2021 yılında ne ekmemeli

Bence 2021 yılında yağ zamandı diye ayçiçeği ekmemeli.
Soğan patates depolarda çürüyor deniyor o zaman bu sene bunları ekmeli;)

Sizde böyle mi düşünüyorsunuz? Yıllardır olan birşey bence. Bu sene para eden şeyi ektiysen seneye zarardasın.

Bazen belli olmuyor geçen sene ben nohut ve domates te yüksek olur diyordum . Geçen sene umdugumuzu bulamadık ama tekrar ekecegiz .

Hiç ayçiçeği ekmeyen ben bile 100 dönüm ekmeyi düşünüyorum şimdilik.


Patates de ekilebilir bu sene . Biz zaten standart ekeriz zarar etsede.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yunus sarı
Bence patates yine para etmez biz hersene ekeriz bu sene düşürecez çünkü dış ülkelerde pazarımızı ihracat yasakları ile mısıra irana kaptırdık hatta mısırdan ithal patates bile gördük ve görmeyede devam edeceğiz. Ayçiçeği bence mantıklı yağ ithalatımız çok fazla bu sene ekimi artsa bile yine ihtiyaç fazlası bir durum olamaz. Dolarda düşmeyeceğine göre fiyat bu fiyatların altına gitmez diye düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: çiftcigardo
Bu yıl para etmedi seneye eder hesabını artık herkes yapıyor üretilen alan artık her üründe çok değişmez dış faktörler etkilemeye başladı soğan patatese hastalık gelir ekim fazla olsa bile ürün az olur Trakya’da ayçiçek ekimi her yıl hemen hemen aynıdır kuraklık derecesi tonajı etkiler artık herkes kendini uyanık sanıyor
 
Aycicegi ekimi cok olabilir fakat kuraklik faktoru var. Kendi bolgemiz adina yagislar %40 az geldi. Rekolte olarak beklenen cikmayabilir. Bu yil icin corekotu ektik ilk kez insallah iyi olur.
Meraba. Bizim ilcede hep arpa buğday ekiyoyoruz.. ayçekirdeği veya mısır hiç eken yok, ekilmedi . Aycekirdeği ekmeyi düşünüyorum....
Aycekirdegi nin hasadı buğday hasadından nekadar sonra yapılıyor? Cevaplarınız için teşekkür.
 

Pancarın tonunun bu yıl 380 lira civarı olmasını bekliyorum. İşine gelen arkadaşlar kotası varsa eksinler. Şekerpancarı ekicilerine tavsiyem kotanız yoksa C kotası ile ekim yapılacak bir sene değil bu sene. Yani isterseniz yapın ama girdiler bu kadar artmisken para kazanamazsınız.
 

Benzer Konular