Merhaba arkadaşlar yeni makinamız ile ilk deneme yonca bağlıyoruz sap biraz yaş oyüzden fazla hızlı gidemedim
Kolay gele kardaş ektirecen banada yoncayı ha bağlaması sıkıntı işteMerhaba arkadaşlar yeni makinamız ile ilk deneme yonca bağlıyoruz sap biraz yaş oyüzden fazla hızlı gidemedim
Sağol abi yonca eğer su varsa çok bereketliKolay gele kardaş ektirecen banada yoncayı ha bağlaması sıkıntı işte
Su bol sulamaya herşey var toplamak biçmek herşey var elimde ama bağlatmak sıkıntı.bağlayan kişi samana çevirdimi ayvayı yedik demektirSağol abi yonca eğer su varsa çok bereketli
Ben busene ekmeme ragmen 4 defa biçtim 5. 1 karış oldu ay sonu bićmelik olur eski yonca olsa 7 defa bicebilirdim ben 1. bicerken eski ekilenler 2. Bicimi balya yapip kaldirdilardi
Aynen abi bu yonca yulaf işi yapyosan eskide olsa kendinin olcak yoksa bi yağmura falan yakalandımı okadar ot çop olurKendi makinen olması büyük avantaj
Yonca işinde bağlama makinesi vaktinde bulmak sıkıntı
Vaktinde bulsanda istediğin gibi bağlatmak sıkıntı
Kendi makinen istegin gbi yaparsın
Seneyede bi makina al sende başlaSu bol sulamaya herşey var toplamak biçmek herşey var elimde ama bağlatmak sıkıntı.bağlayan kişi samana çevirdimi ayvayı yedik demektir
Saģol abi daha kuvvetli sapa denk gelmedik seneye belli olurKolay gelsin bereketli olsun. Paksan iyi tercih güle güle kullanın. Ben otta motor devrini 1500-1600rpm gibi kullanıyorum süper yunusta yeterli oluyor.
Aynen abi bu yonca yulaf işi yapyosan eskide olsa kendinin olcak yoksa bi yağmura falan yakalandımı okadar ot çop olur
Sağolasın rıdvan şuan 540 da kullanıyorum 750 hic denemedim ama 750 devamlı kullanmak makinaya zarar verebilir dedilerKolay gelsin abi balya makinasını 750 kuyruk milinde kullanıyorsan 1500-1600 devir gaz yeter 540 da kullanıyorsan devirin normal balya makinaları minimum 540 maksimum 600 kuyruk mili devirinde çalışması gerekiyor fazla devir ileride makinada arızalara neden olabilir.
Akifim bilgilendirmen ićin teşekkür ederimCemal abi varlığıda sıkıntı. Bizde ilk makineyi aldığımızda kendi işimizi yaparız , bir kaç bin daha yapar onlada senelik borcunu öderiz demiştik. Ama duramadık ilk sene 90bin balya bastık. 30bin civarı para hiç gelmedi . Kimisi inkar etti , kimisi verdim dedi. Kimisi 100 200 kesik attı.
Para insana tatlı geliyor , duramıyorsun.
Bildiğin gibi biz daha fazla iş yapmak için 2.makinayı aldık. Sezon sonu 100.000 hedefimize ulaşmış olacağız. Ama ben tiksindim artık. Hele hele milletin tarlasında gece yonca bağlaması yok mu? Soğukta in aşagı yağmurlamayı çek , yastıkbaşlarındaki balyaları çek, tırmık hatası yüzünden baştan başa sırayı 1 metre yana çek. Hele hele 3 metrelik makinanın biçtiği yerler yok mu? Zaman zaman 8 sıra baştan başa çektiğim oluyor. Kimse tarlaya gelmiyor, biçerdöver olsa başından ayrılmazlar ama. Ona hizmetleride premium olur.
Arıza , uykusuzluk , çok ucuza çalışma , 1 hafta içinde verilecek ücretin 1 sene ödenmemesi , elektrik faturası yazıldığında yalvara yakara para toplaman insanı değil bu işten , köyden soğutuyor. Vallahi okula gitmek için gün sayar oldum, sırf elin balyasına babam beni götürmesin diye.
Bence paraya ihtiyacin varsa, para peşinse, 3tlden bas. Yoksa veresiyenin azizliğine uğrayıp kendini ve traktörünü çürütme derim.
Bu arada makinenin performansı güzelmiş. Tekrardan hayırlı olsun. Besleyici yaba akıllı mı?
Önceki kullandığın makinada düz yaba varsa ; farklarını, avantaj ve dezavantajlarını yazar mısın Cemal abi?Sağolasın rıdvan şuan 540 da kullanıyorum 750 hic denemedim ama 750 devamlı kullanmak makinaya zarar verebilir dediler Akifim bilgilendirmen ićin teşekkür ederim
2008 yılında aşırı istek uyandı içimde balya makinası için 2008 de bu işi öğrenmek için birinin yanında 16 bin balya bastım makina ve traktor sıfır alınmış ilk ben kullanyodum
Sonra nasip olmadi ozamandan beri almayı düşünüyodum sonra yonca ekmeye karar verdim busene denemek ićin 15 dekar ektim ve memmun kaldim seneye hedef 40 dönüm ve köyde 2 makina yetersiz ve ćevrede başka makina yok benim hedef 10 12 bin balya fqzlada gözüm yok ama iş olursa geri ćevirmem benim 12bin makinq taksidim var onu cıkarsin kendi masrafimi cikarsin bana yeter
Evet akıllı yaba
Makinayı tanıdikca bilgilendirme yaparımÖnceki kullandığın makinada düz yaba varsa ; farklarını, avantaj ve dezavantajlarını yazar mısın Cemal abi?
Yaba kırılınca almayı düşünüyoruz. Geçen kırıldı yedek duranı taktık şimdi [emoji846].
Teşekkür ederim sağolunCemal bey hayırlı olsun , arı gibisiniz , masallahiniz var , her işi yapıyorsunuz , az çok demeden , sıcak yagmur demeden , size daha güzel ve konforlu bir traktor gerekli , iş kapasiteniz daha da artar
750 devir 1600 gaz verirsen bir sıkıntı olmaz ama 750 devirde 1900-2000 gaz verirsen sıkıntı yaratabilir.Sağolasın rıdvan şuan 540 da kullanıyorum 750 hic denemedim ama 750 devamlı kullanmak makinaya zarar verebilir dediler
540 devirde 1500 1600 devir verirsek bi sıkıntı olurmu750 devir 1600 gaz verirsen bir sıkıntı olmaz ama 750 devirde 1900-2000 gaz verirsen sıkıntı yaratabilir.
O zamanda kuyruk mili 540 devirin altına düşeceği için bağlama hatası yapabilir devir yetersizliğinden onun haricinde bir sıkıntı olmaz.540 devirde 1500 1600 devir verirsek bi sıkıntı olurmu
Zayıf sırada, makine devri 500 olacak şekilde kullanılabilir.Yabalar fazla boşa vurmaz.540 devirde, 1500 1600 devir verirsek bir sıkıntı olur mu?