Erzurum'da IPARD 3 Destekleri Toplantısı: Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Adımlar

Screenshot_3.png


Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ETSO) koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Erzurum İl Genç ve İl Kadın Girişimciler Kurulları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü işbirliği ile 'IPARD 3' destekleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantı, Erzurum'un tarım ve hayvancılık sektöründeki girişimcileri için önemli bir bilgilendirme platformu oldu.

ETSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, ETSO Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz, TKDK Erzurum İl Koordinatörü Mustafa Kılıç, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Erhan Çiftgül, ETSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Başkanı İsmail Suci, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Kübra Alioğulları ile her iki kurulun üyeleri ve yatırımcı firmaların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB İl GGK Başkanı İsmail Suci, Erzurum'un tarım ve hayvancılık alanında sahip olduğu potansiyeli değerlendirme amacıyla TKDK'nın IPARD 3 desteklerinin önemini vurguladı. Ayrıca, TOBB GGK ve KGK olarak, yatırımcıları TKDK destekleriyle buluşturarak yeni projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Toplantıda sunum yapan TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü Kıdemli Uzmanı Esra Karan, IPARD 3 destekleriyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Karan, 1. Çağrı Dönemi için ayrılan 66 milyon Euro'luk bütçenin yanı sıra 2024 yılı için planlanan 248 milyon Euro ve toplamda 785 milyon Euro'luk bütçenin nasıl kullanılacağına dair ayrıntılı bilgiler paylaştı. IPARD Programı'nda desteklenen sektörler, projelerde desteklenen harcamalar, başvuru ve ödeme süreçleri gibi konular katılımcılara detaylı şekilde aktarıldı.

Karan'ın sunumunun ardından, TKDK Erzurum İl Koordinatörü Mustafa Kılıç, yatırımcılara proje hazırlama sürecinde dikkat etmeleri gereken noktaları ve IPARD 3 desteklerinin hayata geçirilmesi için önemli adımları paylaştı. Kılıç, yatırımcıların TKDK ile iletişime geçerek proje detaylarını paylaşmalarının ve destek alma sürecine başlamalarının önemini vurguladı.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve proje fikirleri üzerine istişarelerin yapılmasıyla son buldu. Yatırımcılar, IPARD 3 destekleriyle ilgili detaylı bilgiler alarak, Erzurum'un tarım ve hayvancılık potansiyelini değerlendirme yolunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.
 

Benzer Konular