti.
Meyveler ve içecek bitkilerinde en yüksek yeterlilik derecesi %617,9 ile incirde gerçekleşti. Çayın yeterlilik derecesi %95,5 oldu.
Sebzelerde en yüksek yeterlilik derecesi havuçta %117,7 oldu.
Son düzenleme: