PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
2017 Arpa Sezonu (arcanda, ince 04, güzelce) nailyetek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="özgür" data-source="post: 1220931" data-attributes="member: 54456"><p>Topram bende her sene ramata ekerim.Sadece en yüksek verimim toprak olarak en iyi tarlamdan aldım 890 kg.Birde yatmıştı arpa rekor verimdi.yatmasaydı 1 ton vericekti galiba.Ama bu sene işler bozuk gibi.Susuz tarım yapıyorum ve yer yer bozuk yerler var.Özellkikle toprağı kum olan çakıl olan kıraç yerlerde sıkıntı var.Nisan 2 de yağan yağmurdan sonra bugüne kadar yağmur yağmadı.Kum çakıl yerler alan alan sararma var.Ramata arpa genelde su tutan topraklarda çok verimli.Kumsal topaklarda bu sene denedim bakalım ne olacak.Boyunda sıkıntı yok belimi geçiyor boyum 1.78.Tanelerde sararmaya başlayan yerlerde bu yağmur azda olsa fayda sağlarsa yine dekara 350 kg umudum var.Ama seneye kum tarlaya ramata ekmem.Gerçi buğdayda yapmıyor.Son çare tiritikale yada çavdar ekmek kalıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="özgür, post: 1220931, member: 54456"] Topram bende her sene ramata ekerim.Sadece en yüksek verimim toprak olarak en iyi tarlamdan aldım 890 kg.Birde yatmıştı arpa rekor verimdi.yatmasaydı 1 ton vericekti galiba.Ama bu sene işler bozuk gibi.Susuz tarım yapıyorum ve yer yer bozuk yerler var.Özellkikle toprağı kum olan çakıl olan kıraç yerlerde sıkıntı var.Nisan 2 de yağan yağmurdan sonra bugüne kadar yağmur yağmadı.Kum çakıl yerler alan alan sararma var.Ramata arpa genelde su tutan topraklarda çok verimli.Kumsal topaklarda bu sene denedim bakalım ne olacak.Boyunda sıkıntı yok belimi geçiyor boyum 1.78.Tanelerde sararmaya başlayan yerlerde bu yağmur azda olsa fayda sağlarsa yine dekara 350 kg umudum var.Ama seneye kum tarlaya ramata ekmem.Gerçi buğdayda yapmıyor.Son çare tiritikale yada çavdar ekmek kalıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
2017 Arpa Sezonu (arcanda, ince 04, güzelce) nailyetek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt