SUSTURUCU


Arkadaşlar şimdi benim bir sorum olacak bi TD serisini son çıkanlarında bi ses var hemen herkes az çok bilir ben susturucudan diye tahmin ediyorum eğer öyle ise bu susturucuyu tt serine taktırsak olurmu aragazda guzel ses cıkarıyorda :)
 
Benim tahmin ettiğim motor sıkıştırıldığında,yani genellikle surum esnasında çıkan tısırtılı ses olabilir.bir yerden kaçak sesi tabiriyle.eğer öyleyse case jx ve nh td serilerinin egzost diplerinde motora inen dirsek kıvrımında bir delik vardır.yağmur suyu gibi herhangi olasılığı monifolta gitmeden aşağıdan tahliye etmek için.ordan yapar
 
  • Beğen
Tepkiler: kerem.donmez
Aynen Abi hasta.etti benio ses köyde td75 var 2015 sırf ses icin kullanıyorum bazen :)

Egzozdan olsaydı kolaydı ama turbo sesi olunca durum farklı. Eskiden 480 traktörlere ÖTEN EGZOZ olurdu. Herkes gidip ondan alırdı, aşağıdaki videoda var. Eğer videodaki o traktörün egzozunu dik egzoz yapsalar o ses çıkmaz.:) Senin traktöre takılsa turbo sesi çıkar mı Bilmem?..:D

https://www.youtube.com/watch?v=-H9QH1CzRbM
 
  • Beğen
Tepkiler: kerem.donmez

Kerem buna blow off denir etkileyici bir ses bende şahsen çok severim susturucu ile mi alakalı yoksa turbo ile mi onu tam bilmiyorum.
Konuyu takip edeyim bakalım sonucu bulursan buraya yaz nerden ve nasıl oluyormuş.
Aynen bende onu araştırıyorun susturucudanmı yoksa turbodanmı bilmiyorum bizim motor 2000 devir ve üzerini gorunce islik otturuyo zaten :)