PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2022 TMO’nun hububat alım fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="murathancglk" data-source="post: 1431529" data-attributes="member: 87185"><p>Bölgemizde 20 güne arpalar başlar zaten arpalar toplanana kadar buğdaya başlanır.Geçen sene bu günlerde liman gemiden geçilmiyordu hatta yakın bir arkadaşım hem tüccarlık yapıyor hem taşıyıcılar kooperatifinde hissedar liman fabrika kendi işi gibi kısır döngüye girmişti.Bu sene hareket yok gemi yok buğday yok.Benim yaşadığım bölgede yüksek verimler olacağını da düşünmüyorum az gübre kullanıldı tabana ya atıldı ya atılmadı atanlar 20 kilo üre ile sezonu kapattı atmayanlar 1 sülfat 1 üre uyguladı çoğu kişi kökboğaz maliyetinden atmak istemedi martta çok yağmur aldık tam zamanında giremedik sezon garip gitti.Geçen dönemde ayçiçeğine yaptıkları fiyat açıklamama istikrarını bu sene buğday da devam ettiriyorlar kafalarını kaldırıp neden sonuç ilişkisine baktıkları bile yok piyasayı bu duruma nasıl düşürdüklerini ya görmüyorlar yada bilerek görmezden gelip borçlu çiftçinin malını ucuza almak gibi düşünceleri var.Bunca yıl bize kötek olup rusya ukrayna kanada çiftçisine umut olan sahip çıkan tarım politikamıza bu sene ne olacak kestirmek biraz zor çünkü konu hiç bilmediğimiz bir yerden geldi.Borcu olan borcu kadar satsın üzerine gelecek sezonun gübre mazot ihtiyacını karşılasın 2-3 aylık geçimini karşılayacağı parayı koysun geriye kalan mahsulü depolasın trakyanın biçimi bitirmesi temmuz aynın ortalarını bulur o zamana kadar 8-9 bandında git gel yapar ağustos sonuna kadar 10-11 lere çıkar diye tahmin yürütüyorum.Belki sonbahar aylarında fiyatlardan biraz yüzümüz güler belki emeğimizin karşılığı bu diyebiliriz ama aralıktan sonra halimiz ne olur bilmiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor şartlar bizleri bekliyor her yeni gün daha kötüye gidiyor berbat bi durum içerisindeyiz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="murathancglk, post: 1431529, member: 87185"] Bölgemizde 20 güne arpalar başlar zaten arpalar toplanana kadar buğdaya başlanır.Geçen sene bu günlerde liman gemiden geçilmiyordu hatta yakın bir arkadaşım hem tüccarlık yapıyor hem taşıyıcılar kooperatifinde hissedar liman fabrika kendi işi gibi kısır döngüye girmişti.Bu sene hareket yok gemi yok buğday yok.Benim yaşadığım bölgede yüksek verimler olacağını da düşünmüyorum az gübre kullanıldı tabana ya atıldı ya atılmadı atanlar 20 kilo üre ile sezonu kapattı atmayanlar 1 sülfat 1 üre uyguladı çoğu kişi kökboğaz maliyetinden atmak istemedi martta çok yağmur aldık tam zamanında giremedik sezon garip gitti.Geçen dönemde ayçiçeğine yaptıkları fiyat açıklamama istikrarını bu sene buğday da devam ettiriyorlar kafalarını kaldırıp neden sonuç ilişkisine baktıkları bile yok piyasayı bu duruma nasıl düşürdüklerini ya görmüyorlar yada bilerek görmezden gelip borçlu çiftçinin malını ucuza almak gibi düşünceleri var.Bunca yıl bize kötek olup rusya ukrayna kanada çiftçisine umut olan sahip çıkan tarım politikamıza bu sene ne olacak kestirmek biraz zor çünkü konu hiç bilmediğimiz bir yerden geldi.Borcu olan borcu kadar satsın üzerine gelecek sezonun gübre mazot ihtiyacını karşılasın 2-3 aylık geçimini karşılayacağı parayı koysun geriye kalan mahsulü depolasın trakyanın biçimi bitirmesi temmuz aynın ortalarını bulur o zamana kadar 8-9 bandında git gel yapar ağustos sonuna kadar 10-11 lere çıkar diye tahmin yürütüyorum.Belki sonbahar aylarında fiyatlardan biraz yüzümüz güler belki emeğimizin karşılığı bu diyebiliriz ama aralıktan sonra halimiz ne olur bilmiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor şartlar bizleri bekliyor her yeni gün daha kötüye gidiyor berbat bi durum içerisindeyiz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2022 TMO’nun hububat alım fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt