PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2025 yılı 1 dönüm pancar üretim maliyeti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mmurat(mecidiyeli)" data-source="post: 1474875" data-attributes="member: 95971"><p>Pancarda maliyeti hesaplarken sulama kalemini mutlaka ayrı tutmak gerekiyor; çünkü sondajdan yapılan sulama, sahaya göre ciddi maliyet farkı oluşturuyor.</p><p></p><p>Bende ortalama maliyet, icar ve sulama dahil dekara 6–6,5 ton civarında çıkıyor.</p><p>Her yıl dekarda 8 ton civarında verim alırdım; fakat bu yıl icara tuttuğum bir parsel beklediğim verimi vermedi ve ortalamam 7 tona düştü.</p><p></p><p>Bu tablo, üretim planlamamda köklü değişiklikler yapmama sebep oldu.</p><p></p><p>Öncelikle sulama maliyeti yüksek olan kuyularda yeşillik ekmeyi tamamen bıraktık. Bu sahalarda yalnızca buğday ekilecek. Üretim desteklerinden yararlanmak için döngüye göre zorunda kalırsak az su tüketen yağlık ayçiçeği gibi ürünleri belki denerim; olmazsa direkt nadas.</p><p></p><p>Pancar üretiminde işçilikte asıl odak yağmurlama sulamanın değiştirilmesi olduğu için iki Afgan işçi çalıştırmak zorunda kalıyordum. Bazı sahalarda pancarı zaten bıraktık; kalan sahalarda da yeşil ekilecek parsellerin yarısı mısır, yarısı pancar oluyordu. Fakat mısır da para etmediği için, mısır ekilecek parselleri bu yıl buğdaya çevirdim. Yani yeşillik ekilen alanları %60-70 civarı daraltıp sadece pancara yoğunlaşacağım. Bu sahalarda da sabit sulama hattı döşeyip yazın Afgan işçi çalıştırmayı tamamen bırakacağım.</p><p></p><p>Yazın yapılacak iki kez ekin sulamasını da kendim yapacağım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mmurat(mecidiyeli), post: 1474875, member: 95971"] Pancarda maliyeti hesaplarken sulama kalemini mutlaka ayrı tutmak gerekiyor; çünkü sondajdan yapılan sulama, sahaya göre ciddi maliyet farkı oluşturuyor. Bende ortalama maliyet, icar ve sulama dahil dekara 6–6,5 ton civarında çıkıyor. Her yıl dekarda 8 ton civarında verim alırdım; fakat bu yıl icara tuttuğum bir parsel beklediğim verimi vermedi ve ortalamam 7 tona düştü. Bu tablo, üretim planlamamda köklü değişiklikler yapmama sebep oldu. Öncelikle sulama maliyeti yüksek olan kuyularda yeşillik ekmeyi tamamen bıraktık. Bu sahalarda yalnızca buğday ekilecek. Üretim desteklerinden yararlanmak için döngüye göre zorunda kalırsak az su tüketen yağlık ayçiçeği gibi ürünleri belki denerim; olmazsa direkt nadas. Pancar üretiminde işçilikte asıl odak yağmurlama sulamanın değiştirilmesi olduğu için iki Afgan işçi çalıştırmak zorunda kalıyordum. Bazı sahalarda pancarı zaten bıraktık; kalan sahalarda da yeşil ekilecek parsellerin yarısı mısır, yarısı pancar oluyordu. Fakat mısır da para etmediği için, mısır ekilecek parselleri bu yıl buğdaya çevirdim. Yani yeşillik ekilen alanları %60-70 civarı daraltıp sadece pancara yoğunlaşacağım. Bu sahalarda da sabit sulama hattı döşeyip yazın Afgan işçi çalıştırmayı tamamen bırakacağım. Yazın yapılacak iki kez ekin sulamasını da kendim yapacağım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2025 yılı 1 dönüm pancar üretim maliyeti
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt