PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
2 inek alsam hayvancılığa başlasam ilerleme kat edebilir miyim?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ekiz" data-source="post: 1258903" data-attributes="member: 58269"><p>Sigorta olayını çok araştıramadım ama onun içinde soyle bir fikrim var dedeme ait olan arazileri icar sözleşmesi yapıp onun üzerinden kendi sigortamı yatırmayı düşünüyorum, (böyle olduğunu duymuştum emin değilim ama oluyor mu)</p><p></p><p>Bizim ilçe de elden süt satanlar 3TL den satıyorlar yeniden hesapladım ve </p><p>Günlük hayvanın 20 tl yem yediğini varsayalım </p><p>Ve süt fiyatı da 2.5 TL hesaplayalım</p><p>Hayvan başı günlük 15 litre süt aldigimi düşünürsek 2 hayvan 30 litre yapar ve günlük 75 TL para yapar Aylik bazında hesaplarsak 2.250 TL yapar Aylık 600 Tl yem parası çıkartırsak 1.650 TL net kalır. (Sütü 2 TL den satarsam 1.200 TL kalır) </p><p></p><p>Günlük 20 litre süt alırsam </p><p>100 tl günlük kazanırım Aylık bazında 3000 tl yapar 600 Tl yem parası 2.400 TL net kalır (2TL den satarsam 1.800 TL kalır)</p><p></p><p>Günlük 25 Litre süt alırsam (tahminimce 25 litre rahat alırım diye düşünüyorum)</p><p>125 TL günlük yapar 3.750 TL aylık yapar 600 TL yem parası 3.150 TL net kalır (2 TL den satarsam 2.400 TL kalır)</p><p></p><p>Ben bu şekilde hesapladım hesap ortada yanlışım varsa öyle olmaz böyle olur dediginiz bir yer varsa lütfen belirtin ve bu hayvanlar yılın 365 günü süt vermiyor 1 yılda kaç gün süt vermezler o konu hakkında bilgi sahibi değilim, Bilgilendirirseniz sevinirim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ekiz, post: 1258903, member: 58269"] Sigorta olayını çok araştıramadım ama onun içinde soyle bir fikrim var dedeme ait olan arazileri icar sözleşmesi yapıp onun üzerinden kendi sigortamı yatırmayı düşünüyorum, (böyle olduğunu duymuştum emin değilim ama oluyor mu) Bizim ilçe de elden süt satanlar 3TL den satıyorlar yeniden hesapladım ve Günlük hayvanın 20 tl yem yediğini varsayalım Ve süt fiyatı da 2.5 TL hesaplayalım Hayvan başı günlük 15 litre süt aldigimi düşünürsek 2 hayvan 30 litre yapar ve günlük 75 TL para yapar Aylik bazında hesaplarsak 2.250 TL yapar Aylık 600 Tl yem parası çıkartırsak 1.650 TL net kalır. (Sütü 2 TL den satarsam 1.200 TL kalır) Günlük 20 litre süt alırsam 100 tl günlük kazanırım Aylık bazında 3000 tl yapar 600 Tl yem parası 2.400 TL net kalır (2TL den satarsam 1.800 TL kalır) Günlük 25 Litre süt alırsam (tahminimce 25 litre rahat alırım diye düşünüyorum) 125 TL günlük yapar 3.750 TL aylık yapar 600 TL yem parası 3.150 TL net kalır (2 TL den satarsam 2.400 TL kalır) Ben bu şekilde hesapladım hesap ortada yanlışım varsa öyle olmaz böyle olur dediginiz bir yer varsa lütfen belirtin ve bu hayvanlar yılın 365 günü süt vermiyor 1 yılda kaç gün süt vermezler o konu hakkında bilgi sahibi değilim, Bilgilendirirseniz sevinirim [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
2 inek alsam hayvancılığa başlasam ilerleme kat edebilir miyim?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt