PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2022 TMO’nun hububat alım fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1431722" data-attributes="member: 25349"><p>İki gün önce tavuklarıma yem aldım.Arpa,buğday,mısır kırması karışımı basit yem 50 kg.Satıcı 325 TL dedi,''Daha üç hafta önce 275'e aldık'' deyince satıcı ''buğday 7 lira oldu, haberin yok mu?'' dedi.</p><p>Bugün Antep borsası da böyle.</p><p>Bence yönetim olaya hiç karışmamakla belki de iyi yapıyor.Şimdi 5 açıklasa kim buğdayını 5 ten verir?Yedi de açıklayamayacağına göre,çözüm karışmamak mı?</p><p>Tekrar yazayım, üretmeye ve ucuza kaptırmamaya bakalım.</p><p>Dış faktörler; Ukrayna ve Rusya savaşı (arz azalması ve tedarik zincirinde bozulma)</p><p>İç faktörler; Enflasyon , kur artışı (yurtdışı eşdeğerinin fiyatlaması), üretim miktarı (sonbaharda gübresiz ekimlerin etkisi)</p><p>Ayrıca Türkiye uzun yıllardır aynı miktar buğday üretiyor ama nüfusu bu miktarı ilk ürettiği yıllara göre nerdeyse bir kat arttı.</p><p>Üretici emeğinin karşılığı almak, sonraki yılın üretim projeksiyonunu yapıp enflasyonu ekleyerek gerekli para miktarını ayırmak ister.Tüketici ise ekmeği ve diğer bağlı ürünleri daha uyguna almak ister.Herkes haklı.</p><p></p><p>Ek:Bugün 25 yumurta üreticisi hakkında, fiyatlar nedeniyle soruşturma açılımış.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1431722, member: 25349"] İki gün önce tavuklarıma yem aldım.Arpa,buğday,mısır kırması karışımı basit yem 50 kg.Satıcı 325 TL dedi,''Daha üç hafta önce 275'e aldık'' deyince satıcı ''buğday 7 lira oldu, haberin yok mu?'' dedi. Bugün Antep borsası da böyle. Bence yönetim olaya hiç karışmamakla belki de iyi yapıyor.Şimdi 5 açıklasa kim buğdayını 5 ten verir?Yedi de açıklayamayacağına göre,çözüm karışmamak mı? Tekrar yazayım, üretmeye ve ucuza kaptırmamaya bakalım. Dış faktörler; Ukrayna ve Rusya savaşı (arz azalması ve tedarik zincirinde bozulma) İç faktörler; Enflasyon , kur artışı (yurtdışı eşdeğerinin fiyatlaması), üretim miktarı (sonbaharda gübresiz ekimlerin etkisi) Ayrıca Türkiye uzun yıllardır aynı miktar buğday üretiyor ama nüfusu bu miktarı ilk ürettiği yıllara göre nerdeyse bir kat arttı. Üretici emeğinin karşılığı almak, sonraki yılın üretim projeksiyonunu yapıp enflasyonu ekleyerek gerekli para miktarını ayırmak ister.Tüketici ise ekmeği ve diğer bağlı ürünleri daha uyguna almak ister.Herkes haklı. Ek:Bugün 25 yumurta üreticisi hakkında, fiyatlar nedeniyle soruşturma açılımış. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2022 TMO’nun hububat alım fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt