1000 çiftçiye 500 ton Sertifikalı Tohum dağıtıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 17 ilçede 1000 çiftçiye 500 ton Sertifikalı Tohum dağıttı.
20 bin dekarda en az 2 bin ton verim artışı sağlayacak proje ile yaklaşık 3.5 milyon TL gelir artışı sağlanması bekleniyor.
Sertifikalı tohum dağıtım törene TSÜAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Gençer, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Sağır ve bölgede faaliyet gösteren TSÜAB Üyesi tohum firmaları katılım sağladı.

43011

Çok güzel hareket, tüm ülkeyi kapsayacak şekilde geliştirilmesini umuyorum.

Lakin biz henüz 2018 yılında ektiğimiz sertifikalı tohumun desteğini dahi alamadık. Hasat yaptık, 2019 için yine sertifikalı tohum alıp ektik.

Geçen hafta askıya çıktı, gelecek inşallah.

Büyükşehir belediyelerinin tamamına yakını tarımı/çiftçiyi bi şekilde destekliyo.. köyler belediyelere bağlanınca böyle oldu..

Sertifikalı tohum desteğiyle ilgili olarak.. Tohum Üreticileri Birliği de aynı gecikmeden şikayetci.. konuyu haber yapıyorlar..

Yusuf örgütlü 10 kişi örgütsüz 1000 kişiyi döver hesabı :)

Odalar çaslışsın-çalışmasın örgütlü, tüzel kişilik olduğundan kimse kolay kolay dokunamaz.. Siyasiler böyle yapılardan çekinir..