PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2022 TMO’nun hububat alım fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci87" data-source="post: 1429878" data-attributes="member: 90649"><p><strong>APK-Inform'a göre, Mayıs ayında Rus yeni mahsul buğdayının ihracat fiyatları keskin bir şekilde artıyor.</strong></p><p></p><p>ABD, AB ve Hindistan'daki olumsuz hava koşulları, Ukrayna'da düşen üretim ve Ukrayna limanlarının kapatılmasına ilişkin belirsiz beklentiler nedeniyle 2022/23 MY'de küresel buğday arzının önemli ölçüde düşeceği endişeleri Rusya pazarında fiyatları destekledi. Başlıca ihracat yapan ülkeler arasında yalnızca Rusya, bir sonraki buğday mahsulü için parlak beklentilere sahip. Bu nedenle Rus ihracatçıları dünya pazarında güçlü talep ve yetersiz arz bekliyor. Beklemeye ve daha fazla fiyat artışı beklemeye karar verirler.</p><p></p><p><strong>13 Mayıs itibarıyla, yeni mahsul %12,5 ve yemlik buğdayın teklif fiyatları toplamda 345-360 ve 310-320 USD/ton FOB Karadeniz (Temmuz-Ağustos), Nisan sonuna göre 40-45 USD/ton arttı. </strong></p><p></p><p>Bazı piyasa operatörleri, Rus hükümetinin tahıl ihracat vergilerini hesaplama mekanizmasında bazı değişiklikler yaparak fiyat düzenlemelerini artırarak fiyatları güçlendireceğini düşünüyor.</p><p></p><p>Kaynak: <a href="https://www.apk-inform.com/en/news/1526982" target="_blank">https://www.apk-inform.com/en/news/1526982</a></p><p></p><p></p><p></p><p>F<strong>OB nedir?</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>TİCARET TERİMİ•İNGİLİZCE “GEMİYE YÜKLENİNCEYE DEĞİN GİDERSİZ” ANLAMINA GELEN “FREE ON BOARD” SÖZÜNÜN İLK HARFLERİNDEN OLUŞAN KISILTMA</strong></p><p>Fiyatı konusunda alıcı ile satıcı arasında bir anlaşmaya varılmış olan malın, alıcının göstereceği gemiye yükleninceye değin gerçekleşecek bütün giderlerin satıcıca ödenmesine dayanan bir alışveriş yöntemi, bir malın gemide teslim fiyatı.</p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Rus Buğdayı temmuz ayında 360 dolar Fob +50 dolar navlun ücreti ile 410 dolar en az maliyete yükselmiş oluyor habere göre, birde Putin hükümeti tahıl ihracat vergilerini arttırısa daha da yükselecek demektir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>450 dolar olarak hesaplasak bile 1 kilo buğday 7 liraya İthal edilecek neredeyse. (Bugün kur 15,51) </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bakalım TMO kaç para açıklayacak Buğday arpa fiyatlarını. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Ben 6 lira olarak tahmin yürütüyordum ama artık 7 lira açıklanacağını düşünüyorum, Hatta Navlunu bilsek daha net konuşabilirdim.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci87, post: 1429878, member: 90649"] [B]APK-Inform'a göre, Mayıs ayında Rus yeni mahsul buğdayının ihracat fiyatları keskin bir şekilde artıyor.[/B] ABD, AB ve Hindistan'daki olumsuz hava koşulları, Ukrayna'da düşen üretim ve Ukrayna limanlarının kapatılmasına ilişkin belirsiz beklentiler nedeniyle 2022/23 MY'de küresel buğday arzının önemli ölçüde düşeceği endişeleri Rusya pazarında fiyatları destekledi. Başlıca ihracat yapan ülkeler arasında yalnızca Rusya, bir sonraki buğday mahsulü için parlak beklentilere sahip. Bu nedenle Rus ihracatçıları dünya pazarında güçlü talep ve yetersiz arz bekliyor. Beklemeye ve daha fazla fiyat artışı beklemeye karar verirler. [B]13 Mayıs itibarıyla, yeni mahsul %12,5 ve yemlik buğdayın teklif fiyatları toplamda 345-360 ve 310-320 USD/ton FOB Karadeniz (Temmuz-Ağustos), Nisan sonuna göre 40-45 USD/ton arttı. [/B] Bazı piyasa operatörleri, Rus hükümetinin tahıl ihracat vergilerini hesaplama mekanizmasında bazı değişiklikler yaparak fiyat düzenlemelerini artırarak fiyatları güçlendireceğini düşünüyor. Kaynak: [URL]https://www.apk-inform.com/en/news/1526982[/URL] F[B]OB nedir? TİCARET TERİMİ•İNGİLİZCE “GEMİYE YÜKLENİNCEYE DEĞİN GİDERSİZ” ANLAMINA GELEN “FREE ON BOARD” SÖZÜNÜN İLK HARFLERİNDEN OLUŞAN KISILTMA[/B] Fiyatı konusunda alıcı ile satıcı arasında bir anlaşmaya varılmış olan malın, alıcının göstereceği gemiye yükleninceye değin gerçekleşecek bütün giderlerin satıcıca ödenmesine dayanan bir alışveriş yöntemi, bir malın gemide teslim fiyatı. [B] Rus Buğdayı temmuz ayında 360 dolar Fob +50 dolar navlun ücreti ile 410 dolar en az maliyete yükselmiş oluyor habere göre, birde Putin hükümeti tahıl ihracat vergilerini arttırısa daha da yükselecek demektir. 450 dolar olarak hesaplasak bile 1 kilo buğday 7 liraya İthal edilecek neredeyse. (Bugün kur 15,51) Bakalım TMO kaç para açıklayacak Buğday arpa fiyatlarını. Ben 6 lira olarak tahmin yürütüyordum ama artık 7 lira açıklanacağını düşünüyorum, Hatta Navlunu bilsek daha net konuşabilirdim.[/B] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2022 TMO’nun hububat alım fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt