PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2023 Buğday fiyatları ne olur arkadaslar ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="filizma" data-source="post: 1448247" data-attributes="member: 90279"><p>size katılıyorum,soğan için söylemiyorum;</p><p> kritik ürünlerde (her ne olursa olsun aklınıza ne geliyorsa) kontrollü stok programı yapılacaksa devlet eliyle yada kontrolüyle yapılmalı yaptırılmalı diye düşünüyorum,bu yapılırkende piyasa koşulları detaylı değerlendirilmeli,bugün hertürlü veriye ulaşmak çok kolay.birşeyler birilerinin tekelinde olduğunda rekabet kanunu çalışmıyor,fahiş fiyat,ve halkın istismar edilmesi kaçınılmaz oluyor.kağıt fatura-kağıt irsaliye kullanımı tamamen ortadan kaldırılmalı.e-fatura ve e-arşiv kullanımıyla kurumlar ve işletmelerin bir kısım verilerine anında ulaşılabilir ve denetlenebilir.</p><p>bana öyle geliyor ki enflasyonu patatese soğana buğdaya yüklemek daha kolay bir tercihmiş gibi.sonra çiftçiyi aç gözlü ilan edelim.fahiş fiyatın %100 suçlusu çiftçi değildir.harmanda adam malını satıyor zaten depolayabilen çiftçi sayıca çok azdır.</p><p></p><p>ben bir ustadan hizmet alacaksam malzeme hariç işçiliğinin ücretini sorarım hesabıma gelirse anlaşır yaptırır dediği parada asla pazarlık etmem çünkü emeğinin bedelini o bilir,o belirler,bunun bir listesi kıstası yoktur.</p><p>bugün hangi küçük aile işletmesi çiftçi yıl boyu verdiği emeğin bedelinin karşılığını alabiliyor yada belirleme ihtimali oluyor?.karın tokluğuna bu işi yapacakları sahaya davet ediyorum buyursunlar yapsınlar engel olan yok...</p><p></p><p></p><p>kurak bölgelerde verim ortada. 7-8 lira arasında olur diye düşünüyorum daha fazla fiyat açıklamazlar hatta belki 7 lirayı bile bulamayabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="filizma, post: 1448247, member: 90279"] size katılıyorum,soğan için söylemiyorum; kritik ürünlerde (her ne olursa olsun aklınıza ne geliyorsa) kontrollü stok programı yapılacaksa devlet eliyle yada kontrolüyle yapılmalı yaptırılmalı diye düşünüyorum,bu yapılırkende piyasa koşulları detaylı değerlendirilmeli,bugün hertürlü veriye ulaşmak çok kolay.birşeyler birilerinin tekelinde olduğunda rekabet kanunu çalışmıyor,fahiş fiyat,ve halkın istismar edilmesi kaçınılmaz oluyor.kağıt fatura-kağıt irsaliye kullanımı tamamen ortadan kaldırılmalı.e-fatura ve e-arşiv kullanımıyla kurumlar ve işletmelerin bir kısım verilerine anında ulaşılabilir ve denetlenebilir. bana öyle geliyor ki enflasyonu patatese soğana buğdaya yüklemek daha kolay bir tercihmiş gibi.sonra çiftçiyi aç gözlü ilan edelim.fahiş fiyatın %100 suçlusu çiftçi değildir.harmanda adam malını satıyor zaten depolayabilen çiftçi sayıca çok azdır. ben bir ustadan hizmet alacaksam malzeme hariç işçiliğinin ücretini sorarım hesabıma gelirse anlaşır yaptırır dediği parada asla pazarlık etmem çünkü emeğinin bedelini o bilir,o belirler,bunun bir listesi kıstası yoktur. bugün hangi küçük aile işletmesi çiftçi yıl boyu verdiği emeğin bedelinin karşılığını alabiliyor yada belirleme ihtimali oluyor?.karın tokluğuna bu işi yapacakları sahaya davet ediyorum buyursunlar yapsınlar engel olan yok... kurak bölgelerde verim ortada. 7-8 lira arasında olur diye düşünüyorum daha fazla fiyat açıklamazlar hatta belki 7 lirayı bile bulamayabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2023 Buğday fiyatları ne olur arkadaslar ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt