PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
2026 TMO ALIM FİYATLARI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1476612" data-attributes="member: 59451"><p>....</p><p></p><p>link<a href="https://www.bloomberght.com/tarimda-tarihi-rekor-turkiye-avrupa-lideri-oldu-3782002#:~:text=2026%2C%2011%3A31-,Tar%C4%B1m%20ve%20Orman%20Bakan%C4%B1%20%C4%B0brahim%20Yumakl%C4%B1%2C%20T%C3%BCrkiye%27nin%20tar%C4%B1msal%20has%C4%B1las%C4%B1n%C4%B1n,k%C3%BCresel%20ligde%20zirvede%22%20ifadeleriyle%20duyurdu" target="_blank">https://www.bloomberght.com/tarimda-tarihi-rekor-turkiye-avrupa-lideri-oldu-3782002#:~:text=2026, 11:31-,Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin tarımsal hasılasının,küresel ligde zirvede" ifadeleriyle duyurdu</a>.</p><p></p><p></p><p></p><p> Allah sana akıl versin, sıkıntı dediğin iman gücüyle, kendi imkânlarıyla üreten üreticiden kaynaklı değil, bak dün açıkladı tarım bakanı, tarımsal hasılada avrupada 1. Dünyada 7 . Olan ülkeyiz, bu üretimide mali müşavir, müdür, tüccar,memur işadamı gerçekleştirmiyor, üreticinin başarısı olduğunu vurguladı.verdiğim linke tıklarsan haberi okursun.</p><p></p><p> Fakat avrupada aynı nüfusa sahip ülkelerin üreticisine bak, birde bizim üreticiye bak, imkânlarınk sonuna kadar zaten zorluyor üzerine bak tamda şu günlerde gecesini gündüzü olmadan iman gücünü koyuyor, sen çıkmışın akıl satıyorsun 100 baş 200 baş hayvan baksın, başka yerde şu rasyoyu versin bunu yapsın. Kardeşim zaten üretici bir şekilde üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor, ama piyasada tüccarından tut yetkilisi ilgilisi bir kurulu düzenin yok, olan kâr marjı üreticiye değil aracılara alan satana gidiyor, ithal pahalı gübrelere girdilere makine ekipman yani sermaye malına gidiyor, hemde bu girdileri getirip fahiş fiyatla satanlar görmezden geliniyor.Bu durumda dünyada 1 üretimi yapsa üreticinin sıkıntısı aynı devam eder.</p><p></p><p> Demem oki, üreticiye şunu bunu yapın önerisi noktasında değiliz ve hiç olmadık, üretici daima imkânlarının üzerinde üretim yapıyor, ama malesef sıkıntı olan yerlere akıl satan yok, gelip buraya üreticiye akı satılması saçmalık, o akılın inanki üreticide sendekinden 10 kat hatta 100 kat fazlası var eksiği yok.</p><p></p><p> Bak buğdaya randevu yok piyasada alanlar fiyatı 11 liraya düşürmüş, üreten ülke üreticilerine kendi silosuna yapacak imkânlar veriliyor, ancak 3. Dünya ülkelerinde böyle kuyruklar, malını satacak yer bulamama ve koyacak yer bulamams sorunları var, üretici hayvanını satar parasını alamazken sen diyorsunki üret, zaten üretim az değil avrupada 1. sin ama bu üretimin kıymetini bilmeyen bir toplum bir yönetim ve ahlak dışı piayasa varken, üretici tüm sıkıntılara maruz kalırken tek başıan ütetici sırtlanırken, tabiri caiz ise malıyla kepaze oluyorken, gel vazgeç git et alan satana akıl yaz, git tarım ürünü alan satana akıl yaz, git tarımsal girdi ithalatu ürericisi vs bunlara yaz, gelin şu piyasaları düzgün işletelim diye yöneticilere yaz, niye gelip burada üretciye sıkıntılarına çözüm bulunur inşallah diyip şöyle yapsanız böyle yapsanız diye öneride bulunup duruyorsun, oda yetmiyo bir öneride sen bulun diyorsun, işte bak önerimi ben yazdım, git sıkıntıyı doğuranlara yaz şunu şöyle bunu böyle yapın diye akıl ver, zahmet olurmu bilmiyorum?</p><p></p><p>Üreticinin bir örgütü bir yaptırım gücü yok, umutla üretir Avrpada 1. Olur ama yine üreticiye kepazelik yaşatır bu toplum, yine üreten değil başkaları kapar tırpanlar üreticinin hakkını.Sonuç Avrupada 1. Ama en sondaki ülkelerden beter üretici manzaraları görmeye devam ederiz, sende gelir sıkkntılardan kurtulma dileğinde bulunursun, iyimiş.</p><p></p><p></p><p>.....</p><p></p><p></p><p></p><p> </p><p>Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin tarımsal hasılasının geçen yıl ilk kez 80 milyar dolar eşiğini aşarak 83,2 milyar dolara ulaştığını açıkladı.</p><p></p><p>Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında söz konusu başarıyı "Tarımda tarihi rekor" ve "Türkiye küresel ligde zirvede" ifadeleriyle duyurdu.</p><p></p><p>Dünya Bankası'nın 2025 Tarımsal Hasıla Raporu'na göre Türkiye'nin tarımsal hasılasının tarihte ilk kez 80 milyar dolar barajını aşarak 83,2 milyar dolara yükseldiğini belirten Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:</p><p></p><p>"Avrupa'da birinci, dünyada 7'nci sıradayız. Toprağa hayat veren, bu gururu bizlere yaşatan tüm üreticilerimize, çiftçilerimize, ihracatçılarımıza ve sanayicilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Anadolu'nun bereketi, Türkiye'nin gücü olmaya devam edecek."</p><p></p><p>Yumaklı'nın paylaşımında yer alan infografikte ülkelerin tarımsal hasıla verilerine de yer verildi.</p><p></p><p>Buna göre Türkiye, 2002 yılında 24,5 milyar dolarlık tarımsal hasılayla dünyada 12'nci sırada yer alırken, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te 72,9 milyar dolarla 8'inci sıraya yükseldi. Tarımsal hasıla sonraki dönemde de artışını sürdürürken, 2024 itibarıyla 83,2 milyar dolarla yeni bir rekora ulaştı</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1476612, member: 59451"] .... link[URL='https://www.bloomberght.com/tarimda-tarihi-rekor-turkiye-avrupa-lideri-oldu-3782002#:~:text=2026%2C%2011%3A31-,Tar%C4%B1m%20ve%20Orman%20Bakan%C4%B1%20%C4%B0brahim%20Yumakl%C4%B1%2C%20T%C3%BCrkiye%27nin%20tar%C4%B1msal%20has%C4%B1las%C4%B1n%C4%B1n,k%C3%BCresel%20ligde%20zirvede%22%20ifadeleriyle%20duyurdu']https://www.bloomberght.com/tarimda-tarihi-rekor-turkiye-avrupa-lideri-oldu-3782002#:~:text=2026, 11:31-,Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin tarımsal hasılasının,küresel ligde zirvede" ifadeleriyle duyurdu[/URL]. Allah sana akıl versin, sıkıntı dediğin iman gücüyle, kendi imkânlarıyla üreten üreticiden kaynaklı değil, bak dün açıkladı tarım bakanı, tarımsal hasılada avrupada 1. Dünyada 7 . Olan ülkeyiz, bu üretimide mali müşavir, müdür, tüccar,memur işadamı gerçekleştirmiyor, üreticinin başarısı olduğunu vurguladı.verdiğim linke tıklarsan haberi okursun. Fakat avrupada aynı nüfusa sahip ülkelerin üreticisine bak, birde bizim üreticiye bak, imkânlarınk sonuna kadar zaten zorluyor üzerine bak tamda şu günlerde gecesini gündüzü olmadan iman gücünü koyuyor, sen çıkmışın akıl satıyorsun 100 baş 200 baş hayvan baksın, başka yerde şu rasyoyu versin bunu yapsın. Kardeşim zaten üretici bir şekilde üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor, ama piyasada tüccarından tut yetkilisi ilgilisi bir kurulu düzenin yok, olan kâr marjı üreticiye değil aracılara alan satana