https://www.youtube.com/watch?v=Ik8pcKAhEZE
video da sıkıntı var gibi izlemek için sol üst köşedeki linki tıklayın.
video da sıkıntı var gibi izlemek için sol üst köşedeki linki tıklayın.
Abi ben bu insanların sürüm videolarını çok izliyorum ve çoğunda adamlar 15-20 cm sürüm yapıyor,derin süreni çok nadir gördüm. Biz pulluklar ile alışmışız köklemeye illaki tabak görünmeyecekYUSUFTUYLUOGLU link=topic=84998.msg1015647#msg1015647 date=1438355261' Alıntı:onların traktörleri pulluk çekiyor...
bizim traktörleri pulluklar çekiyor.
çoğu zaman inatlaşma yaşıyoruz..
eline sağlık güzel paylaşım
Mantıklı tespit.safak262 link=topic=84998.msg1015676#msg1015676 date=1438371789' Alıntı:Abi ben bu insanların sürüm videolarını çok izliyorum ve çoğunda adamlar 15-20 cm sürüm yapıyor,derin süreni çok nadir gördüm. Biz pulluklar ile alışmışız köklemeye illaki tabak görünmeyecek![]()
Biraz tecrübe edindim bu konuda pulluk ile derin sürümde toprak tabakların üstünden atlıyor ve tabaklar arası yığılma oluyor,bu sebeple otları tam olarak kapatamıyor. Ben bir parça yeri 15-20 cm arası sürdüm tarlada ot da vardı,tabakların toprak üstünden atlamadı doğal olarak,otlu yerleri çok güzel kapattı. Ama nedense pek dayanamadım,alışıldık gelmedi. Sanki çok seri gidiyordum pulluğu tam olarak batırmadığımdan,içime sinmedi eski düzen devam ettim![]()
Hani bir söz vardır ya;alışmış kudurmuştan beterdir diye
Tabi bu adamların pullukları ile bizimkiler bir değil ama,bu konuda gelişmesi gerekli artık tarım sanayinin.
traktörün arka kollarındakı merdane benzeri ağırlık otu bi nebze yatırıyor, sonra kesici tabak otları kesiyor, sonra küçük pulluk ayağı otları yüzeysel olarak sıyırıp pulluk çizisini içine kürüyor, sonra kavisli pulluk kalkanı son noktayı koyuyor, sonra biz türk çifçileri hayal kurarak melül melül bakıyoruz. ??? ???FEHİM link=topic=84998.msg1015687#msg1015687 date=1438400672' Alıntı:geçmiş aylarda sebazios pulluk tahtaları ile ilgili bir konu açmıştı. o konuda pulluğun tahtasının nasıl olması gerektiğiydi. burada da işi götüren küçük pullukla pulluğun tahtanın yapısı.
not: videonun 4.25 zamanın da açıkça belli oluyor.