16x30 açık besi tavsiye

Herkese iyi akşamlar kasabada oturup 5 km uzaklıkta köyümde kayınbabamın işletmede hayvancılık yapıyorum.şuan 22 hayvanım var ve ben bunları tam 4farklı yerde yemliyorum işletmenin karşı kenarı ve sağ kenarı indirme IMG_2423.JPG

İşletmenin ebatları başlıktaki gibi 16x30 işlerimi kolaylaştırmak adına nasıl bişeyler yapabilirim yeni bi işletme projem var sizce bunu yapayımmı tavsiyeleriniz nedir. Bu arada hayvanlar sağılır değil düve 15-20aylık tohumlayıp doğuma yakın yada buzağısıyla satıyorum. Yer aslında büyük ama bu sistemde başka hayvana yer yok IMG_2422.JPG

Bence tek taraflı yem yolu yap sağa yada sola. Sonra üstünü komple kapalı çelik çatıyla kapat altınada beton attır. Traktörle temizlersin sıyırıcı kepçeler var traktörün arkasına takılıyo

Tek taraflı yer şuan mevcut hayvanları anca karşılamazmı? 3-5 hayvan daha alsam yer yine sıkıntı şuanki işletme kadar ilave yapacağım yer var

Aslında ben bu işi nasıl büyütürüm derdindeyim bikaç yıla işi bırakıp bu işe yönelmek istiyorum daha çok hayvan daha iyi kullanışlı mekan yani

Barınak yazdığım yer hayvanların yem yediği yer oraya sıyırıcı koymadım rahat rahat rahatsız olmadan yesinler diye sıyırıcı hayvanların hemen arkasında