gidiyor, ithal pahalı gübrelere girdilere makine ekipman yani sermaye malına gidiyor, hemde bu girdileri getirip fahiş fiyatla satanlar görmezden geliniyor.Bu durumda dünyada 1 üretimi yapsa üreticinin sıkıntısı aynı devam eder. Demem oki, üreticiye şunu bunu yapın önerisi noktasında değiliz ve hiç olmadık, üretici daima imkânlarının üzerinde üretim yapıyor, ama malesef sıkıntı olan yerlere akıl satan yok, gelip buraya üreticiye akı satılması saçmalık, o akılın inanki üreticide sendekinden 10 kat hatta 100 kat fazlası var eksiği yok. Bak buğdaya randevu yok piyasada alanlar fiyatı 11 liraya düşürmüş, üreten ülke üreticilerine kendi silosuna yapacak imkânlar veriliyor, ancak 3. Dünya ülkelerinde böyle kuyruklar, malını satacak yer bulamama ve koyacak yer bulamams sorunları var, üretici hayvanını satar parasını alamazken sen diyorsunki üret, zaten üretim az değil avrupada 1. sin ama bu üretimin kıymetini bilmeyen bir toplum bir yönetim ve ahlak dışı piayasa varken, üretici tüm sıkıntılara maruz kalırken tek başıan ütetici sırtlanırken, tabiri caiz ise malıyla kepaze oluyorken, gel vazgeç git et alan satana akıl yaz, git tarım ürünü alan satana akıl yaz, git tarımsal girdi ithalatu ürericisi vs bunlara yaz, gelin şu piyasaları düzgün işletelim diye yöneticilere yaz, niye gelip burada üretciye sıkıntılarına çözüm bulunur inşallah diyip şöyle yapsanız böyle yapsanız diye öneride bulunup duruyorsun, oda yetmiyo bir öneride sen bulun diyorsun, işte bak önerimi ben yazdım, git sıkıntıyı doğuranlara yaz şunu şöyle bunu böyle yapın diye akıl ver, zahmet olurmu bilmiyorum? Üreticinin bir örgütü bir yaptırım gücü yok, umutla üretir Avrpada 1. Olur ama yine üreticiye kepazelik yaşatır bu toplum, yine üreten değil başkaları kapar tırpanlar üreticinin hakkını.Sonuç Avrupada 1. Ama en sondaki ülkelerden beter üretici manzaraları görmeye devam ederiz, sende gelir sıkkntılardan kurtulma dileğinde bulunursun, iyimiş. ..... Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin tarımsal hasılasının geçen yıl ilk kez 80 milyar dolar eşiğini aşarak 83,2 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında söz konusu başarıyı "Tarımda tarihi rekor" ve "Türkiye küresel ligde zirvede" ifadeleriyle duyurdu. Dünya Bankası'nın 2025 Tarımsal Hasıla Raporu'na göre Türkiye'nin tarımsal hasılasının tarihte ilk kez 80 milyar dolar barajını aşarak 83,2 milyar dolara yükseldiğini belirten Yumaklı, şu ifadeleri kullandı: "Avrupa'da birinci, dünyada 7'nci sıradayız. Toprağa hayat veren, bu gururu bizlere yaşatan tüm üreticilerimize, çiftçilerimize, ihracatçılarımıza ve sanayicilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Anadolu'nun bereketi, Türkiye'nin gücü olmaya devam edecek." Yumaklı'nın paylaşımında yer alan infografikte ülkelerin tarımsal hasıla verilerine de yer verildi. Buna göre Türkiye, 2002 yılında 24,5 milyar dolarlık tarımsal hasılayla dünyada 12'nci sırada yer alırken, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te 72,9 milyar dolarla 8'inci sıraya yükseldi. Tarımsal hasıla sonraki dönemde de artışını sürdürürken, 2024 itibarıyla 83,2 milyar dolarla yeni bir rekora ulaştı [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
2026 TMO ALIM FİYATLARI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt