PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2022 TMO’nun hububat alım fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="delikurt067" data-source="post: 1429831" data-attributes="member: 54073"><p>Beslenme ve insan hayatı için dediğin doğru ama açısından aynı mı? Bir ton buğday 1178 $ 1 ton İç fındığı 6191 $ Türkiye dış ülkelere satıyor. Aslında daha fazla gelir elde edebilir bu üründen. Zaten fındığı dünyaya ihraç etmek için üretiyoruz. Bizim ülkemizde tüketim üretilen fındığın %10 u bile değildir.</p><p></p><p></p><p>Ferrero piyasayı TMO aracılığı ile belirliyor. Mesela TMO 2021 Ağustos, Eylül, Ekim aylarında 3,1$ dan (26,5 Tl) fındık topladı şimdi aynı fındığı iç piyasaya 41tl den (2,65$) ürün satıyor. Kar ediyormuş gibi gözükse zarar ediyor.</p><p></p><p>Hadi diyelim ki ettiği zarar bizi ilgilendirmez, piyasaya ürün sürerek fındığın serbest piyasada artmasını engelliyor. Daha da önemlisi gelecek senenin fiyatını sabote ediyor.</p><p><strong></strong></p><p><strong>Çiftçi dostu yerine zengin dostu gibi davranıyor.</strong></p><p></p><p></p><p>Benim de korktuğum anlatmak istediğim buydu aslında</p><p></p><p></p><p>Böyle bir şey olursa fındık çiftçisinin %90 ı batar. TMO doğru taban fiyatını belirlemeli, çiftçiyi tüccar karşısında ezdirmemeli. Gerektiği kadar destekleme alımı yapmalı, aldığı malı da gerekli gereksiz içi piyasaya sürmemeli.</p><p></p><p></p><p>%100 buna katılıyorum. Ürünü doğru zamanda doğru fiyata satmamız gerekir.</p><p></p><p>İtalya'daki fındık borsası kendi iç piyasada üretilen ürünler için. Bizim ile pek ilgisi yok.</p><p>İtalya Türkiye'den sonra dünyada en fazla fındık üreten 2. ülkedir. İtalya'da sezonda fındık 3,17 euro idi. Yıllardır İtalya fındık piyasasını sezonda takip ederim orada fındık fiyatı 3,10-3,25 euro arasında gidip geliyor. Adamlarım zam olsun, zam yapılsın gibi bir dertleri yok. Fiyat stabil.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="delikurt067, post: 1429831, member: 54073"] Beslenme ve insan hayatı için dediğin doğru ama açısından aynı mı? Bir ton buğday 1178 $ 1 ton İç fındığı 6191 $ Türkiye dış ülkelere satıyor. Aslında daha fazla gelir elde edebilir bu üründen. Zaten fındığı dünyaya ihraç etmek için üretiyoruz. Bizim ülkemizde tüketim üretilen fındığın %10 u bile değildir. Ferrero piyasayı TMO aracılığı ile belirliyor. Mesela TMO 2021 Ağustos, Eylül, Ekim aylarında 3,1$ dan (26,5 Tl) fındık topladı şimdi aynı fındığı iç piyasaya 41tl den (2,65$) ürün satıyor. Kar ediyormuş gibi gözükse zarar ediyor. Hadi diyelim ki ettiği zarar bizi ilgilendirmez, piyasaya ürün sürerek fındığın serbest piyasada artmasını engelliyor. Daha da önemlisi gelecek senenin fiyatını sabote ediyor. [B] Çiftçi dostu yerine zengin dostu gibi davranıyor.[/B] Benim de korktuğum anlatmak istediğim buydu aslında [B][/B] Böyle bir şey olursa fındık çiftçisinin %90 ı batar. TMO doğru taban fiyatını belirlemeli, çiftçiyi tüccar karşısında ezdirmemeli. Gerektiği kadar destekleme alımı yapmalı, aldığı malı da gerekli gereksiz içi piyasaya sürmemeli. %100 buna katılıyorum. Ürünü doğru zamanda doğru fiyata satmamız gerekir. İtalya'daki fındık borsası kendi iç piyasada üretilen ürünler için. Bizim ile pek ilgisi yok. İtalya Türkiye'den sonra dünyada en fazla fındık üreten 2. ülkedir. İtalya'da sezonda fındık 3,17 euro idi. Yıllardır İtalya fındık piyasasını sezonda takip ederim orada fındık fiyatı 3,10-3,25 euro arasında gidip geliyor. Adamlarım zam olsun, zam yapılsın gibi bir dertleri yok. Fiyat stabil. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2022 TMO’nun hububat alım fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt