PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
2 inek alsam hayvancılığa başlasam ilerleme kat edebilir miyim?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafagrgn" data-source="post: 1283850" data-attributes="member: 80997"><p>Yani kendi malağını beslersin kesersin dışardan almazsın ama kendi hayvanınıda besler büyütürsün eğer etrafın genişçeyse o sucuklara bi defa alışsa insanlar devamlı alırlar yani bi malaktan 6-7 lira gelir olmuş olur. Bununda 1-2 lirası sana kalır ki allah bereket versin. Ama tabi alıpda besi çekmek çok karlı değil. </p><p>Sağım konusundada; kardeş bu koyun gibi değil yani inek gibi mevsime aya bağlı değil doğurduktan sonra 7,5-8 ay mandasına göre belki 9 ay sağınır yani mevsimsel değil. Manda fiyatlna gelincede bu çok çeşitli yani 5.000 e de alırsın 15.000 e de mandasına göre ama herzaman için önceki yazımdada ömere yazmıştım, yani bu kadar paralar vermek mantıksız yani boşver sen 10-12 litre süt veren mandaya 13-15 milyar vereceğine 5-6 litre süt veren mandayı al 5-6 milyara. O mandaya hem kolay bakarsın hem devletin desteklemesi de var. </p><p>Bakımında bak ben napıyordum: </p><p>Doğudan biraz saman getirtirdim yada bursadan mısır harmanı sonunda mısor saplarını balyalatırdım 20-22 kiloluk mısır başyasını 6-7 liraya malederdim. Yada babamın arkadaşı vardı edirnede çeltik saplarını balyalatordım ve nakliyesi bana 7-8 liraya gelirdi bi balya yani mandanın desteklemesiyle manda başına 70-80 balya böyle saman alırdım yıllık o bedavaya gelirdi. Ki sen samana daha kolay ulaşırsın muş,kızıltepe,diyarbakır,siverek burda harmanda toz saman 180-200 liralara kadar düşerdi tonu .</p><p>Tarlalarada buğday/triticale ekerdim tohum kendimden, 20 kilo tabana 20-20 üzerinede 10-15 kilo üre atar biçerdik yani masrafsız olurdu. Bunu silaj yaparız mesela sağınan hayvana 20 kilo kadar verirdim ordan protein ihtiyacını büyük oranda alır zaten hayvan . Birazda kendi yerlerimden 3-5 kilo yulaf/fiğ/yonca/buğday otu eklerdim hayvanlar olur giderdi. Süt Verimi yüksekken doğundan sonraki mesela ilk 5-6 ay ilaveten birkaç kilo elinde artık ne varsa buğday,arpa,mısır,yulaf,kepek ekler karıştırır verirdim 5-6 kilo süt alırdık hem süt de çok kalın olur az veren hayvanda yani 3,5-4 kilodan kaymak düşerdi. Fabrika yemine çok şükür ihtiyacım olmazdı, millet kahvede yem şu kadar olmuş diye kıyameti koparırken benim umrumda olmazdı [emoji3][emoji3]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafagrgn, post: 1283850, member: 80997"] Yani kendi malağını beslersin kesersin dışardan almazsın ama kendi hayvanınıda besler büyütürsün eğer etrafın genişçeyse o sucuklara bi defa alışsa insanlar devamlı alırlar yani bi malaktan 6-7 lira gelir olmuş olur. Bununda 1-2 lirası sana kalır ki allah bereket versin. Ama tabi alıpda besi çekmek çok karlı değil. Sağım konusundada; kardeş bu koyun gibi değil yani inek gibi mevsime aya bağlı değil doğurduktan sonra 7,5-8 ay mandasına göre belki 9 ay sağınır yani mevsimsel değil. Manda fiyatlna gelincede bu çok çeşitli yani 5.000 e de alırsın 15.000 e de mandasına göre ama herzaman için önceki yazımdada ömere yazmıştım, yani bu kadar paralar vermek mantıksız yani boşver sen 10-12 litre süt veren mandaya 13-15 milyar vereceğine 5-6 litre süt veren mandayı al 5-6 milyara. O mandaya hem kolay bakarsın hem devletin desteklemesi de var. Bakımında bak ben napıyordum: Doğudan biraz saman getirtirdim yada bursadan mısır harmanı sonunda mısor saplarını balyalatırdım 20-22 kiloluk mısır başyasını 6-7 liraya malederdim. Yada babamın arkadaşı vardı edirnede çeltik saplarını balyalatordım ve nakliyesi bana 7-8 liraya gelirdi bi balya yani mandanın desteklemesiyle manda başına 70-80 balya böyle saman alırdım yıllık o bedavaya gelirdi. Ki sen samana daha kolay ulaşırsın muş,kızıltepe,diyarbakır,siverek burda harmanda toz saman 180-200 liralara kadar düşerdi tonu . Tarlalarada buğday/triticale ekerdim tohum kendimden, 20 kilo tabana 20-20 üzerinede 10-15 kilo üre atar biçerdik yani masrafsız olurdu. Bunu silaj yaparız mesela sağınan hayvana 20 kilo kadar verirdim ordan protein ihtiyacını büyük oranda alır zaten hayvan . Birazda kendi yerlerimden 3-5 kilo yulaf/fiğ/yonca/buğday otu eklerdim hayvanlar olur giderdi. Süt Verimi yüksekken doğundan sonraki mesela ilk 5-6 ay ilaveten birkaç kilo elinde artık ne varsa buğday,arpa,mısır,yulaf,kepek ekler karıştırır verirdim 5-6 kilo süt alırdık hem süt de çok kalın olur az veren hayvanda yani 3,5-4 kilodan kaymak düşerdi. Fabrika yemine çok şükür ihtiyacım olmazdı, millet kahvede yem şu kadar olmuş diye kıyameti koparırken benim umrumda olmazdı [emoji3][emoji3] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
2 inek alsam hayvancılığa başlasam ilerleme kat edebilir miyim?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt