Eyvallah Akifim dostlar sağolsun.
Ne olursa olsun okulu bitir okumanın kötüsü olmaz, hayata bakış açın değişiyor, daha çok derin düşünmeye başlıyon.
Şuan yüksek yapıyom elime görünürde maddi birşey geçmeyecek biliyorum okumayıp şimdi evlenmiştim askerlik bitmiş olacaktı azdaha zorlarsam abimlerin çocuklarıyla askere gidecem valla bu yüzden okuduğum için pişmanım ama diğer manevi ve bana katkısından dolayı içimde bir iştah var. Bende 3 sınıftayken bırakasım gelirdi pişmanlık olurdu içimde okulda ilgi çeken birşey görmezdim. Sonra dersin birisinde patates çalışan bir hoca denk geldi hatta önceki yılda aramızda bir tartışma geçmişti sevmiyordum adamı

patatesi anlattı çalışmalarından bahsetti patates deyince tartışmayı unuttum hemen dedim ben Niğdeliyim patates benden sorulur elimden ne gelirse size yardım ederim dedim. Böyle patatesi duyunca okula ilgim artı beni labaratuvarına aldı doku kültürüdür vs şeyler öğretti. Üniversiteyi bilirsin 2 saat dersin olur sonra tüm gün boş olursun ben ders bitince laboratuara gider çalışırdım, ve okul bitmeye yakın beni işe almak istedi memur işi bildiğin sabah 8.50 akşam 5te hocalarla iş bitiyordu aynı zamanda yükseği yaparsın sonra doktaranı yaparsın diye çok akılda verdi.
Ama ben naptım illede köyüm dedim köpeklerim dedim traktörlerim dedim yükseği bıraktım işide hiç düşünmedim köye geldim

. Bak hazır işte vardı yüksek lisansta vardı.
Şimdi işe gelince ha bu taraflarda Niğde'de Aksaray da pek bize özel iş yok kendi sınıf arkadaşım mezun olunca hemen kendi memleketinde Manisada iş buldu 5 bin maaş ile çalışıyor , benden bir sınıf üste olan köylüm Bursada daha yüksek bir maaşla çalışıyor ziraatçiye iş var ama özelde kişinin sonu ne olur bilemem bir gün kapıya koyuverirler.
Sen gece balyada çekersin, çamurda hatta değişirsin iyi kötü forumdan çalışmaların paylaşıyorsun görüyorum rastgele iş yapmıyon hep kafa kullanıyon hesap kitap yapıyon tabi bizim ailede olduğu gibi senin ailede sana pek önem vermiyor oda ayrı bir konu
Şimdi şefine bağlı seni biryere göndermesi, ben kurumda zevk almadım sıkıcıydı sürekli sandalye oturuyordum adam sırf ben bişey öğreneyim diye alıyordu beni yanına tarla tarla gezdiriyordu normalde böyle bir işi yoktu adamın, benim sana kurumda başkaöğreteceğim birşey yok ama stajın burada konuşayım patates araştırmaya göndereyim kaçak göçek orda stajı tamamla dedi ve öyle yaptı tanıdığı varmış orada o vasıta ile gittim çalıştım, ayrıca lisans dönemi stajıydı yani yüksek lisanla alakası yok.
Uzun yazdım, bişeyler anlatmaya çalıştım belki de alakasız şeylerde yazmış olabilirim ama İşin aslını şöyle söyleyeyim sana kendi kendiyin referansı ol göster kendini gerisi iş olsun para olsun nasip kısmet yani hayatın ne getireceğini önceden kestiremeyiz o yüzden yukarıda hoca ile kendimi anlattım.