PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
2 inek alsam hayvancılığa başlasam ilerleme kat edebilir miyim?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafagrgn" data-source="post: 1258372" data-attributes="member: 80997"><p>Kardeşim ilçenin ovasında dediğine göre, heralde heryer tarla. Meranın hiç olmadığını farzediyorum ilçeye de yakınmışsın, sana tavsiyem ilçede kaymak satılıyo mu sor soruştur, yada manda sütünü alacak yer var mı . Bir tane motosiklet alıp sabahları sütü ilçeye bırakırsın benim yaptığım gibi. Hem mandaları daha ucuza alırsın hem dayanıklı hayvandır senin acemilik hatalarını örter hemde inekten daha kârlıdır. Bir manda 5-6-7-8 lt arasında süt verir, 7 lt alabilirsen günlük mandadan, iyi bakar düzgün hayvan seçersen tabi. 7 lt sütten rahatlıkla 1 kg kaymak düşer; kaymağın kilosu 70 lira. 7 kg kaymağı alınmış süt kalır sana bunu da yoğurt yaptığında 3 tl den satarsın 20 lira. Yani kendin sağıp sütü bu şekilde işleyip kendin satarsan 1 manda 90 lira para kazandırır sana; en fazla 10-15 lirasını yer. 70 lira net kâr kalır 1 mandadan, 2 manda bakıp bu şekilde sütünü satabilsen aylık hesaba vurduğunda en az 2-2.500 tl bırakır sana en az.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafagrgn, post: 1258372, member: 80997"] Kardeşim ilçenin ovasında dediğine göre, heralde heryer tarla. Meranın hiç olmadığını farzediyorum ilçeye de yakınmışsın, sana tavsiyem ilçede kaymak satılıyo mu sor soruştur, yada manda sütünü alacak yer var mı . Bir tane motosiklet alıp sabahları sütü ilçeye bırakırsın benim yaptığım gibi. Hem mandaları daha ucuza alırsın hem dayanıklı hayvandır senin acemilik hatalarını örter hemde inekten daha kârlıdır. Bir manda 5-6-7-8 lt arasında süt verir, 7 lt alabilirsen günlük mandadan, iyi bakar düzgün hayvan seçersen tabi. 7 lt sütten rahatlıkla 1 kg kaymak düşer; kaymağın kilosu 70 lira. 7 kg kaymağı alınmış süt kalır sana bunu da yoğurt yaptığında 3 tl den satarsın 20 lira. Yani kendin sağıp sütü bu şekilde işleyip kendin satarsan 1 manda 90 lira para kazandırır sana; en fazla 10-15 lirasını yer. 70 lira net kâr kalır 1 mandadan, 2 manda bakıp bu şekilde sütünü satabilsen aylık hesaba vurduğunda en az 2-2.500 tl bırakır sana en az. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
2 inek alsam hayvancılığa başlasam ilerleme kat edebilir miyim?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt