PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
2 inek alsam hayvancılığa başlasam ilerleme kat edebilir miyim?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafagrgn" data-source="post: 1283836" data-attributes="member: 80997"><p>Kandıradaki çiftlik baya eski orası ben istanbuldaydım daha çiftçiliğe başlamamıştım o zaman yani en az 5-6 yılı var oranın, italyan mandaları var e zaten pazar 100-150 km mesafede sütü işliyorlar tabiki büyük karlar elde ediyorlardır. Ama bizim için nasıl olur bilmiyorum yani biz samanı,buğday silajını azda otu yoncayı karıştırıp bi çanak da kepek döküp önüne 5-6 litre süt alıyoruz. Ama 10-12 kilo süt için yemde lazım e yem döktüğün için mecbur kaba yemi biraz kısıp kesif yemi arttıracaksın çünkü bi işkembe hacmi var bu hayvanın daha kaliteli beslemen gerek fazla süt için ve tabi pahalı malzeme o da. Biz ot çöp le besliyoruz o hayvanda öyle olmaz. Birde o malağı yada mandayı alım fiyatı önemli yani burda bi malağı 7-800 liraya alabiliyorken orda 3 milyar bayılmak mantıksız ayrıca mandanın sayıca çok olmasıda iyi ciddi bi desteklemesi var mandanın bölgeye göre anaç manda 800 liraya kadar çıkıyor 350 lira da malak desteği e zaten mandaya verdiğin yemin bi kısmı ordan çıkıyor sende silajı ekiyorsun birazda ot biçince manda bedavaya bakılmış gibi oluyor. Ama diğerinde öyle olmayacak tabi ..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafagrgn, post: 1283836, member: 80997"] Kandıradaki çiftlik baya eski orası ben istanbuldaydım daha çiftçiliğe başlamamıştım o zaman yani en az 5-6 yılı var oranın, italyan mandaları var e zaten pazar 100-150 km mesafede sütü işliyorlar tabiki büyük karlar elde ediyorlardır. Ama bizim için nasıl olur bilmiyorum yani biz samanı,buğday silajını azda otu yoncayı karıştırıp bi çanak da kepek döküp önüne 5-6 litre süt alıyoruz. Ama 10-12 kilo süt için yemde lazım e yem döktüğün için mecbur kaba yemi biraz kısıp kesif yemi arttıracaksın çünkü bi işkembe hacmi var bu hayvanın daha kaliteli beslemen gerek fazla süt için ve tabi pahalı malzeme o da. Biz ot çöp le besliyoruz o hayvanda öyle olmaz. Birde o malağı yada mandayı alım fiyatı önemli yani burda bi malağı 7-800 liraya alabiliyorken orda 3 milyar bayılmak mantıksız ayrıca mandanın sayıca çok olmasıda iyi ciddi bi desteklemesi var mandanın bölgeye göre anaç manda 800 liraya kadar çıkıyor 350 lira da malak desteği e zaten mandaya verdiğin yemin bi kısmı ordan çıkıyor sende silajı ekiyorsun birazda ot biçince manda bedavaya bakılmış gibi oluyor. Ama diğerinde öyle olmayacak tabi .. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
2 inek alsam hayvancılığa başlasam ilerleme kat edebilir miyim?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt