PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2022 TMO’nun hububat alım fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Yunus sarı" data-source="post: 1431493" data-attributes="member: 85293"><p>Son 2_3 senedir bazı sektörlerde kar diye birşey yoktur. Uzun uzun yazıp verebileceğim örnekler , yaşanmışlıklar var. Genel olarak ülkemiz kalkınmadığı sürece kar çok az olur yada olmaz. </p><p></p><p>Şimdi tarımdan örnek vereyim ben arpa ekmişim totalde 60 bin TL harcamışım. Don vurdu verim kaybım var dekara 200 kg kaldırsam ve 6 Tl civarı satsam 16 ton arpa X 6 : 96 bin TL yapar. Tabloda kar ama bir daha aynı tarlayı ekeyim desem üstüne eklemem gerekir.</p><p></p><p>Gelelim ikinci örneğe inşaat sektöründen örnek vereyim.</p><p>Ben geçen sene TOKİ işi aldım pencerenin MT fiyatı 160 TL civarından ve hala o işi bitiremedim uzun vadeli iş olduğu için. Dün hesap yaptım benim işciliğim nakliye ve montaj hariç MT maliyeti 230 TL . Aynı tarım gibi düşünün gerekli bütün malzemeyi o zamanki fiyattan aldım depoma koydum ama şuan yeni iş alayım desem bingölden gelecek parayla tekrar aynı projeyi yapamıyorum üstüne eklemem gerekiyor.</p><p></p><p>Bunun gibi birçok sektör var. Dolar 20 olsun 30 olsun yakıt 40 olsun hiç farketmez ama eskisi gibi senede sadece bir kaç kere zam gelsin böyle dalgalanma olmasın piyasalar oturur. </p><p>Şuanda ülkemiz , milletimiz ailemiz için çalışmamız gerekiyor öyle yada böyle çarkı döndürmemiz lazım yoksa daha kötüye gideriz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Yunus sarı, post: 1431493, member: 85293"] Son 2_3 senedir bazı sektörlerde kar diye birşey yoktur. Uzun uzun yazıp verebileceğim örnekler , yaşanmışlıklar var. Genel olarak ülkemiz kalkınmadığı sürece kar çok az olur yada olmaz. Şimdi tarımdan örnek vereyim ben arpa ekmişim totalde 60 bin TL harcamışım. Don vurdu verim kaybım var dekara 200 kg kaldırsam ve 6 Tl civarı satsam 16 ton arpa X 6 : 96 bin TL yapar. Tabloda kar ama bir daha aynı tarlayı ekeyim desem üstüne eklemem gerekir. Gelelim ikinci örneğe inşaat sektöründen örnek vereyim. Ben geçen sene TOKİ işi aldım pencerenin MT fiyatı 160 TL civarından ve hala o işi bitiremedim uzun vadeli iş olduğu için. Dün hesap yaptım benim işciliğim nakliye ve montaj hariç MT maliyeti 230 TL . Aynı tarım gibi düşünün gerekli bütün malzemeyi o zamanki fiyattan aldım depoma koydum ama şuan yeni iş alayım desem bingölden gelecek parayla tekrar aynı projeyi yapamıyorum üstüne eklemem gerekiyor. Bunun gibi birçok sektör var. Dolar 20 olsun 30 olsun yakıt 40 olsun hiç farketmez ama eskisi gibi senede sadece bir kaç kere zam gelsin böyle dalgalanma olmasın piyasalar oturur. Şuanda ülkemiz , milletimiz ailemiz için çalışmamız gerekiyor öyle yada böyle çarkı döndürmemiz lazım yoksa daha kötüye gideriz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2022 TMO’nun hububat alım fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt